RIKSSYNSER’N 2007

 

Til 2006-arkivet

 

 

 

 

Dagens tekst 15.12.2007:

NY KOSTER KOSTER VERST?

 

Grattis til de borgelige med FrP i spissen som har klart å skjære solid ned på sosialhjelpen i Fauske.

Vi trenger mer av den slags hjertelige omsorg nå like før jul med den knallhardeste pakken for de svakeste i samfunnet.

 

13.12.2007:

GRATULERER, NEW JERSEY

 

Som første delstat i USA på 40 år avskaffer New Jersey dødsstraff.

 

De likte vel ikke å være på samme liste som Iran, Kina og Saudi-Arabia…

 

12.12.2007:

KLIMAENDRINGER PÅ SVALBARD

 

Forskerne har målt seg frem i is- og snømassene at det er like varmt på Svalbard i våre dager som det var under vikingetiden.

Vel, det er jo noe klimamotstanderne har hevdet som et bevis på at det var varmere før. Forskjellen er, mine damer og herrer, at solinnstrålingen og solaktiviteten var årsaken til temperaturhøydaren den gang. I våre dager er solen ganske så stille med lav aktivitet og manglende solflekker de siste årene og kan derfor ikke forklare klimaendringen. Den som lever får se…

 

05.12.2007:

SICKO TIL Å BLI SYK AV

 

Forleden gikk Michael Moores SICKO på Fauske kino. Vi var 5 som så denne filmen som forteller at USA er det eneste landet i vesten som ikke har gratis helsevesen. Det var dystert om USA. Ikke bare for de som er fattige og ikke har råd til sykeforsikringer, men også for de 250 millioner mennesker som visselig har forsikring, men som forsikringsselskapene med rådgivende leger gjør alt de kan for å slippe å hjelpe. I USA er helsevesenet big business, må vite. Om folk får avslag på beinmarg og operasjoner, så tjener forsikringsselskapene rått på andre folks langsomme død. Moore var i Canada, Frankrike og Storbritannia og trodde ikke sine egne ører – eller øyne – da han så at gratis helsevesen ikke er noe sosialistisk eller kommunistisk sprøyt, slik amerikanerne innbiller seg det er. Amerikanere bosatt i Paris beskrev helsevesenet som den reneste luksus. Alt var gratis uansett inntekstgrunnlag eller mangel på sådan.

 

USA er fremholdt som den nye verden der alle skulle ha muligheten for frihet og selvutvikling. Men det er et men: dette gjelder bare de med gode penger, aller helst mye penger. Det går sannelig på helsa løs. USA har større barnedødelighet enn landene som ble nevnt i filmen, Frankrike, Canada og Storbritannia. Dessuten lavere levealder.

 

Slutten på filmen var sterk: en del frivillige fra hjelpearbeidet etter terrorangrepet på WTC 11.9, hadde fått store plager etterpå. USAs regjering hadde avvist at de hadde noe ansvar for disse menneskene. Moore fant ut at selv fangene på Guantanamo hadde bedre helsestell enn disse hjelpearbeiderne. Derfor dro han over til Guantanamo for om mulig å få bruke de helsemessige fasilitetene der. Men nei, de hadde ingen muligheter for å komme seg inn dit. Området var avsperret og godt bevoktet. Dermed tok han med seg hele gruppen til Castros Havana. Der fikk hele bunchen gratis hjelp på Havanas enorme sykehus. Gjett om amerikanerne – som hadde ansett disse cubanerne som de verste av de verste – fikk hakeslepp og tårer i øynene. En av kvinnene som brukte astmamedisin – en inhalator til 120 dollar boksen i hjembyen i USA, fikk samme type på et apotek i Havana for 50 cents! Hun fylte kofferten, selvfølgelig.

 

Jeg oppfordrer lyset fra Fauske, Øystein Aalstad, til å se denne filmen, selv om det kaster et nådeløst kritisk blikk på amerikansk helsevesen (uvesen). For ham virker USA som drømmelandet. Jeg tror ikke den godeste Aalstad med sin uføretrygd hadde hatt det særlig bra over there. Heller tvert i mot, skulle jeg tro.

 

God bless America!

 

02.12.2007:

INGEN LIKESTILLING I ROMANSERIENES VERDEN

 

Pr. dags dato finnes det hele 30 – tretti -  romanserier på markedet fra henholdsvis Cappelen, Schibsted og Damm. Norge er i en særstilling når det gjelder det store antallet romanserier. Markedet synes ennå ikke mettet, fordi Schibsted-gruppen igjen har utlyst en romankonkurranse, denne gangen med handlingen lagt til Nord-Norge.

 

Men i likhet med de to andre store romanforlagene, er føringen mht hvilket kjønn hovedpersonen skal ha, lagt alt i konkurransereglene: det skal være en kvinnelig hovedperson.

 

Nå kan man begynne å lure, i disse likestillingstider, hvorfor man ønsker en kvinnelig hovedperson i romanserien. Jo, er forklaringen fra forlagene: hovedvekten av leserne av disse seriene er kvinner. Dette kan man dessuten se når man skummer seg gjennom hjemmesidene til noen av romanseriene: gjestebøkene inneholder hilsener og takkebrev fra kvinner. Nå vet man at også menn leser romanserier, men disse er kanskje ikke så ivrige etter å sende sin hilsen til forfatteren. Noen hevder at opp til 5 % av leserne av typiske romanserier (der kvinner er hovedpersoner) er menn. Resten er altså kvinner.

 

Nå viser det seg at hovedvekten av forfatterne også er kvinner: pr. dato finnes bare en igjen av mennene som skriver på en romanserie, nemlig Willy Ustad.

 

Nå ser det tu til at hvis menn skal skrive gode og salgbare historier for forlagene, så må man velge en kvinne som hovedperson, om man vil det eller ei. Slik er virkeligheten innenfor serienes verden anno 2007.

30.11.2007:

TRINE ANGELSEN SOM MEDLEM AV FORFATTERFORENINGEN

Kommentar til
Saltenpostens leder som mener at Trine Angelsen, som en av Norges mest leste forfattere, burde fått medlemskap i Den norske forfatterforening. Avisen stiller seg uforstående til at hun ikke er blitt medlem fordi hun får folk til å lese bøker.

Saltenposten synes ikke å kjenne til at det foreligger visse kriterier som grunnlag for et medlemskap i forfatterorganisasjoner. DnF, Nordnorsk Forfatterlag, Norsk Forfattersentrum m.m. har alle egne juryer som gjennomgår forfatterskap og bestemmer hvem som blir medlem. I DnF sitter 12 medlemmer som skal vurdere den aktuelle kandidaten. Det betyr at alle tolv skal ha lest vedkommende forfatters bøker (minst to) før avgjørelsen faller. I NnF er det ikke krav om å ha utgitt bøker for å søke om medlemskap. Innsendte tekster (prosa/lyrikk/annet) som ikke har vært trykket i bokform eller utgitt i magasiner/aviser, kan altså vurderes som grunnlag for medlemskap. En egen jury valgt av årsmøtet, vurderer dette. Også Norsk Forfattersentrum har juryering for medlemskap.

Mange av bøkene som utgis i serieromanenes verden skrives i et formidabelt tempo og lider derfor ofte av språklige svakheter. Her finnes mange klisjeer og enkelt språk der man må lete lenge etter noe som kan kalles metaforer. "Regnet pisket mot ruten"- stilen er et gjennomgående trekk i språkoppbyggingen.

Debatten rundt medlemskap i forfatterorganisasjoner er viktig og nyttig, men det må foreligge kunnskaper om hvilke kriterier man bedømmes etter. Det er ingen automatikk i medlemskapet selv om man skriver for pallesalg i store kvanta. Det er noe som heter litterær kvalitet også. Det må forfatterorganisasjonene forbeholde seg retten til å vurdere ut fra egne kriterier. Disse kriteriene blir stadig vekk debattert internt i organisasjonene og det er årsmøtet som vedtar endringer for medlemskap.

