RIKS-SYNSER'N 2002

Til 1998- og 1999-arkivet  

Til 2000- og 2001-arkivet

 

GRATISBOK TIL FABULAS LESERE!  

 

Dagens tekst 31.12.2002:

GODT NYTTÅR MED GEORGE BUSH...

Ifølge nyhetene har Bush informert Israelsk statsminister Ariel Sharon om at datoen for et angrep på Irak er satt til 21.februar.

Det er George Bush's nyttårshilsen til verden.

God Bless America...

 

28.12.2002:

 

BONDEVIKS JULEGAVE

Statsminister Bondevik åpner for norsk deltagelse i krig mot Irak selv om FN's sikkerhetsråd skulle nedlegge veto.

Det ser ut til at Bondevik har konvertert fra kristendommen til hedenskapet.

 

 

21.12.2002:

 

10 ÅR IGJEN TIL 21.12.2012:

VIL MAYA-SPÅDOMMEN GÅ I OPPFYLLELSE?

 

Les mer om dette her!

 

20.12.2002:

 

USAS JULEGAVE TIL DE FATTIGE LAND

USA hindret fredag en avtale i Verdens handelsorganisasjon (WTO) som ville åpnet for at fattige land kunne skaffe seg billige medisiner mot epidemiske sykdommer som aids, malaria og tuberkulose. Bare en time før fristen gikk ut ved midnatt meddelte den amerikanske delegaten at USA ikke kunne akseptere teksten som de øvrige 143 landene i forhandlingene var blitt enige om.

Er det noen som undres på hvorfor USA er hatet av mange?

 

 

 

12.12.2002:

 

USA SOM FORBILDE

I Redaksjon-1 på NRK var Carter på programmet. Hilde Frafjord Johnson fortalte om Carters hjertelag med følgende historie: Hun ble kjørt rundt i hjembyen hans i Georgia og Carter viste henne hvor en ny svømmehall skulle bygges. Saken var at i denne sør-staten får svarte fremdeles ikke (anno 2002!) lov til å benytte det vanlige offentlige svømmebassenget. Det er bare forbeholdt hvite! Derfor samler Carter inn penger for å bygge et basseng for de svarte i hjembyen.

Snakk om menneskerettigheter!

 

8.desember. 2002:

 

OPERASJON ADVENT

Advent betyr visstnok å vente på Gud. Politiaksjonen mot ulovlige innvandrere har dette navnet. Det har neppe så mye med Gud å gjøre som med det faktum at store deler av verden sliter med dårlig levestandard og ønsker tilgang til velstanden i Norge (der unge mener det mest problematiske for dem er at de blir uten dusj en ukes tid...og kriseteamet må tilkalles).

Vi er inne i adventstiden og forbereder fete måltider for store og små. Vi lever i overfloden og ønsker å beholde det meste for oss selv - i beste Frp-ånd. Egosentrisiteten kjenner ingen grenser i Ola-landet. Mens et barn blir skutt i Betlehem synger vi julen inn og mesker oss med pinnekjøtt og ribbe.

Men virkeligheten vil også nå oss før eller senere - og det hardt og brutalt. For ingen kan leve som konger på haugen i alle sine dager og sende resten av den sultende verden almisser og annet krimskrams for å lette samvittigheten slik at vi kan fleske til med enda flere ego-tripper midt i smørøyet.

 

 

6.desember 2002:

 

FRP OG LANDBRUKET

Under den forrykende debatten mellom Stoltenberg og Hagen på NRK2 forleden kom det inn en tekstmelding på TV-skjermen med følgende innhold:

"Legg ned distriktene. Stå på Hagen!"

Her ligger faktisk realiteten i Frp's politikk!

 

26.november 2002:

 

BAPTISTENE I USA STØTTER BUSH

 

Dette er ikke Guds eget land for ingenting!!

 

 

20.november 2002:

KRIGENS MANN FIKK FREDSPRIS

TV-programmet om Henry Kissinger var meget avslørende. USAs motiver for å gripe inn i Chile mot den folkevalgte Allende, bombe Kambodja og støtte invasjonen av Øst-Timor synes å være deres økonomiske interesser i disse landene. Slik har det alltid vært. Og slik er det også i forbindelse med aksjonen i Afghanistan: oljeledningen gjennom dette landet er det viktigste. Ifølge siste nummer av Time Magazine er USA i ferd med å miste taket i Afghanistan. Motangrepene fra omorganiserte Al-qaida- og Taliban-styrker er hardnet til. I forrige uke sendte de 500 mann inn i fjellene fordi de ble beskutt av tung skyts. De fant kun en mann alene i denne fjellverdenen. Han klarte til og med å komme seg unna!

Det er nok Kissinger-doktrinene som fremdeles gjelder i USA. Målet er ikke fred, men krig, slik det het seg i TV-programmet.

