RIKSSYNSER’N 2008

 

Til 2002-arkivet

Til 2003-arkivet

Til 2004-arkivet

Til 2005-arkivet

 

Til 2006-arkivet

 

Til 2007-arkivet

 

 

 

DAGENS TEKST  PÅ ÅRETS SISTE DAG 31.12.2008:

 

OKKUPASJON

 

Det er interessant å følge den opphetede debatten om norsk motstandskamp under krigen. Hvis logikken skal følges så må enhver som er blitt okkupert ha rett til å angripe okkupanten. Dette gjelder også i Midtøsten der Israel okkuperer palestinske områder eller amerikanske og andre lands styrker som okkuperer Irak og Afghanistan.

 

Men alle ser ut til å glemme både Jesus og Gandhis budskap her: øye for øye gjør hele verden blind og at man skal elske sine fiender.

 

 

 

30.12.2008:

 

HALAL OG KOSHER

 

En rekke innlegg kjører hardt ut mot muslimer og halal-slakting. Da bør dere i rettferdighetens navn ta med også jødenes kosher-slakting. Det er på akkurat samme måte som muslimenes.

 

 

19.12.2008:

 

NORGE OG KRIGEN

 

Debatten mellom Erling Fossen og ”gutta på skauen”-tilhengerne raser videre.

I Fossens siste innlegg  i Aftenposten skriver han følgende (sitat):

 

Når jeg blir kalt landssviker fordi jeg vil at norske aksjoner skal ramme tyskere og ikke nordmenn, er det fullt forståelig at det er kort vei til skafottet. Det er skammelig at medlemskap i NS skulle føre til at man ble dømt som landssviker. Det er skammelig at Milorg skjøt en anselig antall «stripete» uten rettergang. Det er skammelig hvordan vi behandlet «tyskertøsene» og «tyskerbarna».

 

Det er ”seierherrenes” versjon av historien som alltid vinner frem og får oppmerksomhet. Selv har jeg skrevet bok om tyskerungene. Det ble født omkring 9000 av dem. Det store flertall opplevde et rent helvete på jord, i likhet med sine mødre. Norske myndigheter forsøkte til og med å sende dem til Australia for å bli kvitt et problem. Norske myndigheter fikk også utbetalt en klekkelig sum som erstatning fra Tyskland som skulle fordeles mellom tyskerungene. Hvem har sett noe til dette? Ingen.

 

Det store antallet landssvikoppgjør i Norge etter krigen viser at landet også her overgår andre land man kunne sammenlikne seg med.

 

 

 

18.12.2008:

 

MISFORSTÅTT JULEBUDSKAP

 

Julestjernen symboliserer Jesu fødsel.  Han uttalte bl.a. at den som griper til sverd skal falle ved sverd. Han snakket også om å elske sine fiender.

 

Når F-16-jagere da flyr i formasjon som en julestjerne, synes det som om luftforsvaret ikke har fattet poenget med Jesu lære.

 

Men det er jo ikke bare her det svikter fundamentalt i forståelsen av jule-evangeliet i disse mammon-tider

 

 

 

17.12.2008:

 

USAKLIG ARGUMENTASJON

 

Etter at Erling Fossen i en kronikk i Aftenposten kritiserte motstandsbevegelsen i Norge og hevdet bl.a. at filmen om ”Max Manus” kan gi ufortjent heltestatus, er det mange som har gått av skaftet i kommentarer etterpå. Både Gunnar Sønsteby selv og andre ”historikere” skjeller ut Fossen i meget usaklige ordelag. Skuespilleren Axel Hennie som spiller Max Manus i filmen, ber Fossen om å holde kjeft.

 

Slik sett er Hennie blitt en god talsmann for et regime han sikkert ikke setter særlig pris på: nemlig Hitlers, som knuste all opposisjon og ba folk holde kjeft og det som verre var.

 

Fossen har full rett til å sette fokus på motstandskampen. Det er helt rett det han påpeker at det ofte gjorde galt verre for den norske sivilbefolkningen (en tysk soldat drept, førte til at 10 norske sivile ble henrettet, Telavåg-tragedien osv)

 

 

 

16.12.2008:

 

MOTSTAND MOT MOTSTANDSBEVEGELSEN

 

Erling Fossens kritikk av ”gutta på skauen”, den norske motstandbevegelsen under krigen, i en kronikk i Aftenposten nylig, har øyensynlig tatt hardt på veteranen Gunnar Sønsteby. Han blir ”kledelig fornærmet”, og til og med nå like før filmen om Max Manus har premiere.

 

Motstanden mot tyskerne kan virkelig diskuteres. Hvilken positiv nytte hadde den? Ett grelt eksempel er jo den såkalte Majavatn-tragedien der tyskerne hevnet en sabotasje etter prinsippet ”10 døde nordmenn for hver død tysk soldat”. Man må heller ikke glemme Telavåg-tragedien.

 

Men det som virkelig opprørte krigsveteranen, var det han karakteriserte som «sjikane» fra Fossens side.

Han er jo gått fra vettet, sier Gunnar Sønsteby til Aftenposten.

 

Og denne uttalelsen, herr Sønsteby, gjelder vel ikke som sjikane?

 

 

 

 

14.12.2008:

 

JAN THOMAS FORNÆRMET

 

Botox-kjendisen Jan Thomas ble fornærmet da Dagbladet kritiserte antrekket hans i en artikkel med tittel ”Var smokingen til rens, Jan Thomas?”.

 

Godgutten sendte bl.a. følgende sutre-kommentar til Dagbladet:

 

«Kommentar ang. boblejakke og slitt jeans kan jeg glede dere i redaksjonen med at jakken er fra LV til 16000, jeans fra DG til 6000 og skjorte til 5000, toppet med LV sko til 6500, dette skulle vel være pent nok til et arbeidsantrekk, men her bør jeg vel også sjekke med dere på forhånd»

 

Uta blank, inna krank, rinner meg et ordtak i hu.

 

 

 

 

03.12.2008

 

 

EN HÅN MOT DET BRITISKE FOLK

 

Dronning Elisabeth stilte med hermelinskappe og krone med 3000 diamanter da hun holdt sin 10-minutters åpningstale for parlamentet der hun tok for seg finanskrisen og mante til forsiktighet i økonomien.

 

Ikke i den gården nei…

 

 

 

22.11.2008:

 

JAGERFLY OG KLASEVÅPEN

 

Lockheed Martin som lager Joint Strike Fighter er svartelistet fra oljefondet fordi de lager klasevåpen.

Men Norge kjøper likevel jagerflyet fra dette selskapet.

Det er vel det som kalles å snakke med to tunger, slik indianerne kaller det når det gjelder den hvite mann.

Eller schizofreni, for å bruke et moderne uttrykk.

Vel bekomme.

 

 

19.11.2008:

 

ASFALT-ETERNE ER KOMMET

 

Høstens vakreste eventyr har begynt: asfalt-eterne har vendt tilbake med solide pigger på dekkene for å mase opp asfalten til det blir dype langsgående furer og svevestøv i tonnevis.

 

Velkommen tilbake…

 

 

 

17.11.2008:

 

SALTING – EN UTING

 

Statens vegvesen går ut med at salting redder liv. I Aftenposten nylig sto Lars Erik Bønå frem med sitt syn på veisalting. Han har jobbet både i Vegdirektoratet og SINTEF og hevder at våt vei i kulde er livsfarlig, og viser til tidligere tiders kuldeblandinger som besto av nettopp salt og snø; salt kjøler ned veien og skaper glatte forhold.

 

 

 

 

16.11.2008:

 

SVINERI PÅ VEIEN

 

Hva er i veien med veien for tiden? Fullgodt vinterføre med knallfrost og gode veier – men Statens vegvesen fortsetter uvesenet med salting. Saltingen fører til sørpeføre som rett og slett er trafikkfarlig. Og bilene blir nedsaltet til det ugjenkjennelige – til rusten tar dem.