Personlig mener jeg at når man som forfatter er innkjøpt av Kulturfondet (som også driver juryering av innsendte bøker fra forlagene), så skulle dette være nok til at man kunne bli medlem også av Den norske Forfatterforening, slik det er i Norsk Forfattersentrum og
Nordnorsk Forfatterlag bl.a.

Jeg vil oppfordre Trine Angelsen til å søke medlemskap i
Nordnorsk Forfatterlag først. Men hun må være forberedt på at til tross for at hun har utgitt to bokserier i millionopplag, så er ikke dette nok til å bli medlem automatisk, så fremt de ikke er kommet inn under den offentlige innkjøpsordningen som Kulturrådet er jury for.

29.11.2007:

HASARDSPILLERNE   

 

Det er helt utrolig at de fire Nordlandskommunene har satset penger de ikke hadde (altså fremtidige kraftinntekter) på den reneste galskapsspekulasjonen i amerikanske fond. Man behøver ikke være ansatt i et økonomisk rådgivingsfirma for å kunne forutse at amerikansk økonomi nærmest knekker ryggen på problemer innlands og utenlands. Ledelsen i de fire kommunene har altså tatt opp lån med garanti i de fremtidige kraftinntektene og spiller altså russisk rulett med sine egne innbyggeres fremtidige penger. Naiviteten lenge leve. Ikke rart nordlendingen blir fremstilt som dumsnill og naiv etter de siste dagenes oppslag.

 

Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne: Ola og Kari Nordmann er bitt av en spillegalskap som sprer seg i alle lag av folket. Og snylterne i selskapene som skal være såkalte ”rådgivere” sitter klar med resepten: satse på lugubre fond og aksjer. No questions asked. Dette er den moderne tids form for dansen rundt gullkalven som Bibelen skriver om. Pengegalskapen råder grunnen man bygger en nasjon på. Men når grunnen består av sand og løgner, kan ikke det norske hus bli stående.

 

Godt krakk!

 

27.11.2007:

RELIGION DREPER

 

I den kristne avisen I DAG sto følgende å lese forleden:

 

– Arabiske muslimer dreper afrikanske muslimer; og to millioner afrikanere sitter nå i flyktningleirer under grusomme omstendigheter som følge av borgerkrigen i Darfur. Disse har nå begynt å stille spørsmål om sin egen religion, og mange søker nå åpent til Jesus og Bibelens Gud. Det kan Jan Ernst Gabrielsen fortelle.

 

 

Dette er vel ikke noe nytt under solen? Tenk på hvor mange kristne som har drept kristne gjennom historien også? F.eks tutsier mot hutuer, begge så katolske kristne som det kan gå an i verden.

 

Det kan være noe å skrive hjem om også i IDAG

 

22.11.2007:

HVITE BUSSER TIL HEBRON

 

TV-innslaget forleden om en jødisk aktivist som har opprettet bussreiser for jøder inn til Hebron for å vise dem hvor hard og tøff hverdagen kan være for palestinske innbyggere, var meget avslørende. Kanskje dette hadde vært en aktuell busstur for Israels venner på Stortinget?

 

21.11.2007:

SPEKULASJONSGENERASJONEN

 

Langt ord, men en realitet. Vi er blitt en nasjon av spillere og gamblere: lotto, aksjer, fond, poker, you name it. Nå står en håndfull nordnorske kommuner med skjegget i postkassen etter ”råd” fra et meglerfirma (som også er med på spiller-bølgen) Terra. Det er Narvik, Hemnes, Rana og Hattfjelldal som har havnet i Terras favn. Denne spillegalskapen blant kommunenes ledere kan koste innbyggerne dyrt – meget dyrt.

 

Dette dreier seg om enorme summer – i motsetning til vanlige folks bidrag  til spillegalskapen. Men prinsippet er det samme: satse penger for å blir millionær eller milliardær. For i dag lever vi visstnok bare av penger…

 

Det er ikke lett å synes synd på disse fire nordnorske kommunene: de visste egentlig hva de gikk til, hvis de er ærlige…

 

16.11.2007:

UNG RAMBO: ”INGEN KØDDER MED MEG”

 

Afghanistan: Leser i Dagbladet 14.november et svarinnlegg fra ung soldat i 2.bataljon på Skjold så øynene blir vidåpne av – forundring. Er det historieløsheten som rir det norske forsvaret anno 2007?

 

Denne barskingen regner med at han blir en av dem som i neste omgang blir sendt til Afghanistan og må derfor ut for å forsvare sitt valg om å bli soldat overfor en mor som tidligere har uttalt i Dagbladet at hennes sønn på 19 ble satt under stort press i 2.bataljon (2.bn) for å takke ja til utenlandsoppdrag. Soldaten avviser at det forekommer slikt press i 2.bn. Dette betyr jo da i realiteten at enten er det soldaten som lyver om forholdene eller så er det den tidligere nevnte 19-åringen. Når vi i disse dager ser den opphetede debatten som er oppstått i forbindelse med krangelen mellom forsvarssjef Diesen og Rosén om leger til de norske styrkene i Afghanistan, skjønner vi jo straks at det å forholde seg til sannheten innen det militære ikke alltid er så enkelt.

 

I ungdommelig overmot hevder soldaten videre i sitt innlegg (sitat)  …Og som vi har sett den siste uken så er norske 20-åringer mer en kapable til å gå ut i krig mot Taliban, uansett hvor returnerte og motiverte de er.” (soldatens rettskrivning er brukt, sitat slutt).

 

Hva soldaten fra 2.bn mener med returnerte Taliban-krigere er uvisst, sannsynligvis mener han rutinerte. Han begrunner denne militære overlegenheten med at den norske hær tilbyr verdens beste utdanning, de beste forholdene å trene i og ”utstyr som er mange ganger bedre enn Taliban.”

 

Dette ungdommelig overmot setter elegant strek over Afghanistans mange og langvarige kriger gjennom århundrene der befolkningen har kjempet mot invaderende styrker som har vært dem langt overlegne utstyrsmessig, og kjeppjaget dem ut av landet med tålmodige og langvarige nålestikksoperasjoner.

 

Er det virkelig unge norske soldaters alvorlige mening at det er norsk suverenitet og norske interesser de beskytter ved å kjempe i Afghanistan?

 

Avslutningsvis kommer denne unge Rambo-figuren med følgende gullkorn:

 

”Vi reiser for å vise verden at ingen kødder med norske interesser.”

 

Hvem er det egentlig som kødder med hvem i Afghanistan?

 

13.11.2007:

KRIGEN I AFGHANISTAN

 

Det politiske Norge ønsker ikke å kalle en spade for en spade og karakterisere det som skjer i Afghanistan for en krig. Vel, heldigvis kaller den militære ledelsen det med sitt rette navn: krig. Nylig mistet Norge en av sine unge soldater i denne krigen.

 

Jeg er ikke villig til å støtte opp om Norges bidrag i denne krigen. Vi har absolutt ingenting der å gjøre – særlig når man blant afghanerne etter hvert blir ansett for å være en okkupasjonsmakt.

 

Send soldatene hjem og la Norge virkelig bli et land som fortjener å dele ut Fredsprisen!

 

12.11.2007:

DE SYV DØDSSYNDER

 

Det finns vel ingen bedre reklame for et program enn at noen vil boikotte det. Den kristne avisa I DAG ved redaktør Finn Jarle Sæle ber folk om å boikotte TV-serien fordi den visstnok ” TV-programmet driver grov harselas med synden, og dens konsekvenser. Den gjør narr av Jesu lidelse på korset, og er en samling vulgære handlinger.” (sitat fra IDAGs boikottside).