 

11.november 2002:

 

DOMMER OG BØDDEL

USA sier nei til den internasjonale domsstolen. Bush utfører nå henrettelser uten lov og dom. I Jemen ble seks menn regelrett henrettet av en rakett fra et såkalt amerikanske dronefly. Bush er blitt både dommer og bøddel.

 

 

 

5.november 2002:

 

KRISE I NORGE

Halvparten av alle tenåringsjenter synes det ville være svært problematisk dersom vannet i springen skulle bli borte i to-tre døgn, viser en ny undersøkelse fra Direktoratet for sivilt beredskap.

Det er nok best å skjære ned på u-hjelpen og bruke pengene på krise-psykiater straks!

 

 

26.oktober 2002:

 

HVA GJØR HAN EGENTLIG HER?

Vladimir Putin skal på norgesbesøk 12.-14.november. Mannen som kom til makten pga sin hardhendthet overfor Tsjetsjenia har nettopp bevist hva han står for: enda mer vold i Tsjetsjenia etter terroranslaget i Moskva. Ifølge Ingvald Godal (H), som er leder for støttekomiteen for Tsjetsjenia, er russerne meget brutale i sin krigføring i landet. Han forteller bl.a. at russiske soldater krever 1000 dollar for å utlevere lik til tsjetsjenerne. Får de ikke det, sprenger de likene for å skjule torturspor. Kvinner får valget mellom å bli voldtatt eller betale 250 rubler. Krigen i Tsjetsjenia har foregått i mange år uten at Vesten bryr seg det minste om overgrepene som skjer der. En avhoppet russisk offiser fortalte til TV2 hva som foregår av råskap der borte.

Putin er altså mannen bak denne uhyggelige krigen. Og nå kommer han på norgesbesøk. Han har ingenting her å gjøre.

 

25.10.2002:

 

LEI SEG

Bondevik er lei seg fordi det er sluppet klasebomber over Hjerkinn.

Gid han hadde sagt det samme om klasebombene som ble sluppet over Afghanistan...

 

 

 

20.10.2002:

 

USAS TVISYN

I en avstemming på CNN svarte 70 % av de spurte at det måtte komme til sanksjoner mot Pakistan fordi de hadde levert utstyr til Nord-Korea slik at de kunne lage atomvåpen.

CNN burde kanskje lage en ny avstemming: Bør det innføres sanksjoner mot USA fordi de har levret biokjemisk utstyr til Irak slik at de har kunnet lage masseødeleggelsesvåpen?

 

14.oktober 2002:

 

BØNN FOR SYNDERNE

Det ble tidligere annonsert en bønneserie for ordførere og andre folk som trengte det i avisa. Bak bønneprosjektet sto bl.a. Krf's Odd Wollbakk på Fauske. Jeg forslår at han også tar med sin egen partifelle Kjell Magne Bondevik i sine bønner etter at han vinket takk og farvel til den siste rest av kristen moral og etikk da F-16-jagerflyene dro avgårde for å bombe Afghanistan.

 

 

8.oktober 2002:

 

HAGEN TAR FRA UHJELP FOR Å FÅ BILLIGERE SPRIT

Jeg orker ikke se inn i øynene på disse utsultede svartingene på TV lenger.

Gi meg en whisky!

 

 

28.september 2002:

Det er to saker som overskygger alle andre idag:

1.

Dette er 2-årsdagen for Intifadaen i Midtøsten. Bare for å ha det sagt... Og fremdeles sitter Arafat i mørket i restene av sitt hovedkvarter og USA har blokkert en reaksjon fra FN's sikkerhetsråd fordi Israel har brudt en FN-resolusjon ved ikke å ha opphevet blokkaden av Arafat....

 

 

2.

USA EKSPORTERTE BIOVÅPEN TIL IRAK I 1983

Den 20. desember 1983 filmet irakisk fjernsyn et historisk møte mellom Saddam Hussein og Donald Rumsfeld. Irak lå dårlig an i krigen mot Iran, og tema for møtene var amerikansk hjelp for å stanse Irans krigslykke.

Men det mest urovekkende som kom fram i senatshøringen 19. september, er at USA forsynte Saddam med ikke mindre enn 70 forsendelser av virus, retrovirus, bakterier, sopp og giftige kjemikalier. I høringen la senator Byrd fram et brev fra David Satcher, daværende leder for Center for Disease Control. Brevet ble skrevet i 1995 og bekrefter at USA eksporterte slikt materiale til Irak fra 1984 og utover. Blant varene USA leverte, var miltbrannbasiller.

Nå er Rumsfeld forsvarminister i USA og vil nå møte seg selv i døra.....