 

Få vekk svineriet…

 

 

 

 

13.11.2008:

 

SVART PRESIDENT I DET HVITE HUS

 

Barack Obama vant presidentvalget i USA med klar margin. For første gang i historien får landet en svart president. Noen hevder noe slikt aldri kunne ha skjedd i Europa under de rådende forhold. Kanskje har de rett. Vi har kanskje noe å lære her i den ”gamle” verden?

 

Men det er et interessant poeng at det kun er innvandrede mennesker som har hatt makten i USA. Dette gjelder både svarte og hvite. Både den svarte og hvite befolkningen har strømmet til den nye verden for ikke så veldig lenge siden – sett i et historisk perspektiv. Landet har i årtusener vært befolket av indianerstammer – vel, noe misvisende kalt for indianere. I boken ”Jorden skal gråte” kan man lese den sanne historien om den amerikanske urbefolkningens skjebne.

 

Urbefolkningen i USA – eller ”indianerne” – har aldri vært på tale som representanter i maktens korridorer.

 

Det er virkelig noe å tenke på…

 

 

 

12.11.2008:

 

 

NASJONALE PRØVER

 

Nå er resultatene fra de nasjonale prøvene i norsk, matte og engelsk offentliggjort og den nasjonale mobbingen fylker og kommuner imellom er startet – jeg sikter da til en rekke særdeles negative blogger som kommer i kjølvannet av avisoppslagene på internett. Tallenes tale er klar, hevdes det fra departementet og andre såkalte seriøse kilder. Eller er det egentlig det?

 

En rekke skoler sier rett ut at de har ligget i hardtrening og arbeidet gjennom hele året kun med denne typen oppgaver for å endre resultatene fra dårlig til bedre. En skole brukte altså bare knappe året på å ligge på bånn til å nå toppen ved kun å satse på oppgaver slik de er fremstilt i de nasjonale prøvene.

 

Man kan jo spørre seg hvilken hensikt dette skal ha.

Annet enn å lage fornyede motsetninger mellom sør og nord, by og land, fattige og rike kommuner osv. i det uendelige.

 

Mobberne får virkelig vann på mølla nå.

 

 

 

 

07.11.2008:

 

 

TRANSPORT TIL BESVÆR

 

Bodø Sightseeing skaper pasienttrøbbel i distriktene. Helse Nord og BS forsvarer seg med at det er få klager fra pasientene. Men alle vet at de aller fleste pasienter er eldre mennesker som ikke har det for vane å syte og klage. De setter seg neppe ned og forfatter en klage til Helse Nord selv.

Men nå er avvikene i transporten blitt så mange at Helse Nord må gripe inn så snart som mulig. Bruk av ambulanser, gamle bilvrak og kjøretøyer uten sikkerhetsutstyr (som man var meget nøye med å avkreve hos de forrige transportørene!) viser at nå går det på helsa løs.

 

Jeg har sagt det før men gjentar det gjerne: La ikke dette bli Helse Nord og Ned.

 

 

 

 

01.11.2008:

 

KONFERANSE I NARVIK OM RUSSISKE KRIGSFANGER I NORGE

 

Hadde den store glede av å være tilstede på to av dagene denne konferansen varte på Høgskolen i Narvik. Her var mange interessante innlegg fra internasjonale kapasiteter på dette feltet. Sterkest inntrykk ga likevel møtet med den tidligere russerfangen Aleksej Drozd som fortalte om sin fangetid på Stamnes mellom Rognan og Fauske og den lengste tiden i fangeleiren på Straumen i Sørfold.

 

Men hvor i all verden var avisen Fremover i denne sammenheng? Det var lite å se til journalister fra Narvik-avisen.

Man må jo da undres på hvordan denne lokalavisen prioriterer sakene disse dagene konferansen varte.

 

 

 

Dagens tekst 22.10.2008 (noe opphold mellom siste innlegg 10.09. Skyldes harddisk-kollaps og elendighet…)

 

 

NYORIENTERING I ØKONOMIEN BEHØVES

 

Finanskrisen avslører svakheten med det økonomiske systemet som rir verden som en mare i disse dager. Ultramarkedsorienterte land som USA har nå ifølge Frp blitt sosialistisk i og med at staten har reddet banker og finansinstitusjoner. Man kan virkelig lure på hva som hadde skjedd i Norge hvis Frp hadde hatt regjeringsmakten under den pågående krisen?

 

Jeg tror svaret på løsningen av krisen finnes i Bertram D. Brochmanns ideer om Totalitetsøkonomien der man skiller klart mellom reale verdier og fiktive verdier (slik man opererer med på børsene og finansinstitusjonene). Økonomiprofessor Ragnar Frisch fikk Nobelprisen på Brochmanns utkast til et nytt økonomisk system basert på et totalitetsøkonomisk prinsipp der man skiller klart mellom reelle inntekter og utgifter i et nasjonalregnskap – altså et samfunnsregnskap. Norge som nasjon må ses på som en bedrift. En bedrift skiller klart mellom hva som er utgiftsposter og hva som er inntektsposter i regnskapet. I dagens samfunn virker det som om det som er de reale utgiftene også er inntekter. Hele statsapparatet med regjering og Storting og alle dets underdepartementer er for bedriften Norge en utgiftspost. Rent økonomisk sett er det klart at Norges virkelige nasjonalinntekt bare skapes av det reale næringsliv: jordbruk, fedrift, skogbruk, fiskeri, industri, håndverk og bergverk, utnyttelsen av naturrikdommene, samt skips- og luftfartstjenester overfor andre nasjoner.

 

Professor Ragnar Frisch fattet stor interesse for Brochmanns oppsett, men da han selv utledet sin egen økonomiske modell fra BDB's ideer (noe han bl.a. fikk Nobel-prisen for), utelot han et meget viktig element i regnskapet: nemlig systemets kostende - dvs. hva det koster å ha et enormt statsapparat i drift.

 

Kanskje på tide at G.E. Bondes bok om Brochmanns økonomiske visjon ”Totalitetsøkonomien” (fra 1966) hentes frem i lyset igjen? Det er ting som tyder på at det kapitalistiske systemet som man fremdeles lapper på er i stand til å sende verden ut i en ny brann. En ny versjon av  ”Totalitetsøkonomien” er snart på beddingen. Likeså en engelsk oversettelse av denne boken.

 

Muligens er verden klar for Brochmanns ideer etter de siste månedenes økonomiske kriser i den vestlige verden?

 

Dag O. Johansen

Red. av avisen ”Samfunnsliv”

 

 

10.09.2008:

 

IDRETTSDAG KUN FOR JENTER

 

AN fortalte nylig om at gutter var forbudt på idrettsdagen i Mørkvedlia nylig.

 

Dette må være en sak for Øystein Aalstad på Fauske.

Nei, forresten, glem det. Dette var jo ikke snakk om muslimer…

 

 

09.09.2008:

 

AP-STREKER

 

Sannelig har en AP-mann infiltrert Frp og blitt valgt som Frp-representant(onkel) i Bergen.

If you can’t beat them, join them!

Det er vel APs nye slagord!

 

 

07.09.2008:

 

 

DEMOKRATISK PROBLEM FOR REPUBLIKKANERNE?

 

Ingen av republikkanernes medlemmer av Kongressen er av afro-amerikansk opprinnelse.

Er dette White Power på sitt verste?

 

 

03.09.2008:

 

SUTREKOPPEN

 

Frps  egen ”Willy Røret”, Per-Willy Amundsen, sutrer over at det er for mange asylsøkere i landet.

Ja, når han tilhører et parti som sa takk og amen til invasjonen av Irak og Afghanistan, så kan han jo ikke vente annet enn at hovedparten av asylsøkerne til Norge kommer nettopp fra disse to landene!

 

 

02.09.2008:

 

SKAMMENS ÅR

 

Hypen rundt orkanen Gustav og New Orleans er enorm i mediene.

Nærmere 1 000 000 hjemløse etter flom i India nevnes bare så vidt er…

 

Det er forskjell på folk – nemlig.