 

Del 2 av serien omhandlet Fråtseri og var etter mitt syn et velplassert og riktig tidsbilde av vår rike del av verden. Verre blir det jo at vi fråtser på en slik måte når vi vet at vi bygger vår tilværelse og våre verdier på kristendommen. Etter mitt syn er det snakk om en falsk kristendom – langt fra Jesu lære – som dagens statskirke og kristenhet forfekter. Det som åpnet mine øyne i den forbindelse var Bertram D. Brochmanns åndsrevolusjonære bok ”Kunsten å lese Bibelen”, som utkom første gang i 1950 men som er kommet i ny utgave høsten 2007. Boken er ikke bare et kraftig oppgjør med kirkekristendommen, men også islam, jødedom og andre verdensreligioner.

 

11.11.2007:

HEMMELIGE STYRKER

 

Pressen viser til hvordan hemmelige styrker trener for oppdrag i Afghanistan. Men det er tilsynelatende lite å stille opp mot veibomber der fienden er både usynlig og ukjent. Pressetalsmannen som stilte opp etter at to norske soldater ble utsatt for en veibombe nylig, kalte det et feigt angrep.

 

Når alle utenlandske styrker nå ser ut til å bli oppfattet som okkupanter, er vel alle metoder tillatt sett fra deres ståsted. Situasjonen for ISAF-styrkene er gått fra galt til verre på kort tid. Det er en utmattelseskrigføring opprørerne og Taliban er i gang med. Det kan koste ISAF-nasjonene dyrt.

 

09.11.2007:

KRIGSHERREN DOSTUM I AFGHANISTAN      

 

En av de mest brutale krigsherrer leder en provins i Afghanistan der Norge har utplassert styrker i ISAF. Navnet er Dostum. Han er kjent for bl.a. å ha kjørt over fanger med stridsvogn. Nå strømmer norske ungdommer i 18-årsalderen til forsvaret for å kunne delta i ISAF-styrkene i Afghanistan. I stedet for ”å sitte på ræva” i Norge ønsker de action.

Tror de dette er et vanlig dataspill?

 

Norges bidrag i Afghanistan  er et bedrag for folk og land. Det finnes ingen debatt blant politiske ansvarlige om denne deltagelsen i Afghanistan er rett eller gal. Som NATO-medlem føler Norge seg forpliktet til deltagelse i amerikanernes krig mot terror. Å støtte krigsherrer og krigsforbrytere som Dostum synes ikke å være noe problem for norske myndigheter. Nå kjemper norske 19-åringer en blodig kamp mot Taliban og kampen kan fortsette inn i de neste tjue årene.

 

Hvilke tidsinnstilte bomber skal vi etter hvert ha gående her i landet etter endt krigstjeneste og action i Afghanistan?

 

07.11.2007:

ALT FOR ROGNAN

 

Jeg har ikke sett Rognan-revyen live slik mange tusener hittil har gjort. Nylig fikk jeg tak i DVDen med forestillingen fra Bodø Kulturhus. Forventningene var skrudd skyhøyt etter alle gode kritikker og samstemmig skryt fra alle hold, men jeg må si jeg ble mektig imponert over det Rognankompaniet har fått til. En utrolig samspilt og fyrrig forestilling med stort tempo og gode poenger og sangnumre over hele linjen. Det er lenge siden jeg har koset meg så til de grader foran en TV-skjerm. Dette gir meg lyst til å se kompaniet i fri dressur på scenen! Gratulerer med suksessen!

 

06.11.2007:

”Norske soldater i kamp i Afghanistan”              

 

Det var nyheten forleden. Men NATOs får lite skryt fra en britisk gruppe som har studert effekten av krigføringen i Afghanistan frem til nå.

 

Det er vel kanskje ikke så unaturlig tatt i betraktning det som tidligere har skjedd i dette krigsherjede landet siden Aleksander den store prøvde seg: alle invaderende styrker har før eller siden måtte trekke seg ut med halen mellom bena. Norge er altså rett i denne hengemyra med begge plattføttene. Afghanistan er etter manges mening en korrupt narkotikastat der det er umulig å tvinge inn demokratiske idealer – i hvert fall med våpenmakt.

 

I følge FN økte opiumsproduksjonen i Afghanistan med hele 60 % i fjor. Hele 1/3 av landets bruttonasjonalprodukt er opium og heroin. Hele statsapparatet helt opp til rejeringen er gjennomsyret av bestikkelser. Dette er krigsherrenes land.

 

Mye bråk for å oppnå ingenting, slik Sovjetstaten opplevde det – selv med flere hundre tusen flere soldater i landet i sin tid. Kampviljen er uslokkelig hos Taliban og opprørerne. Norske soldater kommer hjem enten som lik eller krigstrette og krigsskadde med posttraumatisk stressyndrom som vil koste den norske stat dyrt både på kort og lang sikt.

 

05.11.2007:

BODØ SOM ”VINNER”?

 

Det er stor glede i Luftforsvaret fordi forsvarssjefen vil konsentrere all jagerflyvirksomhet i Bodø.

 

Resten av Bodø får vel bare putte propper i ørene og håpe at boligene lar seg selge i støysonene i fremtiden…

 

29.10.2007:

SOLEN OG KLIMAET

 

Et leserinnlegg forleden skrev at solaktiviteten nå var så stor at det forklarer hele klimaendringen en gang for alle. Vel, dette stemmer ikke med virkeligheten: solen har i flere år vært i lavenergi-tilstand, så godt som ingen solflekker har vært å se på solskiven, derav navnet solflekk-minimum på tilstanden, noe som betyr at solaktiviteten har vært på lavmål. De nærmeste årene mot 2010 (solflekk-maksimum) øker antallet solflekker jevnt og trutt og dermed energien fra solen.

 

Det synes som om det er vanskelig å få folk til å forstå at solen alene ikke forklarer endringene av klimaet på kloden.

 

22.10.2007:

”LOJAL MOT FREMMEDE MAKTER”

 

Det er uttrykket Frps innvandringspolitiske talsmann, Per Willy (røret?) Amundsen bruker om den nye statsråden, som opprinnelig kommer fra franske Martinique, Ramin-Osmundsen.

 

Akkurat som han selv da: lojal mot USA…..

 

13.10.2007:

FRP SUTRER – IGJEN…

 

        Vi synes det er spesielt å gi prisen til Al Gore for å ha lagd en klimafilm som er subjektiv, ensidig og full av udokumenterte påstander, sier Frps stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter til NTB.

 

Akkurat som Frp pleier å være…

 

12.10.2007:

FRP ER AMERIKANSK?

 

Sitat fra Frp-nett der den nye internasjonale sekretæren i partiet, Kristian Norheim, blir intervjuet. Der sier han bl.a. følgende (sitat):

 

-         FrP har mye amerikansk over seg, og som liberalist og ideolog så henter jeg mye av tankegodset fra USA, smiler Norheim før han påpeker at amerikanerne begrenser statens makt. - Amerikanerne har en grense for hvor mye makt staten og politikerne skal ha – noe jeg mener er fantastisk bra! De setter individet i høysetet!

 

(sitat slutt).

 

Han burde se Michael Moores siste film ”Sicko” som handler om helsevesenet i USA. Der må man kjøpe seg forsikring for å få behandling. Men de som har råd til dette får jo ikke alltid hjelp heller: leger og forsikringselskaper kjemper hardt for å slippe å betale ut penger til behandlingen av pasienter med forsikring.

 

10.10.2007:

VERDENS LYS

 

Hvem er verdens lys for Øystein Aalstad, Fauskes svar på Oraklet i Delfi? Jo, det er Frps egen lysbærer, Norges svar på Kim Il Sung, Siv Jensen.

 

Og hvem er så lysfontenen Siv Jensens eget blendende lys? Jo, det er i følge Frps hjemmeside Margaret Thatcher…

 

Er det noen andre som blir blendet av dette, slik nattsvermerne virrer rundt det kunstige lyset?

