RIKSSYNSER’N 2011

 

Signaturen DOJ i fri utfoldelse!

 

Til 2002-arkivet

Til 2003-arkivet

Til 2004-arkivet

Til 2005-arkivet

 

Til 2006-arkivet

 

Til 2007-arkivet

 

Til 2008-arkivet

 

 

Til 2009-arkivet

 

Til 2010-arkivet

 

 

 

 

 

DAGENS TEKST 18.12.2011:

 

NISSEFOLKETS HAT

 

I landet Bortskjemtistan går mange med nisselua godt tredd nedover hodet så man mister både hørsel og gangsyn. Etter at en skole sørpå ikke ville ha nissefeiring blant elevene pga en religiøs minoritet, kastet Nissefolket seg straks over de fordømte innvandrerne som ikke kan godta norske kulturverdier. I avisene og på nettet kom utallige hatske utfall fra Nissefolket som selvfølgelig elsker nisseluene sine. Ingen skal tråkke på norske nisseverdier, må vite!

 

Selv om det kom en avklaring ganske raskt om at den religiløse minoritetet rektor ved den angjeldende skolen ville ta hensyn til var etnisk norsk, fortsatte hetsen i aviser og elektroniske medier som om det var innvandrere av annen kulturbakgrunn dette gjaldt.

 

Nok et bevis på at nissefolket går med nisselua godt dradd nedfor øyne og ører – for de nekter både å se og å høre hva som er de virkelige fakta i denne nisse-saken på en skole sørpå.

 

På tide å lette litt på nisselua, eller?

 

Dag O. Johansen

 

 

 

15.12.2011:

 

MATBUTIKK BYGGER NYTT PÅ FAUSKE

 

Etter den skandaløse behandlingen av en ansatt ved butikken fra selveste regiondirektøren og den lokale eier av butikken for noen år tilbake, er det vel stor sannsynlighet for at den ufine nissen følger med på lasset….

 

 

 

11.12.2011:

 

BODØ SERVICE KONKURS

 

Nå er pasienttransportøren i Salten konkurs. Etter anbud fikk Bodø Sightseeing transporten av pasienter til lege og sykehus. Det skapte storm i Salten. Bilene deres var andre- og tredjeklasses. Gamle mennesker ble stykkgods. Det ble avisskriving og klager en masse. Etter turbulensen skifter altså selskapet navn (etablerer et nytt?) som kalles Bodø Service (øyensynlig for å yte service?). Men nå er det altså en saga blott – men likevel lever Bodø Sightseeing i beste velgående!

 

Det er noe muffens ute og går. Anbudssystemet er etter hvert blitt en skam: man underbyr hverandre for å få kontrakt og når man skal sette i gang det hele, blir man underytere og tilbyr en elendig service. Man hører jo om brøytefirma som skambyr i sine anbud for å få tilslag på kontrakt. Så blir det mye snø og brøyting og man har ikke biler og ustyr nok og makter ikke serviceen overfor befolkningen: man legger inn årene (plogene) og går deretter inn i en betimelig konkurs.

 

23 ansatte i Bodø Service er uten arbeid etter denne sjokkmeldingen. Likevel lever eieren av Bodø Service (!!) ,Bodø Sightseeing ,i beste velgående ( og sier sogar at servicen i Saltdal blir opprettholdt og lider ingen skade.)  Men hva med Fauske og Sørfold?

 

Eier ikke eierne av disse anbudsjonglørene etisk ryggrad? Og hva med Helse Nord og Ned?

 

 

 

09.12.2011:

 

SKAPNINGENS HERRE OG SMØRKRISEN

 

I landet Bortskjemtistan diskuterer man lavkarbo og smørkrise. Naboland sender krisehjelp og deler ut smørpakker til hungrende bortskjemtistanere I Oslo og Kristiansand. Noen skor seg på krisen og legger ut smørpakker a 12 g (hotellstandard) til salgs på nettet for 60 kr. stk. og blir straks nedringt av gråtende julebakende bortskjemtistaninner som kjøper rubbel og bit av smørfettet for en pris tilsvarende 5000 kr. pr. kilo. Fjernsynet sender nyhetsinnslag om smørkrisen og avisene fylles opp med krigstyper som beskriver førjulstragedien som om den skulle være et varsel om de siste tider for land og folk.

 

I mens meldes det med små bokstaver nederst (som en fotnote) at tørkekatastrofen i Afrika dreper små barn i tusentall. Man må ikke rope for høyt om sult og katastrofer i Bortskjemtistan, må vite.

Det kan jo ødelegge julefreden når den senker seg over stappmette borgere i et av verdens rikeste land….

 

Vår Herre må nok fortsatt smøre seg med tålmodighet når det gjelder Skapningens Herre…

 

 

 

23.11.2011:

 

POKERSPILL TILLATT

 

I et rundskriv til norske soldater som tjenestegjør i Meymaneh, Afghanistan, kommer det frem at pokerforbudet for soldatene i utlandet oppheves.

Dette får nestformann i Fremskrittspartiets ungdom (FpU), Himanshu Gulati, til å smile bredt.

- Jeg vil gratulere de norske soldatene i Afghanistan for at de nå endelig kan få spille poker med penger, sier han.

 

Det er vel mest sannsynlig at de spiller poker med sivile afghaneres liv?

 

 

 

01.11.2011:

 

SANDNIGGERE SOM FOTBALL

 

Lawrence Hills bok bygget på intervjuer med en ung amerikansk soldat som deserterte fra Irak etter 6 måneders tjeneste, er rystende lesning. Unggutten Joshua Key (24)ble vervet av såkalte fattigververe i Oklahoma, de som søkte gjennom nasjonens fattige områder for å finne egnet soldatmateriell til den kommende krigen. Han var en ekte patriot som elsket sitt land og skulle bekjempe terroristene i Irak. Etter måneder med husransakinger og aksjoner uten å finne verken våpen eller terrorister, ble den unge mannen så desillusjonert at han etter permisjonen i USA deserterte og rømte over til Canada med kone og barn.