 

 

25.08.2008:

 

ØREDØVENDE TAUSHET

 

Etter skuddene mot asylmottaket i Asker der en sovende 16-åringen ble truffet av en kule fra en rifle, har det vært bemerkelsesverdig stille fra folk som hyler mot volden i samfunnet (les: volden fra innvandrere og asylsøkere).

 

Nå er en kjent Asker-advokat arrestert for udåden.

 

Det forbigås vel i stillhet…

 

 

24.08.2008:

 

SIVILE TAP I AFGHANISTAN

 

Det var fredag afghanske myndigheter gikk ut og mente at 76 sivile, blant dem 50 barn, ble drept i et amerikanskledet angrep.

 

Hvorfor denne øredøvende stillheten fra vestlige støttespillere for krigen i Afghanistan? Stoler de ikke på tallene fra de afghanske myndigheter de selv har innsatt?

Men her er vel de sivile drept i såkalt ”friendly fire”, så da så…

 

 

17.08.2008:

 

AALSTAD OG HAMAS

 

Noterer meg at Øystein Aalstad kritiserer regjeringen for manglende utbedringer av kirkebygg i landet og i stedet støtter Hamas.

 

Apropos Hamas: det var amerikanske myndigheter som ga Hamas den makt de har i dag da de ville ha en motvekt til Fatah. De støttet i sin tid Hamas med dollar og våpen. Vi ser hvordan det gikk. På samme måte støttet de Taliban da Sovjet gikk inn i Afghanistan. Vi ser hvordan det gikk. Lærer USA eller Øystein Aalstad noe av dette? Tiden får vise…

 

 

09.08.2008:

 

LANDSFORRÆDERI

 

Frp og Høyre mener det er riktig å selge statens aksjer i bedrifter og industri til utenlandske investorer. Særlig har Frp-Korsvold fra Troms uttalt i klare ordelag at dette er naturlig og riktig.

Å selge arvesølvet på det utenlandske markedet til fremmede eiere må vel nærmest karakteriseres som landsforræderi – eller hur?

 

 

 

01.08.2008:

 

 

FRPS ELITETENKNING HOLDER IKKE VANN

 

Frps kulturpolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen sa til Aftenposten at han vil bort fra det som "elitegjengen i Kunstneres Hus eller i Kulturrådet" mener er bra kultur.

 

Samtidig ønsker Frp eliteskoler for flinke elever.

 

Hvor er logikken?

 

 

30.07.2008:

 

LÆRERYRKET ER VIKTIG!

 

Antall nye lærerstudenter i Bodø er på et historisk lavmål, sier AN.

Vel, er det annet å vente? Hvilken annen yrkesgruppe har blitt så til de grader yrkesmobbet som lærerne de siste årene?

En av landets viktigste yrker er blitt latterliggjort og satt under ”lupen” av folk som mener de har peiling på hva arbeidet i skolen dreier seg om.

Frp har stått i spissen for denne yrkesmessige mobbingen. Skrekk og gru hvis det blir den slags partipolitikk som skal drive skoleverket videre i årene fremover. Hvilke læreplaner er det disse skal koke i hop for kommende slekter av elever og lærere?

 

Fremdeles trives jeg utmerket i skolen sammen med kolleger og ungdom på Rognan Ungdomsskole. Her har jeg vært de siste seks årene. Takket være administrasjon og kolleger er dette blitt en meget god læringsarena for både lærere og elever. Siste året har det såkalte PALA-opplegget vært i drift ved skolen: Prosjekt Alternative Læringsarenaer, som tar inn elever som ikke finner seg til rette i vanlig klasse. Disse elevene kjennetegnes av stort fravær med manglende karakterer i mange fag. Skoleåret 2007/08 var sju elever inne i PALA. Fraværet gikk ned med over 60 % for mange av dem. Alle gikk ut med fullverdig vitnemål ved skoleslutt. Mestringsopplevelser og det å bli sett og tatt på alvor er hovedprinsipper i PALA, som nå også er blitt en del av Nordlandsprosjektet (se internett) slik at Høgskolen i Bodø er blitt en samarbeidspartner. Prosjektet fortsetter 2008/09 med nye elever i denne PALA-gruppen ved Rognan Ungdomsskole.

 

Andre skoler i fylket er velkommen til å få info om hva dette PALA-opplegget dreier seg om. Det er egentlig ikke noe hokus-pokus, men dreier seg i hovedsak om å ta ungdom på alvor. Ta kontakt med undertegnede (ansvarlig leder for PALA) eller Rognan Ungdomsskole. Læreryrket er for viktig til at man skal la seg skvise ut av ”skolesynsere”.

 

 

19.07.2008:

 

UT AV VÅR HULE

 

Som frivillig fikk jeg den store gleden av å overvære mesteparten av festivalen i Løgavlen, Ut av vår hule. Spennvidden på arrangementet var stort. Innholdet variert og spennende. Her var mange innslag på det fantastiske området med passende kulisser for artister og publikum: kunstutstillinger, sirkus, teaterstunt, stomp ved bruk av en anleggets rigger m.m. Program for store og små. Her var performance-artister med dans, teater og musikk og bildekunstnere med installasjoner av forskjellig slag. Å vandre rundt i området var en spennende opplevelse.

 

 I solsteiken måtte man helst ha solbriller. Det hvite landskapet var som vintersnø i påsken. Lydbildet var formidabelt i det gryteformede området der hovedscenen lå. Fredagens musikalske program inneholdt bl.a. artister som de lokale heltene Arvid Nilsen og Christer Borg. Sistnevnte ga en av sine aller beste konserter med stort trøkk og engasjement. Dessuten valset powerduoen Gomme i øran med vokalist Helge Simonsen opp med tøffe låter. Det ble også en forsmak til ungdomskonserten søndag da Royal Rockers fikk marmoren til å vibrere. Åpningsseremonien var en høydare, sa de som fikk oppleve den, men innslag fra forskjellige steder på området, med alt fra tuba til jodling. En av undertegnedes største opplevelser denne helgen var Mari Kvien Brunvolls bidrag fra hovedscenen lørdag. Hun har virkelig funnet sitt eget konsept ulikt alt annet jeg har hørt fra artister på kloden. Merk dere navnet, folkens! Før dette hadde Anders Engås blåst all tvil til side med sin enestående bruk av tuba. Hvem kunne tro at slikt var mulig?

 

Men høydepunktene stod i kø også denne kvelden: Nadador, Ove Pedersen og Patricia Carrion, Gangrene og Polkabjørn. Sterke innslag for enhver smak. Et festlig bidrag kom dessuten fra barbershop-guttene fra Valnesfjord, Herrelaget.

 

Søndag var Ungdomskonserten en av hovedattraksjonene. Her er mange gode talenter i Salten. Dink! fra Rognan er noen av dem. Moddi ga oss en nærhet man kanskje ikke forbinder med store festivaler. En kombinasjon av trekkspill og gitar og tekster fra unggutten som trollbinder, gjorde dette til festivalens virkelige høydepunkt. Spåkopp ga oss en leksjon i profesjonalitet og suverent samspill. Hvem hadde trodd at en banjo kunne brukes som Fender-gitar?

 

En stor takk til initiativtakerne Jenny Vangen, Sara Bruteig Olsen og Rakel Nystadbakk. Jeg stiller gjerne opp som frivillig neste gang også, for en slik omfattende og spennende festival er det verdt å satse noen timer frivillighet på, spør dere meg.

 

De hadde også gjort plass til en forfatter under festivalen, Audun Holen. Og bra er det. Litteraturen er alltid et stebarn på de aller fleste festivaler i landet gjennom den korte sommeren selv om vi vet at det alltid ligger tekster bak det aller meste – forfattet av en eller annen. En ny vri har de imidlertid gjort under Riddu Riddu-festivalen i Troms: en bokbuss med opplesninger og kafé var et av de store trekkplastrene under årets festival.