 

09.10.2007:

HANK VON HELVETES EVANGELIUM

 

-         Dersom homser skal få gifte seg, kan man like godt tillate at en som er glad i pule sauer kan få gifte seg med en, sier Husby til DET NORSKE MAGASINET.NO og viser til at Bibelen sier ekteskapet er en institusjon mellom mann og kvinne.

 

Vokalist Hans-Erik Dyvik Husby, med artistnavnet Hank von Helvete, har med sine uttalelser i magasinet kommet med en brennende bredside både mot muslimer og homofile.

 

Avslørende og ikke rent pinlig fra en kar som stiller opp som noe som likner en kombinasjon av en etterkommer av Fandens oldemor og Anti-Krist.

 

Dag O. Johansen

Red. av avisen Samfunnsliv

PS: Hank svarte på mitt innlegg i Avisa Nordland fredag 12.10.2007…

04.10.2007:

HAR SETT LYSET

 

Øystein Aalstad, mannen som har sett lyset  - i form av Siv Jensen (ikke Kim Il Sung). Jeg regner med at han støtter Saudi Arabias siste straffesak, i følge VG-nett:

 

To saudiarabiske menn er idømt 7.000 piskeslag for ha utført «homoseksuelle handlinger», melder avisen Okaz.

 

Som Aalstad uttrykker det i forbindelse med homofili: slikt svineri skal vi ikke ha noe av!

 

27.09.2007:

KRISEN I BURMA

 

Hva skal man egentlig med et handlingslammet FN som ikke makter å komme frem til en fordømmelse av det som skjer i Burma? Denne gangen er det Kina og Russland som nekter å være med på fordømmelsen. I andre sammenhenger er det USA som stritter i mot.

 

Veto-retten som enkelte nasjoner har i FN-sammenheng bør avskaffes snarest mulig hvis FN skal være et demokratisk instrument i fremtiden.

 

16.09.2007:

VAR DET NOEN STOR OVERRASKELSE?

 

Den tidligere amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan skriver i sin bok ”The Age of Turbulence: Adventures in a New World” at USAs invasjon av Irak i hovedsak skyldtes de rike oljeforekomstene i landet.

 

Så der fikk vi den. Men et land som bare har 2 % av verdens oljereserver og forbruker 25 % av verdens oljeforekomster, trenger stadig mer fossilt brensel for å overleve.

 

Hvilket land blir det neste på agendaen for USA?

 

09.09.2007:

BYGDELISTER

 

Mange kommuner i Norge har sett seg lei på partipolitikken som splitter bygdene. Dessuten har jo kommune- og fylkestingsvalgene mer og mer blitt et rikspolitisk anliggende som ikke har noe med enkeltkommunenes problemer å gjøre. Hva skal man med partilederdebatter i et kommunevalg? Dette er kun spillfekteri og sirkusshow.

 

Det er derfor flere og flere bygdelister kommer til. Det er folk som ønsker å samle seg om enkeltkommuners problemer og ønsker å løse dem sammen utenfor partipolitikken der man som oftest lover fett valgflesk og aldri holder ord.

 

Etter mitt syn er dette et tegn på en sunn utvikling når det gjelder styre og stell av kommuner.

 

08.09.2007:

HA HA, JEG LURTE DERE

 

Jeg skal stemme likevel, men jeg ville se om det var mulig for partiene på Fauske å bli enig i en sak, mot en ytre fiende.

 

Dag O. Johansen

 

26.08.2007:

DERFOR STEMMER JEG IKKE

 Avisene flyter nå over av partipolitiske innspill og utspill og falskspill. Folk skriver innlegg om dette og hint og underskriver seg som tilhørende et parti. Dette minner nesten om religiøs fundamentalisme av verste hylle. Slike innlegg er det bare å overse i disse valgflesktider. Det finnes heldigvis andre interessante innlegg av edruelige folk uten partitilhørighet.

 

Partipolitikk i en kommune hører ingen steder hjemme. Her burde folk styre og stelle som har faglig kompetanse, moralsk ryggrad og folkeskikk så det monner. Gjør din borgerplikt og stem, heter det så vakkert. Min borgerplikt er å holde meg langt unna partipolitikk som bare skaper splitt-og-hersk-tilstander i en stakkars kommune. Fauske er et godt eksempel på at partipolitikken for lengst har utspilt sin rolle. Gjennom konflikter og maktspill av verste sort har kommunens lokalpolitikere satt seg selv utenfor all folkeskikk og etikk. Her må det nytenkning til. Personlig kunne jeg godt tenkt meg å arbeide med kulturrelaterte saker i kommunen. Men uten partipolitisk tilknytning er jeg utestengt fra det gode selskap. Jeg ønsker ikke å gi min stemme til noen av partiene i Fauske.

 

 

03.08.2007:

GALSKAPENS HOTELL

 

TVNorge-nyhetene forleden fikk vi presentert et hotell for hunder i Hokksund. En av hundene hadde en halslenke med diamanter til 14 000 kr. Hvert hunderom hadde egen flatskjerm. Hotelleieren fortalte at hundene kunne få traumer hvis de ikke hadde samme utstyr som de hadde hjemme.

 

Galskapens hotell er etter mønster fra USA der dyrene har det bedre enn mennesker.

 

01.08.2007:

STORMAKTER PÅ VILLE VEIER

 

Russlands Putin omskriver historien i nye lærebøker og fremhever Josef Stalin som den største leder i landets historie dette til tross for at minst 20 millioner russere ble drept under diktatorens styre.

 

Bush selger våpen til både Israel og Saudi-Arabia uten betenkeligheter. Det er ikke rare menneskerettighetene i Saudi-Arabia der offentlige henrettelser ved halshugging er vanlig og kvinnenes rolle er uten særlig betydning (fremdeles får de ikke kjøre bil…)

 

Verden vil bedras.

 

31.07.2007

APROPOS FRP-INNLEGG OM FUNKSJONSHEMMEDE BARN 

 

Frp-representant Charlotte Finnsands innlegg i Stavanger Aftenblad om at det er økonomisk uansvarlig å bære frem funksjonshemmede barn, har vakt stor oppsikt. Det skulle bare mangle.

Et kaldere samfunn enn det Frp-medlemmet foreslår kan man bare finne i gamle Nazi-Tyskland.

 

Økonomiske belastning på den norske samfunn er trukket frem som et viktig argument fra Charlotte Finnsands side. Hvis vi trekker hennes ideer ut i den ytterste konsekvens kan vi jo en gang i fremtiden få oppleve dette: Det som koster samfunnet aller mest er utgiftene til uføretrygdede. Hvis det blir mulig å fastslå hvilke mennesker som i voksen alder vil falle tidlig ut av arbeidslivet pga sykdom etc, så vil det spare det norske samfunnet enorme beløp hvis man foretar abort av disse individene før de blir født.

 

Jeg synes jeg hører Fanden flire i bakgrunnen….

 

30.07.2007:

FRP’S OVERTRAMP

 

At det finnes brungrums innen Frp’s rekker er ingen nyhet. Den famøse uttalelsen til Rogaland-medlemmet  Charlotte B. Finnesand i et leserbrev i en Stavangeravis lyder som følgende:

 

” Jeg ønsker bare å få lov til å gi uttrykk for min personlige mening om at behovet for å bevisst sette handikappede barn til verden er forkastelig og unødvendig, når det er så mye elendighet rundt om i verden vi kunne brukt midlene og energien vår på.”

 

Reaksjonene har naturligvis vært sterke, men det tok litt tid før en Stortingsrepresentant fra Frp beklaget uttalelsen og at deretter fulgte Siv Jensen opp. Likevel er det et faktum at av 36 000 som har svart på en undersøkelse hos VG, så støtter 31 % Finnesands uttalelse. Dette likner jo i skremmende grad antallet av ”folk flest” som støtter Frp.