 

 

26.september.2002:

ÅPEN MAIL TIL KVÆNANGEN KOMMUNE

i forbindelse med at Fylkesnemnda i Troms og Finnmark vil frata en ung kvinne omsorgen for sine to barn fordi hun scoret for lavt på en IQ-test.

 

Til Sosialkontoret/Barnevernet, Kvænangen kommune

 

Kanskje på tide å ta en liten IQ-test?

Her er linker til IQ-tester:

http://www.intelligencetest.com/quizzes/quiz1/index.htm

http://www.iqtest.com/iqtestprep1.html (bare hvis du kan engelsk, da)

http://193.69.187.228/hjemmetest/

Hvis du ikke ønsker å ta disse testene, kan du forsøke å svare på følgende spørsmål:

1. Hva heter hovedstaden i Nepal?

2. Hvor langt er det fra Paris til Budapest?

3. Hvor lang er Glomma?

4. Hva heter lederen for MENSA Norge?

5. Er Fylkesnemnda i Troms og Finnmark intelligente?

 

 

 

24.september 2002:

 

LEIESOLDATER FOR USA....?

Statsminister Kjell Magne Bondevik var i Bodø og tok farvel med de første norske F16-pilotene som dro til krigen mot terror i Afghanistan. Det er disse flygerne samt resten av kontingenten i den norske gruppen av krigere som den tidligere marineoffiser Børresen kaller leiesoldater for USA....

Faren for at sivile liv kan gå tapt er stor, sier Bondevik.

Blir dette første gang Bondevik med glorien får blod på hendene?

 

 

23.september 20020:

 

STOLT FORSVARSMINISTER

Krohn Devold er stolt over at Norge nå deltar i krigen mot terror. Med 100 personer og militært materiell samt 6 F-16-jagere, er Norge et av fem europeiske land som er med på krigen i Afghanistan.

Det er som å høre Rumsfeldt eller Powell når de beskriver den amerikanske stoltheten og æren ved å være i krig.

Hvorfor skal et land som Norge dele ut Nobels fredspris når landte har brukt 780 millioner kroner på krigsprosjektet i Afghanistan og snaue 340 millioner til humanitær hjelp til landet?

Lite å være stolt av, spør dere meg.

 

20.september 2002:

 

BONDEVIK I FN

Vår statsminister oppfordret i en tale i FN Saddam til å følge opp resolusjoner fra FN's sikkerhetsråd.

På tide at Bondevik oppfordrer Israel til det samme?

 

 

 

16.september 2002:

 

RUMSFELDT+SADDAM=SANT

På 1980-tallet forsynte USA Saddam Hussein med bakterier som kunne brukes til å utvikle biologiske våpen, blant annet miltbrannbakterier.


I desember 1983 var nåværende forsvarsminister Donald Rumsfeld i Bagdad som en spesialutsending for president Ronald Reagan. Rumsfeldt overbrakte en hilsen fra president Reagan og uttrykte glede over å være i Bagdad.

På 1980-tallet fryktet USA at Iran skulle få for stor makt over oljeressursene i Midtøsten. Derfor forsøkte USA å gjøre Irak til en alliert.

Boomerangen slår tilbake.....venner er blitt fiender

 

 

 

14.september 2002:

 

FN-RESOLUSJONER

Når Saddam bryter dem, truer USA med krig. Når Israel gjør det, er det ingen som bryr seg...

 

11.september 2002:

USA OG OLJEN

Alt under Clinton planla USA en invasjon av Afghanistan, dette for å gi Union Oil of California en rørlinje fra Turkmenistan via Afghanistan til Pakistan og Karachi. bin Laden fikk greie på disse planene i juli 2000 så han angrep USA først. Alt dette er tilgjengelig i offentlige dokumenter, bl.a. beskrevet i Time Magazine. USA har fortsatt med en okkupasjon av de tidligere sovjetiske republikkene på samme grunnlag: å sikre oljen. bin Laden, Taliban og Saddam Hussein er bare et påskudd. Ved å angripe Irak vil dette føre til en enorm opptrapping av anslagene mot USA og amerikanske interesser i utlandet. Al-qaida og bin Laden har intet å tape....

 

10.september 2002:

 

GRATULASJONER TIL BODØ?

1. oktober skal seks F16 kampfly være på plass i Kirgisistan. De 12 første ukene er det piloter fra Bodø som skal bombe eventuelle bakkemål i Afghanistan.

 

7.september 2002:

 

KRIGENS GALSKAP

Ifølge beregninger vil Norges engasjement i Afghanistan koste over en milliard kroner. Halvparten går til de seks F16 jagerflyene. 170 millioner er satt av til ammunisjon til disse flyene.

Norge bruker dobbelt så mye på krig som på fred i Afghanistan. I år er 350 millioner satt av til humanitær bistand i landet.

Ingen ansvarlig politiker i Norge har stilt spørsmålstegn ved galskapen i dette.