 

Så synd at Fauske-folk ikke viste større interesse for dette flotte arrangementet som Ut av vår hule var. De klarte i hvert fall ikke å komme seg ut av sin egen lille private hule eller sfære et eller annet sted i distriktet, hva de nå enn måtte foreta seg der. Men det ennå mulig å sjekke ut nettestedet til festivalen så får man et innblikk i hva man gikk glipp av: http://www.utavvaarhule.no

 

 

12.07.2008:

 

APROPOS ØYSTEIN AALSTAD OG POL POT

 

Venstresiden må ta en stygg skrape pga sin støtte til Pol Pot i sin tid. Der er jeg helt enig med Aalstad. Men verden er ikke så svart-hvit som den gode Aalstad hevder: I Bernt Hagtvedts bok om verdens despoter ”Folkemordenes svarte bok” beskrives hvordan Røde Khmer-soldatene drepte 1.5 millioner kambodsjanere i tiden 1975-79. Til tross for dette støttet altså Aalstads velsignede USA Pol Pot og ga ham våpenhjelp mot vietnameserne, som okkuperte Kambodsja og fordrev røde khmer-soldatene. Pol Pot døde uten noensinne å bli dømt for ugjerningene sine.

 

Rett skal være rett.

 

 

11.06.2009:

 

MODERNE TIDER

 

Halvparten av veien til Sulitjelma er utenfor mobildekning. - Det er helt uforsvarlig, sier Ottar Skjellhaug i Sulitjelma arbeiderlag.

 

Det er rart at man klarte å overleve i Salten før mobiltelefonen kom på markedet!

 

Går verden fremover i utvikling eller er det rett og slett en regresjon som foregår?

 

 

09.06.2008:

 

PRISEN PÅ BENJAMINS HODE

 

En gammel dame skriver i sitt testamente at verdien av hennes eiendom skal gå til alle de som arbeider mot fremmedinnvandring til Norge.

Damen har valgt den tilårskomne advokat Erik Gjems-Onstad, gammel motstandsmann og sterk motstander av innvandring av fremmedkulturelle til Norge, til å dele ut disse pengene. Han stod frem på TV og knuste en av disse brune kjempesneglene i hagen sin og snakket om alle disse fremmedartene som invaderte landet vårt (les: de fargede).

Gamle Gjems-Onstads liste for utdeling av disse 2.7 millioner kroner fra salget av den avdøde damens leilighet i Oslo, inneholdt bl.a. Vigrid-lederen som visstnok skulle få 50 000 kr av dette. Underlig at en motstandsmann som Gjems-Onstad som kjempet mot nazistene under krigen støtter Vigrid som er rendyrkede jødehatere. Listen inneholdt imidlertid mange interessante navn og organisasjoner. Også Frp og Norgespatriotene var med på listen. Verst av alt var at han som drepte Benjamin Henriksen og sitter fengslet for dette, Nicolai Kvisler, var tilgodesett av Gjems-Onstad med hele 250 000 kr av den testamenterte summen . Det er altså prisen på Benjamins hode. Skammelig og rått.

 

Det synes nå som at den godeste Gjems-Onstad er i ferd med å krype ned i dynget sammen med de brune sneglene i hagen sin.

 

 

05.06.2008:

 

FRP I TURBOFART

 

Det skal altså ikke mer enn 5-10 øres avgiftsøkning på drivstoff, så går folk bananas og reker som en førerløs båt inn i armene på Frp. Siste meningsmåling er at Frp er største parti i Norge, med oppslutning på over 30 %. Siv Jensen bruser som en påfugl og kroer seg i håpet om å bli statsminister i 2009. Realiteten er den at Norge ligger nest best an i Europa når man ser på forholdet bensinpriser og lønnsnivå. Her kommer Portugal dårligst ut med en pris på over 12.00 NOK pr. liter og med et lønnsnivå som ligger langt under drømmeforholdene i Norge. Det er kansskje ikke å dumt for de historieløse å se hva bensinprisen var på 70-80-tallet i forhold til lønnsnivået den gang. Da hadde vel pipen fått en annen lyd en Frps falske toner fra en sprukken blokkfløyte.

 

Det var lett å se at den rød-grønne regjeringen ville begå kollektivt selvmord på en avgiftsøkning på drivstoff. Det har jeg skrevet om tidligere. Men folkeopprøret er vinglete m.h.t. hvem som har ansvaret for dette: regjeringen eller oljeselskapene. Det er jo hevet over tvil at oljeselskapene driver med enorme fortjenester pga skyhøy oljepris på verdensmarkedet. Så er det enkelte som skyter seg selv i foten ved å boikotte forhandlerne som er det siste leddet før drivstoffet kommer i folks biler. Forhandlerne har vel lite de skulle ha sagt i forhold til spillet om oljen på verdensmarkedet. Her er det andre krefter som rår. Bl.a. spillet på børsene der meglerne henter inn fete fortjenester på både olje og andre varer og tjenester mens de samtidig lener seg til Frp-Siv og syter i samme koret om de stigende oljeprisene i landet.

 

Med Frp ved roret vil samfunnsøkonomien gå inn i den liberale markedsøkonomiske fase for fulle seil mot forlis og undergang. Det er fordi Frp-skuta ikke holder vann når det gjelder en helhetlig samfunnspolitikk. Særlig uspiselig er deres kulturpolitikk og innvandringspolitikk, sistnevnte minner sterkt om krefter man helst ikke vil sammenlikne seg med.

 

Men det blir nok Tut-og-kjør-politikken som skal gjelde for land og folk i årene fremover, i langt større grad enn i våre dager under den rød-grønne regjeringen (som ofte gir med den ene handa og tar dobbelt tilbake med den andre både nasjonalt og internasjonalt).

 

Vi får ønske fedrelandet lykke til i håp om at man etter hvert finner det fornuftig å krype ut av navleloen for å se at det er en annen verden der ute et sted og ikke bare en privat sfære for egosentriske navlebeskuere.

 

 

03.06.2008:

 

SVIGERMORS LIV SETTES I FARE AV BODØ SIGHTSEEING

Dette er tredje historie om min svigermor i Horndal som er avhengig av blodprøvekontroll hver 14.dag på Straumen pga av medisinering med blodfortynnende Marevan. Blødninger kan sette hennes liv i fare hvis ikke nivået er riktig. Bodø Sightseeing ser ikke ut til å fatte alvoret i det de driver på med for tiden.

Er det noen grense for Helse Nord & Neds behandling av eldre pasienter?

Mandags kveld 2.juni ringte det hos min svigermor og vedkommende sa at dette er fra drosjene og at hun skulle bli hentet kl. 11.00 dagen etter for å rekke timen hun hadde på Straumen kl. 12.00 3.juni.

Tirsdag 3.juni stod min svigermor tidlig opp og ordnet seg til Straumen-tur. Solen varmet godt i bakkene slik at hun til sist – ca. 1030 -  satte seg ute på en hagestol og ventet slik at sjåføren ikke skulle bli heftet når han kom kl. 11.00 for å hente henne slik avtalen var.

Tiden gikk. Ingen drosje kom.

Kl. 11.45 (hun skulle altså ha time på Straumen kl. 12.00!) gikk hun inn igjen for å etterlyse drosjen som skulle være der kl. 1100. Hun sier i klare ordelag til vedkommende ved kjørekontoret i Lofoten hvilket vanvidd som nå skjer. Ingen drosje er ankommet Horndal. Svigermor har ikke hørt så mye som et pip fra Bodø Sightseeing.

Kjørekontoret i Lofoten: - Dette går ikke lenger. Skal sjekke dette.

Svigermor: -  få høre fra dere snarest. Hvis det ikke svarer på telefonen min når dere ringer, så har sjåføren kommet og jeg er på tur til Straumen.

Men det kommer ingen telefon fra kjørekontoret i Lofoten.

I stedet kommer en telefon fra drosjesjåføren: - Jeg har ringt og ringt men ikke fått noe svar. Jeg visste ikke hvor jeg skulle.