 

29.07.2007:

MERKELIG LOGIKK

 

To helikoptre tilknyttet to konkurrerende TV-selskaper i USA kolliderte under forfølgelsesjakt av en biltyv med politiet i hælene.

Pilotene og begge TV-fotografene ble drept. Nå skal politiet også sikte biltyven for disse fire dødsfallene. Det er over min forstand at paparazzi-folk som skal komme med sensasjonstoff direkte på TV og faller for eget grep nå blir en tilleggstiltale for biltyven. Men i USA kan visstnok alt skje…

 

24.07.2007:

KRONPRINSESSEN SNAKKER MED ENGLER

 

Kongedømmet hører eventyrene til. Nå forteller også kronprinsessen eventyr….

 

19.07.2007:

AFGHANISTAN SOM OPIUM-LEVERANDØR

 

Foreløpige tall viser at afghanske bønder i år høster 185.000 hektar med opiumsvalmuer, mot 165.000 hektar i fjor, opplyser ambassadør William Wood til journalister i Kabul.

Nå forsyner altså Afghanistan verden med 92 % av all opium som leveres på verdensbasis.

 

En liten nøtt for vestlige krigere i landet: hvor mange vestlige ungdommer dør av heroin/opium på årsbasis etter Afghanistan-leveransene?

 

18.07.2007:

GOD BLESS AMERICA

 

Enkelte utbasunerer denne hyllesten som om USA er verdens ypperste demokrati med Gud som leder. Alle vet jo at Bush fikk makten ved hjelp av finurlige høyesterettsavgjørelser etter presidentvalget. Nå kjemper demokratene en langvarig kamp i kongressen for å trekke amerikanske styrker ut av Irak. Men i demokratiet (?) USA kan faktisk Bush legge ned veto mot en slik avgjørelse. Skulle likt å se at vår statsminister hadde hatt en slik mulighet. Da hadde nok ramaskriket nådd helt til Antarktis.

 

17.07.2007:

RÅNER-PROTEST       

 

Interessant å se hva dagens ungdom tar til gatene for å protestere mot. Dette må tyde på at det er lite å ta seg til blant ungdommen og at de ikke bryr seg mye om andre folks liv og helse.

Det er mange år siden jeg har opplevd ungdom ta til gatene for en rettferdig verden. Norsk ungdom synes å ha det alt for godt med for mye penger mellom hendene.

 

Notodden-protestene med brennende dekk, burning og bråk fordi man nektes å dundre gjennom hovedgaten med ungdomsbilene, er et tegn på at verden ikke går særlig fremover.

 

02.07.2007:

IRAK-KRIGER

 

Prins Harry sa i forbindelse med minnekonserten for moren, prinsesse Diana, at han skulle ønske han var i Irak.

Da har han ikke skjønt mye av morens ideer som fredsskaper…

 

29.06.2007:

KRISTEN NESTEKJÆRLIGHET

 

Siv Jensen anser seg selv for å være personlig kristen. Hvor er det da blitt av nestekjærligheten hennes? Hva koster det henne å hevde at hun er kristen? Ingenting. En håndfull afghanere som ble døpt her om dagen risikerer dødsstraff ved en slik omvendelse. Kanskje tror jeg mer på dem enn på Siv Jensens kristendom?

 

12.06.2007

KLIMAPROBLEMER

 

En logisk konsekvens av klimaendringene er at all slags fartskonkurranser med fly, bil, båt, motorsykler osv må avvikles på verdensbasis. En av de mest revolusjonerende løsningene er å avvikle all militær aktivitet, men det er vel et stykke frem – særlig når krigsherrene over hele verden helst vil vise all sin iboende djevelskap med raketter, fly og bomber m.m.

 

11.06.2007

KLIMAPRAT

 

Slik Øystein Aalstad beskriver de som er uenig i hans klimasyn, fremstår han selv som en religiøs klimafantast. Å påstå at Frp er best på miljøpolitikken må da være temmelig ytterliggående (jfr. Fauske lensmannens syn på Aalstads meninger) tatt i betraktning deres syn på både Kyoto-avtalen og Norges ansvar for miljøforurensingene.

 

Det er ingen grunn til å svare på hans spørsmål når han i kjent fundamentalistisk stil avfeier andres syn i klimadebatten. Spørsmål a la typen "Svar meg på hvordan klimakvoten(flyskatt) innvirker på flyets utslipp", er en så klar undervurdering av hans motstanderes logiske sans at det ikke lenger er noen mening i å fortsette debatten.

 

For meg ligger hans debattnivå på noe man burde kalle "åndelig forurensning."

 

04.06.2007

KLIMAENDRINGENE OG SOLEN

I siste utgave av Tromsø museums magasin "Ottar" tar forfatterne for seg klimaendringene og nordområdene. Dagens endringer kan ikke utelukkende forklares med solens påvirkning fordi jordbanen i våre dager er slik at avstanden mellom solen og jorden nå er på sitt største. I vikingetiden lå jordbanen nærmest solen, noe som forklarer at temperaturen den gang var langt høyere enn den er i våre dager. I vikingetiden var det også bare nordområdene som merket temperaturendringene. Resten av kloden var på det normale. I våre tid er hele kloden berørt av temperaturendringer. Til tross for at jorden nå er lengst unna solen. Derfor må det være andre forklaringer på klimaendringene: forhøyet CO2 bl.a. (ifølge målinger av borekjerner i Grønlandsisen er CO2-nivået i våre dager det høyeste på 650 000 år.

01.06.2007

KLIMABLØFFEN

 

En kommentar til Øystein Aalstads innlegg:

 

Siste utgave av Tromsø Museums magasin Ottar handler om klima og forskningen rundt dette i nordområdene. Her blir det nevnt bl.a. misforståelsen i forbindelse med at Svalbard har hatt tropisk klima, som brukes som et bevis på at nordområdene har opplevd tropeklima millioner av år tilbake. Dette er i følge Ottar feil: pga kontinentalplatenes drift var Svalbards beliggenhet den gangen nær ekvator, derfor det tropiske klima. Frp’s Kenneth Svendsen har benyttet seg av dette ”beviset” for å slå fast at nordområdene (Svaldbard) har hatt tropisk klima slik at vi derfor har fått store kullforekomster der.

 

Ifølge magasinet Ottar har selvfølgelig solen en betydelig virkning på jordens klima i tillegg til vulkanutbrudd etc. Jorden beveger seg rundt solen i både nesten sirkelrund og eliptisk bane. I tillegg er helningsvinkelen på jordaksen av betydning. Det er jo dette som skaper årstidsendringene på jorden. Men forfatterne av Ottar hevder at temperaturøkningen i vår tid ikke kan forklares med solen fordi jorden ligger i en bane lengst unna solen. I Vikingetiden var det varmere på våre breddegrader, men det skyldtes at jorden i sin bane var nærmest solen den gang. På den tiden var det dessuten store forskjeller kloden sett under ett: det var kun nordområdene som merket temperaturendringene. I våre dager er endringene målbare over hele jordkloden. Derfor konkluderes det med at den globale oppvarmingen skyldes økningen av CO2, som etter målinger av borekjerner i Grønlandsisen bl.a., er det høyeste på 650 000 år.

 

Et eksempel på de alvorlige konsekvensene er at bre-isen i Himalaya som skaffer vann til store deler av områdene rund denne mektige fjellkjeden, er i ferd med å forsvinne. Millioner av mennesker vil da bli uten drikkevann.

 

Likevel ironiserer Aalstad med at det nå er bare 9 C i hans helt private reir og at han trenger litt klimaendring. Slik snakker en egosentriker: først meg selv, så meg selv, og så meg selv igjen. Hva som skjer med resten av kloden er uinteressant, synes det som.