 

26.august 2002:

 

OSS FUNDAMENTALISTER I MELLOM...

 

36 % av amerikanerne mener at Bibelen skal oppfattes bokstavelig. 59 % mener at profetiene i Johannes åpenbaring vil slå til. En fjerdedel mener at 11.september er forutsagt i Bibelen. Mange amerikaneren mener at Saddam Husseins mål er å gjenreise babylon og innlede den siste, avgjørende konflikt som også er beskrevet hos Johannes. Antikrist er er etter amerikanernes syn Osama bin Laden og Saddam.

 

14.august 2002:

 

USA FORBEREDER ANGREP PÅ IRAK

Og i den sammenheng er det at norske F-16-jagere skal delta i Afghanistan for å frigjøre amerikanske jagerfly som skal ta Saddam....

 

 

3.august 2002:

 

HVEM TAPER KRIGEN?

Krigen mot Taliban og Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida er tilsynelatende vunnet på noen fronter. Krigen mot opiumsdyrkingen i Afghanistan er det gått dårligere med. Det vil vi merke også i Norge og ellers i vesten.

Afghanernes hevn er en nådeløs og langvarig pine...

 

30.juli 2002:

 

DAGENS BUSH

"Ingen skal være over loven, "sa Bush i forbindelse med at den ene storbedriften etter den andre har drevet med økonomisk svindel. Men nasjonen USA er over internasjonal lov. Den har fått 12 måneders immunitet i forhold til den nyopprettede internasjonale domstolen. Stikk den.

 

26.juli 2002:

 

MARTIN SCHANCHE - FRP'S NYE FARTSFANTOM

Det blir interessant å følge ham i praktisk politikk. Han har drevet mye råkjøring hittil. Men Frp har andre i sin fold som er mer interessante: Kenneth Svendsen, som har egen radarvarsler i bilen. Og Jan Arild Ellingsen, som ber myndighetene fjerne det jævla asylmottaket på Rognan. Og ikke å forglemme Søviknes - pikenes Jens.

 

 

15.juli 2002:

 

FORBYGGENDE BOMBING?!

Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg leste at en hemmelig 5-årsplan fra Pentagon går ut på å drive forebyggende bombing av land som kan tenke seg å være mulige fiender av USA. Det er som å høre en Frp'er for noen år siden som forelso å banke ungene og straffe folk på forhånd før de gjør noe ulovlig. Men så er det visst mange USA-frelste i Frp...

 

 

11.juli 2002:

 

WWWISSWWWASS...

Aril Edvardsen varsler at Jesus kommer snart, og at internett er det siste endelige tegn. Han viser til at "www" er djevelens tegn skrevet på hebraisk.

"Surfe som en djevel" får et nytt innhold...

 

9.juli 2002:

KRIGSFORBRYTER MED BARNEBOK

Den ettersøkte bosnisk-serbiske krigsforbryteren Radovan Karadzic utga nylig en bok med poesi for barn. Boka "Det er mirakler, det er ingen mirakler" er den første i en trilogi med barnebøker, som ifølge forlaget også skal oversettes til fransk, rumensk og russisk.

Han tilegner neppe boka de tusenvis av barn han ga ordre om å drepe under massakren i Srbrenica...

 

 

3.juli:

 

NORGE PÅ VILLE VEIER

Norges Bank har vedtatt å øke rente med 0.5 prosentpoeng. Dyrtidslandet Norge blir enda dyrere og oppfører seg om kjerringa mot strømmen i forhold til resten av Europa. Norge har nå Europas høyeste rentenivå. Bedrifter som sliter med høy kronekurs og dårlig eksportmuligheter får det enda verre. Men ferierende nordmenn i utlandet kan drikke seg full billigere under sydensola...

 

 

24.juni 2002:

 

FORNUFTIG INNTIL IDIOTI

- Mannen min er egentlig en av de mest fornuftige du kan tenke deg, sier hun. Dette kan skje alle, legger hun til.

Sitat fra avisene etter at ektemannen helte diesel fra jerrykanner på et vått St.Hans-bål som ikke ville brenne. Etterpå eksploderte bålet slik at ektemannen tok fyr og fikk 2.gradsforbrenninger.

 

 

10.juni 2002:

 

MILLIONER SULTER I DET SØRLIGE AFRIKA

Mens i Norge sliter folk med vekta, både anorektikere og andre vanlige folk som går på slanking og treningsstudio fordi mat-trykket er blitt for stort.

Verden er et underlig sted...er jeg kanskje havnet på feil klode?

 

 

18.mai 2002:

 

FRP ER STØRST - OGSÅ I KJEFTEN?