(NB: Svigermor satt da ute på en hagestol og ventet på drosjen og kunne derfor ikke besvare telefonen. Hvem har ansvaret for å finne ut hvor man skal: drosjesjåføren eller svigermor? Svaret kan sendes Bodø Sightseeing på telefon 755 63000 / 915 97754)

Svigermor: - Jeg vet at du skulle til Mørsvikbotn for å hente pasienter der. De visste vel hvor jeg bodde.

Sjåfør: - Det var tre pasienter der og jeg hadde ikke plass til deg.

Svigermor. – Hvor er du nå da?

Sjåfør: - Jeg er på vei til Fauske…

Svigermor: - Da blir det nok ingen blodprøve på meg i dag.

Sjåfør: - Du skulle ha ringt kjørekontoret…

Men hva hjelper vel det, når det ikke svarer der?

 

Svigermor måtte da ringe legekontoret på Straumen for å fortelle at hun ikke rakk legetimen for blodprøven. Vedkommende spurte da hvorfor hun ikke kom, hvorpå svigermor svarte at det ikke hadde dukket opp noen drosje i Horndal slik avtalen var. Det var vel bare å bestille ny time for blodprøve.

Straumen: - Ja, du kan få onsdag eller torsdag.

Svigermor følte seg naturligvis sliten etter dette maset og ba om å få time torsdag, noe som ble innvilget.

Deretter måtte hun da ringe kjørekontoret i Lofoten for å få ny drosje til turen torsdag 5. mai. Svigermor fortalte om hva som hadde skjedd og vedkommende svarte at de hadde hørt om saken, noe de beklaget sterkt.

Svigermor: - Det er jo ikke sjåførens feil, men systemet.

Til meg sier svigermor klart fra at dette går ut over hennes helsetilstand. Hun vet jo ikke hva som skjer med henne. Kommer drosje eller ikke? Hun har aldri vært utsatt for noe slikt før. Utryggheten er rett og slett for jævlig, for å si det mildt. Man kan ikke behandle folk på denne måten.

Svigermor er avhengig av jevnlig kontroll av blodet pga Marevan-medisineringen. Nå må Bodø Sightseeing ta ansvar for menneskeliv!

Jeg har sendt epost med vedlegg ang. min svigermors prøvelser til Bodø Sightseeings leder Spørck i tillegg til Helse Nords informasjonsansvarlige Angelsen. Intet hørt fra Angelsen, selvfølgelig. Men Spørck svarte meg om kvelden 3.juni etter min sms til selskapet ang. min svigermors nedtur, og det lød som følger (sitat):

”Hei! Beklager at din mor ikke ble hentet. Har mottatt aviksmelding om hendelsen fra sjåføren. Skal komme tilbake i morgen med en utfyllende tilbakemelding til deg.  Svein Spørck.”

Min melding til Svein Spørck var krystallklar. Og det gjaldt min svigermor.

Likevel presterer han så skrive at det gjelder min mor.

Apropos min mor: hun er også til kontroll for kreft. Hun har gitt opp Bodø Sightseeing pga rot og tull: hun tar lokale drosjer til helsetunet på Fauske og betaler selv. I forbindelse med en kreftkontroll i Bodø der hun egentlig hadde krav på drosje, tok hun buss isteden. For å spare seg for bryderiet med å få Bodø Sightseeing på bane.

Så langt en stor takk til Bodø Sightseeing!

Jeg vurderer å anmelde selskapet Bodø Sightseeing ved Svein Spørck på bakgrunn av behandlingen av min svigermor:  Hun er avhengig av jevnlig kontroll pga Marevan-medisinering.  Blodprøvene er av livsviktig betydning. Her går det på liv og helse løs. Er det ikke regler for dette?

 

 

27.05.2008:

 

SVIGERMORS ANDRE TUR MED BODØ SIGHTSEEING

 

Fjorten dager etter første sightseeing-tur med drosje fra Rognan i Saltdal, fikk min svigermor i Horndal denne gang en sjåfør helt fra Engeløya i Steigen. Han hentet henne allerede kl. 10.00 i Horndal for blodprøve på Straumen i Sørfold kl. 13.00. Før han nådde Horndal, hadde han sannelig vært i Røsvik (!) i Sørfold for å hente en pasient der. Det var derfor han hadde startet fra Engeløya alt kl. 0500 om morgenen for å rekke til Røsvik via Straumen og tilbake til Mørsvikbotn for opphenting av pasient der og videre til Horndal for å hente svigermor.

 

Pasienten fra Mørsvikbotn hadde time kl. 11.00. Svigermor måtte selvsagt vente de obligatoriske 2 timer (som Helse Nord hevder er innenfor forsvarlig ventetid), til sin egen time kl. 1300.

Mens disse to var prekevert på Straumen, dro drosjen fra Engeløya tilbake til Røsvik med pasienten som hadde hatt det tidligste oppmøtet på Straumen. Deretter bar det hjemover med ”svigermor og Evensen og jeg” og klokken var nådd 14.30 da hun kunne takke for seg i Horndal.

 

Hvor mange timers arbeidsdag denne drosjesjåføren fra Engeløya hadde hatt når han endelig kunne svinge inn til heimhusene for å parkere, vites ikke, men en får regne med at han hadde tatt den foreskrevne hvilepausen i løpet av langturen Engeløya-Røsvik- Straumen-Mørsvikbotn-Horndal-Straumen-Røsvik-Horndal-Mørsvikbotn-Engeløya slik loven krever. Hvis ikke, ser det ut til at dette i mistenkelig grad begynner å nærme seg noe man kan kalle helse nord og ned.

 

 

26.05.2008:

 

ÅPENT BREV TIL HELSE NORD

 

 

Det er meldt fra sikre kilder at en eldre pasient  ble fraktet fra sykehuset i Bodø i et utrangert kjøretøy fra firmaet ”Rent-a-wreck”.

 

Er det en tilfeldighet at dette firmaet har samme eier som han som driver Bodø Sightseeing?

 

Idet jeg forventer et grundig svar fra ansvarlig representant for Helse Nord.

 

 

21.05.2008:

 

OLJE-SYT

 

Oljeprisene går nå bananas, heter det i nyhetene. Kanskje når den opp mot 150 dollar fatet.

Da er det på tide å fjerne bensinavgiftene. Staten tjener nok på oss bilister nå.

Jeg har i årevis skrevet innlegg mot Frp og partiets populisme, men fortsetter den rød-grønne regjeringen å overse problemene som oppstår med økende drivstoffpriser for folk flest, så vet jeg at flere vil look to Frp. Slik er det bare.

Jeg pendler 100 km hver dag til ungdomsskolen på Rognan fra mitt bosted på Holstad utenfor Fauske. Det blir fort km og penger av slikt.

Og fradraget på selvangivelsen er fortsatt bare kr. 1,40 pr km, med en egenandel for kjøring på 12 900. Jeg sitter da igjen med et fradrag på vel 3000 kr på min kjøring til arbeidet.

Dette er en hån mot oss pendlere spesielt, og folket som er avhengig av bil, slik som her i nord, generelt.

 

 

20.05.2008:

 

SALTEN BREDBÅND BLIR SIGNAL

Navnet skjemmer ingen, men vi her ute på Holstad-Venset mangler fremdeles bredbånd.

Tar dere signalet?

 

 

19.05.2008:

 

GRÅDIGE STREIKENDE?

 

Hvis det stemmer det som Avinor forteller at de som nå streiker og setter mange tusen flypassasjerer i knipe, har en lønn på 500 000 i året, da melder jeg pass. Hva skal jeg som adjunkt i skoleverket, som aldri vil nå opp i et slikt nivå selv om jeg utdanner meg i enda flere år, si til det? ? Hva er det disse flyplassansatte syter og bærer seg for? Og hvorfor var de samme yrkesgruppene som er organisert i YS fornøyd med tilbudet, mens LO-ansatte sa nei og gikk til streik?