 

Frp som klimaversting er i bevegelse, ser det ut til. Realitetene må selvsagt gå opp for dette partiet også. Når f . eks. Kenneth Svendsen påberoper seg vitenskapelig troverdighet når han fører Svalbard-kullet som bevis for at det var svært hett i nordområdene tidligere og ikke har skjønt at Svalbard den gang lå et helt annet sted enn i våre dager, viser det jo likevel at det er lang vei frem…

 

30.05.2007

RYSTENDE OM FINNMARK

 

Frilansjournalist Ingebjørg Jensen sa til Finnmark Dagblad nylig følgende om evakueringen av Finnmark under krigen(sitat):

 

        I noen situasjoner var det NS-folk som hjalp finnmarkingene med å komme seg sørover. De var engasjert av tyskerne for å deportere menneskene, men dette likte ikke den norske eksilregjeringen som satt i England. De oppfordret blant annet nordmenn i sør om å ikke gi mat til finnmarkingene fordi de ikke ble igjen i Finnmark og forsvarte sitt land.”

 

Sørpå ble finnmarkingene til og med ansett for å være landssvikere, forteller hun videre til avisen.

Ingebjørg Jensen har tidligere skrevet artikler i Bergens Tidene om de alliertes angrep på tyske anlegg på Laksevåg utenfor Bergen, og hvor en bombe rammet Holen skole med norske skolebarn. Hun har nå startet arbeidet med å fortelle historien til huleboerne i Finnmark – de som måtte rømme til huler da tyskerne satte i gang med sin brente jords taktikk.

 

29.05.2007:

FRP SOM KLIMA- OG KULTUR-VERSTING

 

Etter en meningsmåling nylig var Frp på bunn når det gjaldt troverdighet i klimaspørsmål. Man kan jo lure på hvorfor? De har kanskje ingen klimapolitikk i det store og hele? Frp vil helst at Norge kjøper seg avlat i form av klimakvoter i utlandet: slik kan vi fortsette å skite i eget reir…

 

Kultur for folk flest, sier Frp, og ønsker ikke statlig støtte til vindrikkende kunstnere.

 

Hvor hadde det blitt av en Knut Hamsun eller en eller annen av de store forfatterne i et Frp-samfunn? Sult og elendighet, formoder jeg. Og det hadde nok bare blitt skillingsviser og serieromaner på folk flest…

 

 

02.05.2007:

KONFLIKTEN ESTLAND-RUSSLAND

 

Den pågående konflikten mellom Estland og Russland startet tilsynelatende med flyttingen av bronsestatuen av en russisk soldat i Tallinn, symbolet på den sovjetiske kampen mot tyskerne under andre verdenskrig. Den russiske minoriteten i Tallinn reagerte med sinne på dette og nå har også russiske myndigheter kastet seg inn i kampen. Statuen for estlenderne symboliserte noe langt annet:  lille Estland har en forferdelig historie i armene på den russiske bjørnen etter 50 års okkupasjon og mer enn 100 000 estlendere deportert til Sibir.

 

Simon Sebag Montefiores voluminøse men dramatiske og uhyggelige verk ”Stalin”  (820 sider) forteller detaljert og levende om Stalin-opponentenes skjebne gjennom henrettelser og deporteringer i årtier under den georgiske tyrannens styre. Man regner med at omkring 20 millioner av Stalins egne landsmenn ble utryddet under despotens regjeringstid. Følte han og hans medarbeidere at noen stod i mot revolusjonen og de kommunistiske ideer, ble vedkommende arrestert og torturert til å tilstå omtrent – ja, hva som helst. Ikke nok med det: hans kone og gjerne barn, samt foreldre og andre slektninger ble også arrestert, noen drept, andre sendt til Sibir. Stalin og hans menn, bl.a. den sadistiske Beria, kunne gjerne utslette hele landsbyer hvis det fantes bare en eneste mistenkt anti-kommunist der.

 

Moskva-prosessene er noe som sitter godt i minnet etter NRKs dramatiseringer som hørespill på radioen for mange år siden. Utenlandske journalister som var til stede så det jo som det dette egentlig var: de reneste skuespillene der de arresterte motstandere av Stalin leste opp fra ferdige manus som ofte Stalin selv hadde skrevet og iscenesatt. Alle tilstod – og syntes tilsynelatende stolt av dette i disse parodiske rettssakene og påfølgende dom som resulterte i tortur, deportasjon eller henrettelser.

 

Det russiske folk må leve i en slags post-traumatisk stresstilstand etter slike uhyggelige overgrep og langvarig terror under Stalin og etterfølgende ledere, bl.a. Khrustjov. Utrenskninger av egne landsmenn fortsatte lenge etter Stalins død.

 

Hvordan lille Estland har hatt det under sovjetisk åk kan man bare gjette seg til. Men når den russiske bjørnen nå begynner å røre på seg igjen, i Putins tilsynelatende kjekke skikkelse, er det viktig å være på vakt. Etter en demokratisklignende tilstand under tidligere presidenter, synes nå Putins Russland å forlate demokratiske spilleregler og synes å gjeninnfører kontrollmekanismer som er hentet fra Stalins lærebøker ( noen har allerede kalt Putin for Lille Stalin.) Eller kan det kanskje rett og slett være Bush-administrasjonens frykt- og kontrollregler etter 11.september 2001 Putin nå forsøker å innføre i eget land?

 

Dag O. Johansen

Red. av avisen Samfunnsliv

(se http://www.samfunnsliv.no)

 

24.04.2007:

HØL I HUE

 

Carl I Hagen påstår Jens Stoltenberg har stjålet Frps klimapolitikk.

Frp har jo i årevis benektet at CO2 er et problem. Hvordan kan Frp da komme med løsninger på noe som de aldri har ansett for å være et problem?

 

Kanskje Kenneth Svendsen har et svar her?

 

15.04.2007:

FUNDAMENTALISTENES RÅSKAP

 

Overfallet på Kadra Yusuf viser religionens makt over sinnene. Det er på tide at både Koranen og Bibelen får en ny gjennomgang og fortolkning slik at gammelreligiøs fundamentalisme blir renset bort.

 

28.03.2007:

FREMSKRITTSPARTIET PÅ ISRAEL-BESØK

 


- Jeg har sett hvordan israelere behandler palestinere. Jeg ville ikke gjort noe annerledes, sier generalsekretær i FpU, Ole Kristoffer Tveiten, etter besøk i Israel.

 

Så da vet vi jo det…

 

Samtidig var en Frp-representant fra Stortinget innom Israels utenriksminister Tzipi Livni og leverte et brev fra Siv Jensen der hun forteller at hun ikke støtter den norske regjerings kontakt med den palestinske statsministeren fra terrororganisasjonen Hamas forleden.

 

Så da vet vi jo det…

 

20.03.2007:

KATOLSK SVADA

 

- Bibelens fordømmelse av homoseksuelle handlinger er ikke å ta feil av og danner grunnlaget for den romerskkatolske kirkens krav om heteroseksualitet, sier pater Jean-Baptiste Edart i et langt intervju med det katolske nyhetsbyrået Zenith News.

 

Det var jo dette Hitler også brukte som begrunnelse for å sette homofile i konsentrasjonsleire. I tillegg vet vi at den katolske kirken skjulte en rekke nazistiske krigsforbrytere slik at de kom seg bl.a. over til Argentina og andre Søramerikanske land. Hva er de disse kjolekledde prelatene piper etter? Selv lever de i sølibat – som om det skal være et bibelsk påbud – og gir vanlige folk råd om hvordan de skal leve sammen som ektefolk, hvordan de skal oppdra barn m.m. I det hele tatt: de katolske veiledere er jo helt utenfor folkeskikken og det vanlige folkelivet.

 

18.03.2007:

FAUSKE AP UTRADERT PÅ FYLKESTINGLISTA

 

En 52.plass for Fauskes kandidat på fylkestingslista må vel være bånn i bøtta, eller hur?