Frp-Ellingsen fra Rognan fortsetter sin misjonsvirksomhet på kristent grunnlag å skjære alle over en kam i radio, TV og presse. Intet nytt under solen, med andre ord. Men hva med folk i egne rekker som misbrukte ungjenter på et landsmøte? Hva med Stortingsrepresentant Per Sandberg, som faktisk er dømt pga vold mot innvandrer i Levanger?

Hvis jeg skal fortsette Ellingsens logikk her så betyr dette at alle menn i Frp er noen fordømte mannsgriser som misbruker ungjenter på landsmøter og som slår ned innvandrere uansett farge.

Nei, her i landet er det bare ariske nordmenn som skal få lov til å klage på været, misbruke jenter, banke opp innvandrere (herunder svensker) og si at alle på asylmottaket på Rognan er gærninger.

 

 

 

 

17.mai 2002:

 

NASJONALDAGEN

Som et apropos til innlegget i går, 16.mai, om nordmenn i Spania (som idag viser sitt nasjonale sinnelag med tog i nordmann-gettoen der nede), vil jeg kommentere budskapet i Dagbladet forleden der Nordlandsbunaden ble kåret til fineste bunad i Norge, både den mannlige og kvinnelige versjonen, faktisk.

Vi anser jo bunadene som nasjonaldrakter og noe unikt norsk.

Dessverre, eller kanskje heldigivis, er det ikke slik: slike nasjonaldrakter er en forholdsvis ny oppfinnelse i Norge. I andre land i Sør- og Mellom-Europa er disse utgamle klesdrakter, på Balkan har de forekommet i hundrevis av år.

Det var slike oppdagelser som gjorde at nordmenn ønsket egne drakter og bunader. Visstnok er mannsdrakten for Nordland og Troms fra 1923 - en ung drakt i europeisk sammenhang.

 

Ikke en gang bunadene er av norsk opprinnelse, altså.

Som mye annet vi tror er "norsk kultur" i landet... 

 

 

16.mai 2002:

 

HERREFOLK I SPANIA

I en TV 2-reportasje nylig kom det fram hvordan nordmenn klumper seg sammen i egne gettoer og krever at spanjolene skal leve etter deres importerte normer. Mange av beboerne roser Fremskrittspartiets strenge innvandringspolitikk, samtidig som de selv er innvandrere til et nytt land uten å tilpasse seg spansk kultur og spanske forhold. Noen har levd i Spania i 18 år uten å lære seg spansk.

Nordmenn, det nye herrefolket i Spania...

 

 

15.mai 2002:

 

CARTER KRITISERER CASTRO

 

Carter besøker i disse dager Cuba. I går kom han med kritikk i en direktesendt tale på cubansk TV til at det ikke fantes organisert opposisjon på Cuba.

Dette er interessant tatt i betraktning av at Bush etter 11.september uttalte at de som ikke er for meg, er for terroristene og dermed kneblet all opposisjon i USA for lang tid fremover.

 

  

13.mai 2002:

 

TIKKENDE BOMBER OG ANDRE FOLK

Forleden tvang fem jenter på Rognan i Saltdal en annen venninne til å selge seg for 200 kr til en kurdisk asylsøker. Jentegjengen hadde plaget jenta lenge og hadde vært i lokale myndigheters søkelys en tid, som det heter. Nå er det krigstilstander på Rognan og Frp som har advart mot dette asylmottaket, kjører saken for det den er verdt :

 

- Men hvorfor lar dere sinnet gå ut over asylsøkere? Dette er jo noe som én asylsøker og fem lokale tenåringsjenter står bak.

- Vi har vel vanskelig for å være selvkritiske, tror Jan Arild Ellingsen (Strotingsrepresentant for Frp, bosatt på Rognan).

- Asylmottaket er en tikkende bombe, sier Ellingsen (fremdeles Frp).

- Jeg ser ikke bort fra at det er flere gærninger borte på mottaket, sier Jørn Jerstad (lokalpolitiker for Frp, Rognan)

- Jeg har snakket med en haug med folk på telefonen, og alle sier det samme: "Fjern det jævla mottaket," sier Jerstad (fremdeles Frp).

  

 

6.mai 2002:

 

OLJEFONDET OG MANGLENDE ETIKK

 

Det hersker en uhyggelig dobbeltmoral i norsk økonomi. Dagbladet Magasinet avslørte i siste utgave at Norge investerer oljepenger i alt fra atomvåpen og landminer til slaveri og tobakk.

Ja, også tobakk, samtidig som nasjonens helsemyndigheter nå kjemper for å forby røyking på de fleste steder i landet. De største norske investeringene i tobakkindustrien skjer hos Philip Morris, British American Tobacco, Imperial Tobacco Group, Gallaher Group, Japan Tobacco og Souza Group.

Snakk om å la oljepenger gå opp i røyk!

Når høyre hånd ikke vet hva venstre gjør i statsapparatet, blir det fort shizofrene tilstander og meningsløse handlinger.