 

 

15.05.2008:

 

AVGIFTSKÅTE HALVORSEN

 

Man kan begynne å lure på hvorfor den rødgrønne regjeringen vil hente mer penger til statskassen ved å øke drivstoffavgiften, legge moms på kulturarrangementer osv. Er ikke pengebingen feit nok fra før for den avgiftskåte finansminister Halvorsen fra SV? Hvor er det blitt av helhetstenkningen og solidariteten fra erkesosialistene?

 

Man behøver ikke mastergrad for å skjønne at økende drivstoffutgifter fører til prisøkning på det meste av varer og tjenester her i vårt meget langstrakte land. Så kommer kravet om økende lønninger fordi levekostnadene øker, og så har vi det gående i denne hysteriske lønns- og pris-spiralen.

 

Vi får si det med gamle gode Stabel fra Dagbladet: ”God bedring!”

 

 

14.05.2008:

 

BODVAR OG FRP

Frps sanne ansikt viser seg bl.a. på Fauske for tiden da de har skåret ned på antall lærerstillinger i kommunen fordi "kvalitet er bedre en kvantitet". At det gamle skolepartiet Venstre støtter dette på Fauske er jo en stor skuffelse, men borgerlig samarbeidspolitikk viser seg like vanskelig som rødgrønn politikk i praksis.

Hva den godeste Bodvar Skutvik mener med at jeg får støtte for min egen "blekke", er jeg ikke sikker på, men ingen statlig støtte i hvertfall. Avisen Samfunnsliv som jeg er redaktør for, utgis en gang pr mnd og støttes kun av abonnenter og støttespillere. Her er det ikke noe å henta fra staten så vi i redaksjonen arbeider helt på idealistisk grunnlag uten offentlig støtte. Så der ble det helbom for Bodvar.

Ang. klimahysterikerne vil jeg nesten få karakterisere Frp-stilen som den mest hysteriske. Her benytter de seg av diverse "forskere" fra sveiseprofessorer til anleggsarbeidere for å støtte et mindretall i klimadebatten. Likeså i forbindelse med samiske spørsmål: Her bruker de Karsten Adriansen, pensjonert disponent med arkeologi hovedfag som sannhetsvitne for at samene ikke er Finnmarks urbefolkning. Altså siger og skriver en eneste "forsker" på hobbybasis som er blitt dunket nord og ned av det etablerte forskingsmiljøet pga uettertetteligheter i sin "forskning".

At alt dette skal representere fremskritt er for meg helt uforståelig, men Bodvar er blitt frelst, så da så

 

11.05.2008:

 

BORGERLIG HÅN MOT FORELDRE PÅ FAUSKE

Leif Lindstrøm er seg selv lik: tut og kjør synes å være hans motto for tiden. Han tilhører et parti som hele tiden maser om at de er for folk flest. I skolesaken på Fauske bryr han seg ingenting om hva folket, her: foreldrene, mener om reduksjonen av ansatte i skolen. Han og resten av de borgerlige flertallet viser nå sitt sanne ansikt: de spiller hasard med barn og unges fremtid.

Var det noen som snakket om fremskritt?

Leif Lindstrøm bør gå ytterst stille i dørene (hvis det er mulig!?)

 

10.05.2008:

 

ISRAEL 60 ÅR

Enhver nasjon, om den er kristen, muslimsk eller jødisk, som bygger på voldsprinsippet, vil før eller siden gå til grunne. Den råtner rett og slett på rot.

Dette som et apropos til at Israel feirer 60 år som nasjon.

 

09.05.2008:

 

SVIGERMOR PÅ TUR MED BODØ SIGHTSEEING

Hvor går grensen for en verdig pasienttransport for pasienter over 80 år?

Onsdag kveld den 7.mai begynte min svigermor i Horndal å bli engstelig fordi hun ikke hadde hørt noe fra drosjesjåføren som skulle ta henne med innover til Straumen for en enkel blodprøve dagen etter. Bestillingen av drosjen var gjort for lenge siden, men da hun ikke hørte noe, ringte hun kjørekontoret i Lofoten før de stengte kontorene kl 2000. Joda, hun sto på kjørelisten og tidspunktet for legetime på Straumen var kl. 12.15 neste dag. Hun ville nok bli hentet etter planen. Svigermor uttrykte en viss engstelse for denne situasjonen og uttalte at det var ille at hun ikke kunne forlate heimhusene fordi hun måtte vente på telefon fra sjåfør.

Omkring 2100 om kvelden ringte en fra Bodø sightseeing og bekreftet at hun skulle bli hentet neste dag av en av deres sjåfører. Nå var de ikke så kjent i Sørfold så de måtte vel ta i bruk kart for å finne retningen. Svigermor forklarte vedkommende veien (!) og at de måtte ta av ved Elvkroken og kjøre via Engan til Horndal. Mannen i telefonen sa de etter avtalen skulle hente henne kl. 11.15 i Horndal.

Neste morgen ringte plutselig telefonen rundt 10.15. Det var sjåføren (fra Rognan!) som hadde ankommet Elvkroken allerede og varslet om at han var på vei, hvorpå svigermor uttalte at de skulle jo ikke hente henne i Horndal før kl 11.15. Joda, sa sjåføren, men det tar jo en stund til før jeg er der oppe (trodde øyensynlig at det var langt igjen...). Svigermor sa at det ser ut til å bli en lang dag for henne hvis hun skulle hentes så tidlig.

Sjåføren ankom Horndal og hentet svigermor. Hun spurte om hun var alene som pasient. Nei, de skulle innom Elvheim i Elvkroken for å hente en annen pasient. Han hadde ikke legetime på Straumen før kl. 13.30. Ja, da det ser ut til å bli en lang dag for meg, uttalte svigermor.

I Elvkroken ventet de i nærmere 45 minutter. Dermed kom svigermor til Straumen kl. 12.00, et kvarter før legetimen sin. Etter at det var gjort, ventet svigermor i Straumen mens sjåføren dro videre til Røsvik med en pasient han hadde hentet tidligere om morgenen derfra til Straumen.

Når kom så den gamle damen på over 80 år hjem til Horndal igjen?

Jo, næmere kl. 1600 om ettermiddagen, ganske så utslitt, kan en skjønne.

Hva er det Helsevesenet via Bodø Sightseeing tenker på når de bruker en drosje fra Rognan til å hente folk i Horndal og Elvkroken og mannen fra Bodø Sightseeing ikke aner noe om veien dit? Her er vante drosjesjåfører i Mørsvikbotn og Bonåsjøen som kjenner folket gjennom år med pasienttransport her i distriktet og som folk er trygge på. Ikke til forkleinelse for sjåføren som hentet svigermor, han var hyggelig han, men det er meningsløst å legge opp til en slik ordning som den som trådte i kraft fra 1.mai med Bodø Sightseeing som transportansvarlig i mange kommuner som gjør folk både engstelige og uttrygge og som skaper slikt kaos som vi nå ser i praksis.

Bare tarnsportørnavnet Bodø Sightseeing er jo en hån mot de pasienter de skal frakte. Det er langt fra noen hyggelig chartertur med buss eller bil de er med på. Det er nærmere en seigpining av eldre pasienter som skal ta så enkle ting som en blodprøve og som må bruke hele dagen på en slik filleting.

Dag Ove Johansen
irritert pårørende

 

PS. Dette er det Helse Nord som er ansvarlig for. Foreslår nytt navn på fortaket:

HELSE NORD & NED

 

25.04.2008:

 

FLAGG OG FLAGG, FRU BLOM

At flaggsaken skulle ta av så til de grader som det har gjort til nå, viser at nordmenn er et eget navlebeskuende folkeferd som blåser opp bagateller til astronomiske dimensjoner. Leste Endre Lund Eriksens knakende gode innlegg i AN fredag 24.04 og må si meg helt enig i hans synspunkter.

Det synes som om enkelte nasjonalister i landet nesten er villig til å brenne andre lands flagg og nærmest gå til krig for å hindre at andre lands flagg skal brukes på 17.mai.