Kommunepartiets egen kandidat, unge herr Steinbakk, ble kastet helt ut av lista.

 

Jo da, Fauske er på nyhetstoppen igjen i negativ retning. AP-sirkuset har satt sine spor.

Nå har jo Frp på Fauske prøvd seg på en liknende maktkamp: Frp-Jacobsen ønsket ikke å vende tilbake til Frp-politiken hvis ikke

Stemland-paret forsvant fra lista.

 

Det tilspisser seg mot neste valg. Og norsk demokrati er bedre enn noensinne.

Gratulerer, Fauske!

 

17.03.2007:

NAVNESTRID

 

Det kom ikke som en overraskelse at en Frp’er reagerer på at det er foreslått et samisk navn på den nye nasjonalparken som skal ligge i Sjunkan-Misten-området. Partiets hellige ”Koran” i samepolitiske spørsmål er den såkalte ”forskningsrapporten”  fra Karstein Adriansen ”Er samene Finnmarks urbefolkning?” som er avvist fra vitenskapshold en rekke ganger som et meget slett arbeid. Adriansen lager et poeng av at navnene i Finnmark er av norsk opprinnelse og at man nå feilaktig omgjør dem til samiske navn på kart og skilter. Han overser fullstendig det faktum at navnene opprinnelig var samiske på elver, fjell, steder m.m. men senere er blitt fornorsket og forvansket, slik som f. eks. med Hjemmeluft i Alta (noe som ikke betyr noe som helst) som er fornorskningen av det samiske Jiebmaluokta (selbukta). Slik også i Salten: navnene er av samisk opprinnelse. Derfor er navneforslaget Davgga på den nye nasjonalparken meget godt.

 

08.03.2007:

AT DU TØR, KENNETH SVENDSEN!

 

Ditt svarinnlegg på Håkon M. Pettersens ”At dere tør” om Frps klimapolitikk, er interessant lesning både innholdsmessig og språklig.

 

Innledningsvis sier du i innlegget at m.h.t. FNs klimapanel, som består av 2500 forskere og vitenskapsmenn, så er du usikker på deres konklusjoner. Deretter kommer du med en rekke helt selvfølgelige påstander som f. eks. at temperaturen har svinget i større og mindre grad i (til) alle tider, at kull utvinnes på Svalbard osv. Deretter kommer en lang kvasivitenskapelig utredning om vanndamp samt at ”luften ligger ikke stille som et lokk”, sannsynligvis hentet fra den ene siden, nemlig motstanderne av FNs klimapanels konklusjoner. Likevel ender du opp helt avslutningsvis med å hevde at i motsetning til Håkon M. så er dere fremdeles usikre og hører på begge sider i forskningsmiljøet (DOJs utheving).

 

Hvordan henger dette sammen, Kenneth?

 

Analyser denne setningen, Kenneth: ” Og mange forskere stiller seg sterkt tvilende til om den globale oppvarmingen skyldes menneskeskapte utslipp eller andre naturlige forhold.”

 

Hva i all verden mener du med dette? Er forskerne tvilende til begge deler, eller hur?

 

Det er riktig at temperaturen har variert gjennom jordklodens lange historie. Svalbardkullet skyldes tropisk klima for millioner av år siden, noe som innbefatter at området den gang lå i ekvatorposisjon p.g.a. en dramatisk endring av jordaksen. Din kommentar om at du ikke har hørt en som har påstått at det skyldes menneskeskapte utslipp, faller selvfølgelig på sin egen urimelighet fordi det er en ren usaklighet.

 

Ditt forsøk på tallekvilibrisme forbigår jeg i stillhet fordi det viser at du ikke forholder deg uedruelig til din påstand om at du hører på begge sider i forskningsmiljøet: tvert i mot tar du sjansen på bare å høre på den ene siden, nemlig motstanderne av FNs klimapanel, mange av dem er kjøpt og betalt av oljeindustrien selv, bl.a. Exxon.

 

Du nevner ikke med ett eneste ord at borekjerneuttak av innlandsisen på Grønland og i Antarktis viser at CO2-nivået ikke har vært så høyt som i dag på over 650 000 år. Heller ikke at konsekvensen av global oppvarming fører til en nedkjøling av nordområdene i det lange løp. Dette fordi nedsmeltingen av innlandsisen på Grønland og polisen fører til økende ferskvannsinnsig i havet med deretter fall i saltinnhold, noe som igjen fører til forstyrrelser i havstrømmene, deriblant Golfstrømmen. Siste istid skyldes sannsynligvis en stans i Golfstrømmen, noe som førte til rask nedkjøling/nedisning i løpet av en tiårsperiode. Din avslutningskommentar til Håkon M. om at for mye CO2-rensing kan føre til en ny istid, blir jo derfor uten mening.

 

Det som forundrer meg i denne saken, Kenneth, er at ditt parti med den største selvfølge kan godta en eneste manns såkalte ”forskningsrapport” om at samene ikke er Finnmarks urbefolkning, mens partiet like selvfølgelig ikke godtar rapporten fra FNs klimapanel som består av 2500 forskere på verdensbasis. Jeg sikter selvfølgelig til Karstein Adriansens bok ”Er samene Finnmarks urbefolkning?” som Frp-representantene Per-Willy Amundsen og Torbjørn Andersen har slukt uten motforestillinger i Stortingsdebatter og avisinnlegg. Adriansen er ingen forsker, derimot en amatørmessig arkeolog som i stor grad ”synser” uten vitenskapelig hold i sin bok, noe også universitetsfolk som har vurdert Adriansens ”forskning” kan bekrefte (jfr. en debatt i avisa Nordlys for kort tid siden).

 

03.03.2007:

FEIG STAFETT

 

Petter Nordthug gjorde noe som vi hatet italienerne for å gjøre: ligge og henge og ikke være villig til å dra i det hele tatt i stafetter og så slå til i spurten.

Nå er det en nordmann som blir hyllet for dette. Jo da, verden går jo ikke noe særlig fremover…

 

27.02.2007:

KLIMAENDRINGENE

 

Øystein Aalstad må ha fulgt særdeles dårlig med i timene m.h.t. den globale oppvarmingen som skjer. Det er ikke verdt å ta sjansen på at 2500 forskere i FN’s klimapanel tar feil, eller hur? Selv Frp, ditt hjertebarn, er på glid i klimastriden, selv om klimapolitisk talsmann for partiet, Ketil Solvik-Olsen, ikke fikk fullstendig gjennomslag for sitt syn under Frps landstyremøte i helgen. Men en klimaresolusjon fikk da partiet omsider vedtatt.

Det er dessuten en misforståelse å tro at en kald februar anno 2007 er i motstrid til at gjennomsnittstemperaturen i nordområdene øker på årsbasis. Aalstad henviser til urbefolkninger i nordområdene som ikke vil merke en temperaturendring fra minus 40 til minus 36. Inuitene i Canada og inupiatene og yupikene i Alaska forteller noe ganske annet: Faktum er at områder som Alaska og det nordlige Canada har merket endringene for mange år siden. Sommeren 2000 var jeg selv på reise i disse områdene og da kunne man fortelle meg at hundesledesesongen var avkortet med 14 dager på våren og startet 14 dager senere på høsten. Dette hadde skjedd mange år før 2000. Det er jo ingen forsker som har avlyst vinteren? Men at den starter senere og slutter tidligere er et faktum for mange av nordområdene.

 

25.02.2007:

UNDERLIG FRA FRP

 

En internasjonal klimarapport underskrevet av 2500 forskere underkjennes av Frp i Norge. Derimot godtar samme parti uttalelsene fra en enkelt ”forsker” som Karsten Adriansen som hevder at samene ikke er urbefolkning i Finnmark.

 

Frp: to skritt frem og tre tilbake….