 

 

1.mai 2002:

 

DISSE KALLER SEG OGSÅ KRISTNE MENNESKER!

 

Leder for MIFF er for tiden

Gabriel Edland.

Denne organisasjonen har ikke kommet med en eneste kritisk bemerkning til Israels fremferd i f.eks. Jenin. Han og MIFF følger Bibelen blindt og mener selvfølgelig at jødene er Guds folk og derfor har krav på alt land i Midtøsten (fordi Gud har gitt dem det!). Han beskriver på sin hjemmeside at all kritikk som er kommet overfor Israel fra Norge er "Hat til jødene".

Idag ble en 11 mnd gammel baby drept av israleske granater.

Fremdeles hevder Edland og hans medsammensvorne at Israel ikke dreper sivile.

 

I tillegg er avisen Dagen en av Israels store støttespillere i Norge. Redaktør er

Odd Sverre Hove, som tror at Israel kan foreta seg alt i denne verden, fordi de er Guds utvalgte folk. I avisen finnes overhodet ingen kritikk av det Israel har foretatt seg i jenin, Betlehem eller andre steder i palestinske selvstyreområder. Selv når israelske soldater innrømmer at de har begått hærverk og plyndring i Jenin, er Hove taus.

 

 

 

 

30.april 2002:

 

UTVIK SENIORS FORLIS: EN KOMMISJONS ARROGANSE

 

NRK's BRENNPUNKT 30.april viste oss sannheten om kommisjonens arroganse. Hvordan det er mulig for disse såkalte ekspertene på forlis å behandle etterlatte på en slik uhyggelig måte, er for meg en gåte. Myndighetene har nå bestemt at en ny kommisjon skal opprettes for å få klarhte i hva som egentlig skjedde med "Utvik Senior" og de 9 som omkom. Flere vitner har via radar sett et annet skip på kollisjonskurs den gangen i 1978. Kommisjonen av 1978 påstod fiskebåten kom ut av kurs ("menneskelig svikt") og gikk på et skjær. Ingen av de etterlatte har svelget denne forklaringen. Nå viste TV-bildene at motoren lå 8 km unna det stedet kommisjonen mente båten gikk ned. Vrakrestene på havbunnen viser med all mulig tydelighet at Utvik Senior har kollidert med et langt større skip.

Skal sannheten nå endelig komme for en dag?

Og hva skal man gjøre med medlemmene av den forrige kommisjonen?

Sette dem i gapestokken - slik de fortjener?

 

 

 

29.april 2002:

 

LØVENES KONGE?

Psykolog Jack Herlofsen har vært på safari og skutt seg en løve på 300 kg med - pil og bue. I VG idag sier han at det gjorde et kjempeinntrykk å se en konge dø.

Han bør snarest ta seg en time hos psykolog for å få vite hvorfor han drar ut for å drepe løver med pil og bue.

Kongen er død - leve kongen!

 

 

16.april 2002:

 

MIDTØSTENKONFLIKTEN SLIK RIKS-SYNSER'N SER DET

 

 

 

14.april 2002:

 

MAKABER DOBBELTMORAL

Oljepenger fra verdens rikeste nasjon settes i aksjefond som bl.a. skaffer kapital til produksjon av amerikanske klasebomber. Vi sender samtidig ut mineryddere til Afghanistan, der slik bomber er blitt brukt. Deretter deler vi ut Nobels fredsprisen.

 

 

12.april 2002:

 

ASYLSØKERE SOM ER TATT FOR STRAFFBARE HANDLINGER MÅ UTVISES STRAKS

 

Det er vanvittig at politikapasiteten er så dårlig at asylsøkere som har begått kriminelle handlinger ikke blir sendt ut av landet.

Dette øker bare fremmedfrykten og rasismen i Norge.

Nå må Departementet gripe inn!

 

 

9.april 2002:

 

ISRAELSK MASSAKRE I JENIN

Shimon Peres er klar i sin tale når han beskriver israelske operasjoner i den palestinske flyktningeleiren Jenin for en massakre.

Les mer her: http://www.dagbladet.no/nyheter/2002/04/09/323704.html

 

Skriv under på en oppfordring til å etterforske Ariel Sharon for forbytelser mot menneskeheten:

http://www.petitiononline.com/warcrime/ 

 

 

8.mars 2002:

 

SLAKTEN AV "JEG ER DINA"

I dag, på den internasjonale Kvinnedagen, har storfilmen Norges-premiere. I NRK-Nordaførr 7.mars var det en debatt mellom en filmkritiker i Avisa Nordland (som ga filmen en 6'er) og en fra Bergensavisa (som ga 3'er). Bergensjournalisten bygget sin kritikk på følgende logikk: etter 1/3-del av filmen ble den kommersiell og forsøkte seg på publikumsfrieri både i Norge og utlandet.

