Hjem

Lansering

Bilder

Omtale

Fakta

Østbyen Bil

Citroën Norge

Linker

 

Østbyen Bil A/S i Bodø inviterte 21.februar 2001 til lansering av Citroëns nye bilmodell C5, spesialsendt med tog fra Oslo, ankom ca. kl.14.00 og ble behørig avfettet og stelt og klargjort i god tid før klokken 18.00. Det hadde vært en par heldige karer som fikk prøvekjørt bilen til og fra klargjøringen, noe som var svært misunnelsesverdig, må vite!

Nærmere 70 gjester var tilstede da Trond Nicolaysen og Espen Hepsøe foresto avdukingen av den sølvskimrende skjønnheten fra Frankrike. Spenningen hadde lenge vært på bristepunktet blant forsamlingen - mest menn, selvfølgelig. Mange hadde roet litt ned med kaffe og brus samt delikate kaker av tre slag samt hjemmesnekrede vaffelkaker. Alt smakte fortreffelig.

Folk stimlet rundt vidunderet og fikk en grei gjennomgang av alle finesser og spesialiteter ved Espen (se Fakta). Så var det bare å prøvesitte foran og bak, studere detaljer og finish, gå ut igjen og finstudere front og hekk og andre interessante ting, som f.eks. antennen over bakruten, som er klartgjort for mobil og radio samt at festet inneholder spyler for bakruten.

Seansen varte bortimot et par timer. Innimellom spiste man litt før man igjen forsøkte seg som sjåfør eller passasjer sammen med tre andre i baksetet. Det var plass i massevis for tre godt voksne menn. Heldigvis hadde C5 beholdt den hendige bakluken fra Xantia-modellen. Den ser ut som en sedan, men er en kombi innerst inne.

Ut på våren kommer også stasjonsvognen. Det snakkes også om en 4-hjulstrekker. Det er lenge siden BX var ute på glat t føre med den finessen. Nå er det på tide at Citroën viser hva hydraulisk fjæring i kombinasjon med 4-hjulstrekk kan gjøre på variert norsk vinterføre!

Lanseringen av C5 hos Østbyen Bil i Bodø var en meget vellykket og

hyggelig seanse!