 

19.02.2007:

ØYSTEIN AALSTAD SOM KLIMAEKSPERT

 

Klimapåstander med lite substans er signaturen Øystein Aalstads kjennetegn ( i likhet med klimatalsmannen for Frp, muligens et slags orakel som har inntatt for mye Delfiafett?)). Nylig  fastslo profeten Aalstad bastant at vi fryser ned i Nordnorge for tiden: hva blir det til med klimaendringene, mens han forsøker å raljere over naturvernernes synsinger.

Men hva sier den godeste Aalstad så til denne saken:

Et uvanlig varmt Sibir, Canada, Nord-Asia og Europa førte til at januar var 4 grader varmere enn en normalt, viser en rapport fra the U.S. National Climatic Data Center in Asheville, North Carolina.

Det er 0,56 grader mer enn den gamle rekorden fra 2002.

 

Velbekomme….

 

17.02.2007:

NORGE ANNO 2009

 

Etter de siste årenes utvikling i Norge med mer og mer individualistisk tenkning, egosentrisitet og navlebeskuelse og farvel til solidaritet og fellesskapstenkning, er det eneste logiske resultatet av Stortingsvalget anno 2009 at Fremskrittspartiet (merk uttrykket fremskritt!) gjør et brakvalg og kommer i regjeringsposisjon. Populismen gjennomsyrer den norske befolkningen med stadig økende kraft. Derfor er resultatet anno 2009 allerede gitt.

 

Enkelte nordmenn har høyt og tydelig erklært at de forlater landet hvis Frp kommer i regjering. Jeg synes man ikke skal forhaste seg. Maktens tinde viser seg gang på gang å være vanskelig å bestige, men enda vanskeligere å stå rotfast på i det lange løp. Det er i det praktiske, politiske liv at sannheten kommer for en dag. Teori og politiske programmer en en ting, reell politisk innflytelse og makt i regjering er noe ganske annet.

 

Vi skal få merke oss at mange typer maktmennesker skal finne sin havn i Frp når de nå ser muligheten for at partiet virkelig kommer i posisjon og ikke lenger er i opposisjon (sistnevnte krever ikke rare politikken…).

Alle kjenner til Frps kulturpolitikk og lefling med amerikanske verdier. Er det ikke Frp som alltid snakker om norske verdier?

 

Sann mine ord: Frp kommer i regjering i 2009. Navlebeskuer-partiet har nådd maktens tinde. Men tindebestigernes fall kommer derimot til å bli katastrofal for land og folk.

 

 

16.02.2007:

AKSEL GEVÆR

 

Carl Aksel Hagen, sønn av Carl I. Hagen er en av tøffingene i Telemarksbataljonen og har vært to ganger i

Afghanistan. Det skulle ikke forundre meg om han er kristen attpåtil.

 

Etter mitt syn burde Norge som kristent Fredsprisland vært helt uten Krigsskoler og militære styrker på utenlandsoppdrag for nasjoner som prøver å drepe ideologier og ideer med kuler og krutt. Men Norge er medlem av NATO, må vite, derfor er det en for alle, alle for en, i følge Carl I. Hagen.

 

Så lenge det finnes krigere og tøffinger med AG3 og annet svineri, så må de vel få lov til å holde krigene gående. Det tjener visstnok både Norge og andre land feite penger på og klasebombefondene bare vokser og vokser…

 

15.02.2007:

FOLKEMORDET PÅ ARMENERNE

 

I en av de siste utgavene av Time Magazine var det vedlagt en DVD produsert av et fransk selskap med en rystende dokumentar om

det tyrkiske folkemordet på armenerne før og under den 1.verdenskrig. Tyrkia var Tysklands allierte på den tiden så Tyskland

gjorde ingenting for å forhindre folkemordet. I ly av de harde kampene mellom nasjonene under første verdenskrig, gjorde Tyrkia som de ville

med armenerne. Man regner med omkring 1,5 millioner døde. Tyrkerne tok bl.a. i bruk kvegvogner for å frakte armenerne ut til tilintetgjørelsen. Dette minner

om tyskernes frakt av jødene under andre verdenskrig. De fleste armenere måtte likevel gå til fots. Den lange vandringen mot den syriske og mesopotamiske ørkenen tok 2 – to – måneder.

Mange sultet i hjel under vandringen, andre ble drept. De fleste menn ble drept ved at strupene ble kuttet over. Også kvinner og barn ble utsatt for denne drapsmetoden.

Bak tilintetgjørelsen av armenerne sto det hemmelige statspolitiet i Tyrkia kalt Union og Fremskritt. Men godkjenningen kom selvfølgelig fra sentralmyndighetene i Tyrkia.

 

Dokumentaren inneholder også intervjuer med overlevende fra deportasjonene. Anbefales på det sterkeste.

 

12.01.2007:

SNØKAOS?

 

Det forundrer meg ikke lenger: når snøen ”laver” ned på Østlandet (5 cm?),

da blir det veikaos. Har dere helt glemt vinterføre eller kjører dere

fremdeles på sommerdekk?

 

Gudbevaremegvel

 

10.01.2007:

FRP-SANDBERG TILBAKE

 

Det var langt fra noen ydmyk Sandberg som vendte tilbake til Stortinget forleden.

I kjent stil skyldte han på andre. Mobbepartiets Sandberg hevder partiet blir mobbet.

 

Slik kan det gå i vår del av verden der Goddagmann Økseskaft bor…

 

08.01.2007:

REKORDANTALL JØDER I KONGRESSEN

– Det er det største antall jødiske politikere noensinne, sier Doug Bloomfield, tidligere leder av den amerikansk-jødiske organisasjonen AIPAC. Det var 37 jødiske lovgivere tidligere, nå er seks nye kommet til.

Andre politiske analytikere sier at kongressens støtte til Israel vil forbli minst like sterk som den er i dag, eller kanskje sterkere. Mange av formannskapspostene i komiteer i begge husene vil bli besatt av jøder, både fra det demokratiske og det republikanske parti.

Man kan jo da skjønne hvorfor Israel har så enorm støtte i USA…

 

06.01.2007:

JØDISK MÅNE

 

Sakset fra den kristne avisen Idag:

 

Israelerne mer enn andre ellers i verden kjøper land/jordstykker på månen. Det ble åpnet for kjøp av land på månen i år 2000 – og av de 10 millioner målene, som ble lagt ut for salg over hele verden, eier nå israelerne en million – 10 prosent.

 

Er det kanskje dit jødene ønsker seg i stedet for Midtøsten?

 

04.01.2007:

PER, DU LYVER!

 

Per Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann for FrP, mener Aps partisekretær Martin Kolberg bevisst farer med løgn om FrPs innvandrings- og integreringspolitikk.

 

Selv benytter Per seg av løgnpropaganda fra Karstein Adriansens bok ”Er samene Finnmarks urbefolkning?” når han diskuterer samepolitikk…

 

02.01.2007:

FNS GENERALSEKRETÆR STØTTET DØDSOMMEN

 

FNs nye generalsekretær Ban Ki-moon sier at Irak hadde rett til å henrette Saddam Hussein for forbrytelsene han har begått mot det irakiske folk.

Så vet vi hva vi har med å gjøre etter at Kofi Annan er borte…

 

01.01.2007:

SADDAM HENRETTET

Iran og USA var tidlig ute med å kommentere hengingen av Saddam i positive ordelag. Det er forståelig at Iran gjør dette etter 8 års krig med over 1 million falne. Saddams styrker var støttet av bl.a. USA. Men det er en dårlig start for et nytt ”demokrati” som Irak å henge en mann, uansett hva han har gjort. 80 % av de spurte på CNNs nettside mente henrettelsen ikke ville gjøre forholdene i Irak noe bedre.

Splittelsen i landet vil nok gå enda dypere etter Saddams død, mener de fleste kommentatorer.

 

 

 

 

Send kommentarer til

Dag Ove Johansen

 

 

 

 

 

Tilbake til FABULA