Ja, takk og lov. Det er faktisk publikum som skal se denne filmen. Ikke filmkritikere som er meget subjektive synsere med altfor stor terningkastmakt. Jeg skal se filmen og regner med at den er et frodig nordnorsk drama - kanskje for rett frem og direkte for sarte sørnorske sjeler.

 

 

 

7.mars 2002:

EU-BYRÅKRATENES SLUDDERFORSLAG

Et nytt forslag fra EU vil få store konsekvenser for den norske elgjakten. Kravet er at kjøttet skal i kjølelager samme dag som elgen er skutt. Brytes disse reglene kan kjøttet verken gis bort ellr selges som mat.

I Norge har vi jaktet på vilt i tusener av år. EU's strupetak på norsk jakt og fiske er uhørt. Som EØS-medlem må vi innrette oss etter disse Romerrikets lakeier, men det vil antagelig føre til ulovligheter og juks, noe som er en logisk følge av slikt byråkratisk sludder. EU klarte i sitt mesterstykke å få slutt på slaktingen på gårdene. Gjennom århundrer har dette foregått uten problemer. Så kom restriksjoner på fiskeforedlingen: vannkvaliteten må opp på fiskefabrikkene ellers blir de stengt (kravet kommer altså fra land i Europa som har verdens dårligste vannkvalitet). Nå er det elgjakten som skal til pers.

Er det rart EU-motstanden er sterk i nord?

 

 

24.februar 2002:

ER DETTE GEORGE W.BUSH?

Irans president Rafsanjani kalte Bush en spurvehjerne i en dinosaur. Kanskje var det dette han mente?

 

 

20.februar 2002:

JENTE MED NORDNORSK TÆL!

Selv synes den nordnorske rabulisten Ida Norheim Hagtun fra Andøya det var artig å provosere litt. Det greide hun da også, for USAs utenriksminister, Colin Powell, mistet både munn og mæle da han på direkten på MTV fikk spørsmål om hvordan det var å representere et land som blant mange står for det man kan kalle "satans politikk".

Etterpå har Ida fått hat-brev fra amerikanske patrioter. Hun velger nå selvfølgelig å ligge lavt i terrenget i tiden fremover.

 

14.februar 2002:

Disse hevder at de bekjemper/har bekjempet terrorister:

Uten sammenligning forøvrig.....

 

9.februar 2002:

APROPOS TERRORISTER....

Israelvenner liker gjerne å fremheve Arafat som terrorist. Visepresident Dick Cheney sa til Ariel Sharon at for hans del kunne de like godt henge Arafat.

Men hvem kommer i stedet for Arafat - en hauk eller en due - etter alle disse år med okkupasjon? Svaret er nok enkelt: en virkelig hauk!

Er Israel så uskyldsren som de liker å fremstille seg som?

Nei.

Menachem Begin var leder for den høyreorienterte terroristorganisasjonen Irgun som kjempet mot britene. Mange hundre ble drept under Irguns aksjoner. Denne mannen fikk også Nobels Fredspris.

Mer om Begins uhyggelige fortid:

http://www.quorum.org/comment/7269/1/pop

 

  

4.februar 2002:

 

NÅDELØST OM SERIEROMANER

 

av forfatteren Dag Ove Johansen (sto også trykket i Aftenposten 4.februar 2002, debatt-siden)

 

Aftenposten 21.01.02 har en artikkel om Eva Stensrud, forfatteren av romanserien "Storgårdsliv" og undertegnede. To kritikere uttaler seg dessuten om serieromaner. For å bruke bilspråket så drives det stor grad av råkjøring i deres vurdering, selv om Dagbladets Øystein Rottem tar seg noe inn i svingene og hevder at "selvfølgelig er det forskjeller også innen denne genren". Nøste Kendzior er nådeløs uten forsonende trekk og bruker begreper som "klisjéfylt og lugubert".

 

For mitt eget vedkommende var spranget fra å være enkeltbokforfatter siden debuten i 1974 til å bli serieromanforfatter ganske stort. Etter lesning av "Samer, rein og gull i Alaska" (Ørnulv Vorren, 1989), mente jeg det var mulig å gjøre noe skjønnlitterært med den samiske utvandringen til Alaska som amerikanske myndigheter sto bak i 1894. Hensikten var at samene skulle lære eskimoene reindrift. På dette historiske bakteppet spinner jeg fortellingen om noen av dem som reiste over og som etterpå vendte nesen mot Klondyke og Nome under gullrushet. Handlingen foregår derfor både i Finnmark, Alaska og Canada.