Grunnlaget for og ideen bak 17.mai finner vi bl.a. hos Henrik Wergeland. Jeg er ganske sikker på at han ville ha tillatt andre nasjoners flagg i en slik sammenheng. At dagens nordmenn med bl.a. Frp i spissen (som vanlig: de skal jo representere fremskrittet i landet!) er hysteriske rundt flaggsaken, viser at de ikke kjenner til det reelle grunnlaget for 17.mai: grunnloven. Og der står paragraf 100 meget sentralt: nemlig ytringsfriheten.

 

21.04.2008:

 

KLIMA-DEBATTEN

Gjennom mange år har jeg skrevet artikler på min hjemmeside Fabula der jeg etter hvert ble en varm talsmann for solens rolle i klimabildet. Når nå flere solforskere hevder at solen særlig det siste tiår har vært på et minimum mht aktivitet, kan derfor solen ikke forklare alt når det gjelder den globale oppvarmingen. Derfor er FNs klimapanel et interessant bidrag i debatten. Det vil alltid finnes motstand mot forskningsresultater.

Ifølge www.spaceweather.com går nå solen inn i en ny fase med økende aktivitet. Dette kan man lese av antall solflekker på soloverflaten. Solen skal nå gå inn i sin 24.syklus med antall solflekker økende opp mot et maksimum rundt 2010/12. Pr. dato er en enslig solflekk dukket påå på solskiven, kanskje innledningen til den nye syklusen som varer omkring 11 år (+/-).

Ifølge meteorologer skal sommeren 2008 blir den beste på 150 år. Men vårfolket har jo tatt feil før. Vi får vente å se. Når det gjelder den globale oppvarmingen kan vi vel ikke lenger vente å se: her må det tiltak til, uansett hva som er årsaken til oppvarmingen.

 

16.04.2008:

 

AALSTAD+ISLAM=SANT?

Man skal lese mye før øynene ramler ut, men Øystein Aalstads innlegg om homofili nylig førte nesten til synsforstyrrelser.

Nå ønsker han sannelig et kompaniskap med muslimer i kampen mot homofili. Aalstad har i tidligere innlegg karakterisert homofili som noe "svineri". Nå synes han å være villig til å svelge noen kameler for å samarbeide med hatobjekt nr. 2 for hans del: muslimer.

Meget interessant!

 

15.04.2008:

 

KLIMA-MINORITET

96 % av forskerne ved 14 ulike forskningsinstitusjoner i Norge støtter FNs klimapanel om at klimaendringene de siste 50 årene er menneskskapte.

Dermed stemmer ikke Frps påstand om at det er stor uenighet angående dette i norske forskningsmiljøer.

Bare 2.7% går i mot FNs klimapanel som dermed støtter et Frp-syn i denne sammenhengen og blir derfor en minoritet.

Men minoriteter skal jo også høres...

 

14.04.2008:

 

SCIENTOLOGIEN

For en mannsalder siden begynte jeg å interessere meg for science fiction. Jeg leste mesteparten av det jeg kom over av amerikansk og engelsk litteratur innenfor denne sjangeren. Mange pekte seg ut som mesterforfattere: Arthur C.Clarke, Isaac Asimov, Kurt Vonnegut, Philip K. Dick, A.E. van Vogt osv.

Men det var mange elendige forfattere innenfor sci-fi-verdenen, blant dem var en viss L.Ron Hubbard. Han skrev så dårlig at det var vondt å lese ham, både personbeskrivelser og plot var langt under det man forventer av noen som kommer på trykk i bokform. Det gikk også dårlig med Hubbard. Han tjente dårlig til livets opphold ga etter hvert opp sci-fi-skrivingen. Heldigvis for leserne.

Men han fikk en annen ide:

Han bestemte seg for å konstruere en religion som skulle fange folk inn i et nett det var vanskelig å komme ut av og slik redde verden i Scientologiens navn. Og samtidig tjene penger på det.

Dette lyktes han meget godt med, for verden vil bedras.

 

 

31.03.2008:

 

FRPs KLIMABLØFF

 

Frp har nylig avholdt en miljø- og klimakonferanse i Bergen. Til å motbevise FN’s klimapanels konklusjoner, inviterte de en sivilingeniør fra Sverige, dosent Fred Goldberg. Han mente å ha avslørt at FN bløffer.

 

Hvem er så denne Fred Goldberg fra Sverige?

 

Jo, han har en doktorgrad i – sveiseteknologi (!) – altså: slettes ingen klimaforsker.

 

Er det slik at hvis noen ramler om på Frp’s møter, så tilkaller de ikke en lege, men en elektriker?

 

Frp ser ut til å ha blitt sveiseblind i klimadebatten….

 

 

13.03.2008:

 

KRISTEN I IRAK

 

Nylig ble en katolsk biskop drept i Irak (Mosul).

 

Før invasjonen av Irak i 2003 var det 800 000 kristne i Irak. Anno 2008 er det bare halvparten igjen.

Man kan spørre seg hvorfor det var bedre tider for de kristne under Saddam Hussein….

 

 

10.03.2008:

 

ICE – TELENOR: 10-0

 

Etter mitt innlegg i AN der jeg klaget på Telenors såkalte mobile bredbånd, fikk jeg noen gode tips. Det beste var fra lederen av ICE i Trondheim, Matthias Peter, som tilbød meg å låne deres utstyr for utprøving. Jeg har nå hatt det noen dager og ser at Telenor blir slått i støvlene når det gjelder hastighet på mobilnettet. Jeg må si meg fornøyd med en hastighet på 935 kb/s fra ICE der jeg bor på Holstad. Telenor på sitt beste gir opp mot 100 kb/s. Dermed er tallenes tale klar: ICE vinner klart.

 

Men Fauske kommune burde kanskje svare meg på hvor de skal bruke det siste tilskuddet fra staten de har fått til utbygging av bredbånd i deler av kommunen som ennå ikke har fått dette?

 

 

04.03.2008:

 

VARM VINTER – KALDT HJERTE

 

Sitat fra den kristne nettavisen I DAG:

 

”Den første fase av Israels 24 timers operasjon i Gaza – kalt «Varm Vinter» er forbi. Infanteri og panserstyrker har allerede trukket seg tilbake. Når operasjonen ikke varte lenger, er det utvilsomt fordi den stort sett oppnådde sitt mål, men de neste timene vil vise i hvilket omfang operasjon «Varm Vinter» ble en suksess.”

 

I et annet oppslag kalte IDAG Israels angrep på Gaza for et lynangrep. Ikke til å forveksle med ”blitz-krieg”, selv om den israelske viseforsvarministeren kalte angrepet for palestinernes holocaust….

 

 

03.03.2008:

 

ÅPENT BREV TIL ISRAELS VENNER PÅ NORDLANDSBENKEN

 

Merkelig at Israel skal benytte seg av nesten nazipreget hevnprinsipp: den israelske viseforsvarsministeren sier at palestinerne skal få oppleve sitt holocaust. Trodde det ordet bare var beregnet på jødene etter nazistenes overgrep. Nå er 11 israelere drept hittil etter Kassem-raketter (over mange år). Israel har drept over 100 bare de siste dagene som hevn for at en 47-årig mann ble drept i forrige uke. Tyskerne drepte i Norge ti sivile for hver tysk soldat som ble drept under okkupasjonen, uten sammenlikning for øvrig…

 

02.03.2008:

 

HARRY-TUR

 

En prins fra England, som ikke vil kalles helt (!), har hatt det så bra i Afghanistan at han gjerne vil tilbake igjen for å tjene sitt fedreland.

 

Og jeg som trodde at de kjempet for Afghanistan?

 

 

01.03.2008:

 

PALESTINERNES HOLOCAUST

 

Viseforsvarsministeren i den israelske regjeringen sier at palestinerne skal få oppleve sitt holocaust etter sine stadige angrep med Kassem-raketter mot Israel.

 

Er det derfor de har drept 66 palestinere (blant disse en baby på knappe året) som hevn etter at en – 1 – israeler ble drept av en Kassem-rakett?