 

Da jeg så ble en av vinnerne av romankonkurransen hos Egmont Bøker i 1999 med dette konseptet, startet arbeidet for alvor: lesning av kildebøker, besøk i museer, internettsøking, samtaler med folk, og ikke minst researchtur til Alaska og Canada. Veggene på arbeidsrommet ble fylt med kart, tidslinjer, historiske fakta, bilder m.m. Grundigheten bak serien er minst like stor som i mine tidligere bokprosjekter som alle har havnet på innkjøpsordningen med ganske få unntak.

 

Rottem hevder at når man greier å skrive minst 3-4 bøker på ett år, blir det gjerne industrivare. Til dette er følgende å si: stoffmengden til de 3-4 bøkene utgjør ikke mer enn omkring 350-400 sider i vanlig bokformat, altså en vanlig roman, dette fordi tekstmengden i pocketboksidene er langt mindre enn tilsvarende side i vanlige romaner. Jeg ivaretar seriøsiteten som forfatter i like stor grad som i mine tidligere bøker.

 

Kjært barn har mange navn. Serieromanene har fått en rekke æresbenevnelser slik som kiosklitteratur, smusslitteratur, underholdningslitteratur og husmorporno. Benevnelsen kiosklitteratur er etter mitt syn misvisende. Vel 90 % av serieromanene selges andre steder enn i kiosk (bokhandel, kjøpesentre etc). Underholdningslitteratur er vel det de aller fleste forfattere bedriver her til lands uten at hverken de eller leserne tar nevneverdig skade av det. De to andre benevnelsene forbigår jeg i stillhet, fordi det avspeiler kritikernes grenseløse snobberi i forhold til genren.

 

Rottem sier at han aldri har anmeldt en serieroman. Jeg utfordrer ham herved til å anmelde første bok i SJAMANENS RIKE, som utkommer 18.mars. Det er vel for drøyt å utfordre ham til å anmelde den samiske utgaven av serien, som utgis av forlaget Idut i Porsanger. Samtidig vil jeg gjøre ham oppmerksom på at hver enkelt serieroman er å regne som ett enkeltkapittel i et større romanprosjekt, derfor oppfordrer jeg ham til å følge serien videre. Det er virkelig å ta genren på alvor.

 

 

30.januar 2002:

Amerikanernes forenklede verdensbilde - de gode og de onde

 

 

28.januar 2002:

ÆRESDRAP

Man må reagere sterkt på at en far dreper sin datter fordi hun ikke lystrer. Men dette er ikke bare et muslimsk problem. Alle patriarkalske samfunn driver med kvinneundertrykking. Vi behøver ikke gå lenger enn til Norge med kvinnemishandlere blant etniske nordmenn, sogar er kvinner blitt slått ihjel av slike maktsyke mennesker. Likestillingsarbeidet sliter i motvind også i Norge. Ser man på en del religiøse grupper er kvinnen underlagt mannen fra Skapelsen av, jfr. Misjonsforbundet som ikke tillater kvinner i ledende stllinger, Jehovas vitner fryser ut mennesker som ikke lystrer Guds ord (de som bryter ut er som døde for dem) osv. Det finnes mange grelle eksempler på kvinneundertrykking. Norge og andre kristne nasjoner bør feie for sin egen dør før de kritiserer andre lands rabiate skikker.

Når det gjelder æresdrap er det vel knapt noen som slår Mafiaen på Sicilia og i Italia og dens avgreininger i USA. Her foregår æresdrapende nærmest på samlebånd gjennom generasjoner. Og dette er snakk om kristne katolikker.

 

 

 

19.januar 2002:

Desinformasjon fra den israelske ambassaden

Leif Røssaak, inforsjef ved den israelske ambassaden, bløffer i et innlegg i Dagbladet ang. nedrivningen av hus på palestinske områder. Han hevder at kun 21 hus ble revet ned og at ingen var bebodde. FN fastslår at det var 78 hus og at 90 % av dem var bebodd. Desinformasjon fra Røssaaks side nok en gang.

 

 

18.januar 2002:

 

CNN med ledende spørsmål om neste krigsmål

i en spørreundersøkelse på
www.cnn.com:

Hvor skal den neste slagmarken være i krigen mot terror? er spørsmålet CNN stilte. Svarene er som følger pr. 18.januar kl 1035 (i % av 24 000 avgitte stemmer): Irak 57 %, Filippinene 17 %, Somalia 18% og Yemen 8 %.


Bare så vi vet hva den amerikanske befolkningen planlegger for tiden...

 

 

14.januar 2002:

Velkommen til et nytt år, med blanke ark og fargestifter til.

Endelig har Jan Pettersen benyttet seg av blanke ark og til dels sterke farger. Han tillot seg å kritisere Israel for deres ødeleggelser av palestinske bygninger. Det strider mot folkeretten, sier han. Sterkt. Endelig kom det noen fornuftige ord i forbindelse med krisen i Midtøsten..

 

 

Kommentarer sendes til Dag Ove Johansen.

Tilbake til FABULA