 

 

29.02.2008:

 

MILJØVERSTINGER

 

Kommentar til Per Jonny Olsens populærvitenskapelige og populistiske klimainnlegg i AN torsdag 29.februar (muligens kommer slike innlegg bare en gang pr. skuddår…).

 

De punktene han lister opp har ikke særlig hold innen klimaforskingen. Tvert i mot slås det fast at CO2-nivået aldri har vært så høyt de siste 450 000 årene som i våre dager (jfr. iskjerner fra Grønlandsisen bl.a.). Det forekommer jo selvfølgelig at et enkeltår – slik som Olsen hevder var tilfellet i 1950 - kan ha samme gjennomsnittstemperatur som i våre dager. Men det hjelper ikke stort mot at gjennomsnittstemperaturen sett gjennom mange tiår har øket betraktelig i nordområdene. Finland har nå den varmeste vinteren siden de startet målingene for 100 år siden. Middeltemperaturen har vært fra 4 til 6,5 grader over gjennomsnittet fra målingene gjort mellom 1971-2000.  Det er spesielt nordområdene som rammes hardest. Alt i 2000 da jeg var i Alaska, fortalte folk at hundesledesesongen var kortet ned med 14 dager i begge ender, altså 4 uker kortere vinter enn normalt. Kautokeino og Karasjok opplever det samme.

 

Professor James Lovelock, som deltok i Schrødingers katt forleden, hevder i sin bok ”Gaias hevn” at jorden er gått inn i en feberfase som vi ikke kan reversere. Han har sett kloden som en helhetlig organisme og vurderer da feberen og jordens tilstand ut fra dette.

 

Alle de 1900 forskerne som Olsen hevder går i mot FNs klimapanel er ikke klimaforskere, men forskere innen enkeltdisipliner som ofte ikke ser helheten i jordens tilstand men synes å gå med skylapper for bare å kunne uttale seg om sitt eget begrensede arbeidsfelt. Mange av dem er sterkt knyttet til f.eks. oljeindustrien.

 

 

29.02.2008:

 

HOLOCAUST FOR PALESTINERNE

 

      Jo flere Qassam-raketter som skytes, og jo lengre de når, desto større holocaust vil de (palestinerne) påføre seg selv, fordi vi vil bruke all vår makt til å forsvare oss selv, sier viseforsvarsminister Matan Vilnai i Israel i et radiointervju.

 

 Trodde faktisk at etter at jødene ble utsatt for nazistenes holocaust så var jødene ikke særlig lystne på å utsette andre for dette..

 

 

29.02.2008:

 

MENNESKEFORAKT

 

Lensmannen i Flekkefjord, Asbjørn Skåland, frykter at homoekteskap vil føre til øket kriminalitet. – Jeg er redd for konsekvensene oppløsningen av familien får. Ved å ha to foreldre med samme kjønn vil man mangle rollemodeller og man vil få identitetsforvirring, og det kan føre til økt kriminalitet, mener Skåland.

 

Vel, vel, folkens. Gjennom historiens uklare lys har det fremkommet mange ekstreme uttalelser. Fra nazistenes utrenskninger av homofile i konsentrasjonsleire til vår tidsalders utfrysing og massiv mobbing av homofile er veien ikke lang. Kan vi ikke snart sette foten ned for trakasseringen av homofile i Norge?  Hvor lenge skal såkalte kristne bevegelser  oppføre seg som Hitlers lakeier? Er det virkelig slik at homofili fører til økt kriminalitet slik Skåland sier det?

 

Skåland bør snarest finne en annen hylle å jobbe fra.

 

 

27.02.2008:

 

FRP TALER MED TO TUNGER

 

Siv Jensen er på pilgrimsferd til Israel. Etter et par timer sammen med palestinske myndigheter bruker hun fem dager på israelske myndigheter.

Frp’s motto er at man ikke skal gjøre forskjell på bakgrunn av etnisk og religiøs tilhørighet, men her kjører lyset fra Norden, Siv Jensen, solo-ride overfor den ene parten i Midtøsten-konflikten.

 

Liv og lære er ikke det samme i Frp heller…

 

 

26.02.2008:

 

GRATULERER, HAMAS!

 

Al-Aqsas barne-TV (som drives av Hamas) oppfordrer barn til å drepe dansker pga Muhammed-tegningene.

Religiøs fanatisme finnes i alle deler av verden, men dette er det reneste vanvidd fra Hamas’ side. Bland ikke barn inn i voksenverdenens problemer.

Kom til fornuft! (hvis det da er mulig når man ser verden gjennom erke-religiøse briller!)

 

 

17.02.2008:

 

HEKSEJAKT

 

Trond Viggo Torgersen hevder at hadde nå avgåtte Ramin-Osmundsen vært en mann, så hadde ikke saken vakt så voldsom oppsikt. Mannlige nettverk har forekommet i århundrer uten at noen tar på vei av den grunn. Så snart en kvinne, til og med farget, benytter seg av dette, så er helvetet løst. Siv Jensen i Frp har siden Ramin-Osmundsen ble ansatt som minister, vært ute etter å ta henne. Den godeste Siv behøver jo ikke snakke så høyt om å lyve. Selv sitter hun solid i glasshus etter en åpen og tåredryppende løgn direkte på TV under Søviknes-saken.

 

Tilbake til nettverkene som stadig blomstrer: hva med Frimurerlosjene med sine tette nettverk? Hadde ikke det vært noe å rote litt opp i våre dager? Gutteklubben Grei ordner for sine, må vite.

 

Ansettelser på bekjentskap er jo noe som burde vært satt søkelyset på av avisene. Her finnes bedrifter som ansetter uten utlysninger av noe slag. Man er bekjent av den som er bekjent av den osv. Her behøver man ikke reise langt for å finne aktuelle kandidater i så måte….

 

 

13.02.2008:

 

AUSTRALIA UNNSKYLDER

 

Australske myndigheter kommer nå med en offisiell unnskyldning overfor urbefolkningen aboriginerne for hvordan de har behandlet dem gjennom årtiene.

Når kommer den norske stat med det samme overfor samene?

 

 

25.01.2008:

 

TELENOR BLØFFER VIDERE

 

Ser at en beiarværing har fått erstatning fra Telenor fordi de har bløffet om bredbånd i Beiarn.

Nå sliter jeg med Telenor på Holstad/Venset utenfor Fauske (mot Bodø). Jeg er dessverre tilknyttet en sentral på Venset som ikke er klargjort for bredbånd og det synes ikke som Telenor er interessert i å gjøre noe med denne sentralen i de nærmeste 10-15 årene. Har benyttet med av tilbudet om ISDN-linje for mitt internettarbeid (har tre nettsider gående) uten at det hjelper stort på farten. Etter at tilbudet om Mobilt bredbånd kom, takket jeg ja til dette og sa opp den ene ISDN-linjen for å knytte PC til Telenors Mobile nett. Så viser det seg at der jeg bor er det bare dekning for EDGE/GPSR og ikke det raskere 3G (som visstnok skal utvides til Turbo-3G i ”nær fremtid” (en 10-20 års tid?). Så nå er hastigheten dårligere enn med dobbelt ISDN-linje som jeg hadde før.

 

Er det noe rart man blir forbannet på Telenor?

Og de svarer i hytt og pine når man sender dem en epost eller ringer kundetjenesten. Har ikke folk peiling på hva de leverer fra seg i Telenor?

 

Dag O. Johansen

PS Er det noen som har gode råd for internetttilknytning uten Telenor? DS

 

04.01.2008:

 

TOMME TØNNER….

 

Nestleder av justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen (Frp), mener vi får et mye tommere samfunn dersom det blir totalforbud mot fyrverkeri.

 

Da har man virkelig perspektiv på samfunnsforholdene!

 

 

02.01.2008:

 

GODT NYTTÅR!

 

Frps Per Sandberg kaller Al Gore en bløffmaker.

Ja, det er vel fra barn og fulle folk man skal høre sannheten…

 

 

 

 

 

Send kommentarer til

Dag Ove Johansen

 

 

 

 

 

Tilbake til FABULA