Under opplæringstiden i USA beretter han om at alle ble hjernevasket til å tro at alle irakere var terrorister, både kvinner, barn og gamle. I hvertfall alle av hankjønn over 14 år. Uttrykket sand-nigger ble brukt om irakerne. De var mindre verdt enn dyr (jfr. nazistenes beskrivelse av jødene), derfor var det greitt å skyte dem. Frustrasjonen over at man ikke fant noen våpen eller terrorister, førte til at styrken Keys var med i begynte å skyte tilfeldige sivile, kvinner, barn og gamle, uten skrupler. Offiserene brydde seg ikke. Keys reagerte på dette, men fikk refs og ble bedt om å holde kjeft.

 

Den sterkeste opplevelsen var da Keys og hans kamerater i 3.kavaleriregiment møtte en annen styrke som hadde skutt fire sivile irakiske menn slik at hodene deres var adskilt fra kroppen. Disse amerikanske soldatene med rett til å drepe brukte hodene som fotball. Keys og et par av hans medsoldater spydde av avsky, men drapsmennene unnskyldte seg med at det hadde klikket for dem.

 

Bruddene på menneskerettighetene var utallige. For Keys var dråpen som fikk ham til å tenke på desertering (til tross for regelen om dødsstraff for desertører) var da en jentunge på 10 år som han hadde blitt kjent med og som han ga av sin stridsrasjon til, ble skutt i hodet av en medsoldat mens hun ventet på den andre siden av gaten. ”Terrorist”, var forklaringen på denne uhyggelige og meningsløse aksjonen. Keys opplevde at irakere – sandniggerne – ble slått, skutt, drept og lemlestet uten forutgående provokasjoner.

 

Det meningsløse med å skyte et land til demokrati gikk opp for ham.

 

Denne beretningen finnes også som lydbok. Anbefales på det sterkeste.

 

 

17.10.2011:

 

BUSSPROBLEMER

 

Etter at Røvika-tunellen ble åpnet, endret bussrutene seg mellom Bodø og Fauske. Gammelveien mellom Strømsnes

( Valnesfjord) og Røvik har mistet tungtrafikk til manges store lettelse, men også busstrafikken man hadde tidligere.

 

Er det ikke slik at et busselskap får tildelt en rute etter et anbud? Og dette selskapet må ha fått tildelt ruten mellom Bodø og Fauske nettopp via gammelveien mellom Strømsnes og Røvik? Hvorfor kommer det da nye rutetider fra 3.10.2011 der bussen går gjennom Røvika-tunellen og dermed ikke lenger dekker ruten langs gammelveien – der folket faktisk bor?

 

Så  vidt jeg vet er det ingen som holder til i tunellen – bortsett fra visse grevlinger (ifølge Knudsen og Ludvigsen).

Hvor henter bussene nå sitt passasjergrunnlag fra (som de ganske sikkert må ha oppgitt i sin anbudsrunde til fylket ) nå når gammelveistrekningen Strømsnes-Røvik  ikke lenger er med?

 

 

 

09.09.2011:

 

FAUSKE KOMMUNE

 

Hva er vitsen med å stemme i Fauske? Kommunestyret, formannskap og andre i ledende stillinger synes å virre fra det ene vedtaket til det andre – og tilbake igjen. Gode eksempler i så måte er Fridahl-saken og ansettelsen av ”øverste” innen skoleverket. Men det finnes flere underlige vedtak og avgjørelser. Dette er å holde innbyggerne for narr.

 

 

 

23.08.2011:

 

EURABIA-TEORIEN OG ANDRE KONSPIRASJONSTEORIER

 

Sion vises protokoller” var et falsum som satte i gang kampen møt jødene i Europa. Det var snakk om at jødene skulle overta verdensherredømme og at den såkalte kristne kulturen sto for fall. Konspirasjonsteorien skapte jødehatet og endte opp med industriell utryddelse av 6 millioner jøder. Fortsatt er det liv i denne. Det er bare å sjekke ut internett-sider der teorien fortsatt holdes varm.

 

Nå er det ”Eurabia”-konspirasjonsteorien som gjelder, varmt forfektet av folk i både Frp, Demokratene og ikke minst FMI, Folkebevegelsen mot innvandring. Denne gangen gjelder det konspirasjonsteorien om at muslimer skal overta hele Europa innen noen årtier, sist men ikke minst utbasunert av en terrorist som drepte 77 mennesker i Oslo og på Utøya.

 

Det synes som om man havner i samme fellen på nytt, dvs. i den samme grøften. Er det noe vi ikke trenger mer av i denne verden, så er det flere fantasifulle konspirasjonsteorier.

 

 

 

22.08.2011:

 

SAMME ULLA – LIKE FORTULLA?

 

Demokratenes Amund Garfors og Frps Øystein Aalstad er begge medlemmer av FMI, Folkebevegelsen mot innvandring. Undertegnede var en av de aller første som støttet Salman Rushdie i et innlegg i Dagbladet i forbindelse med utgivelsen av ”Sataniske vers.” I den forbindelse fikk jeg klar beskjed fra Dagbladets redaksjon om at jeg måtte være klar over trusselfaren fra muslimsk hold  etter mitt innlegg. Det kom aldri noen trusler. Derimot fra FMI kom klare trusler via Arne Myrdal da jeg hadde noen kritiske kommentarer til FMIs innvandringsfiendtlige evangelium. Myrdal sa i et radiointervju at jeg sto i fare for å få kneskålene knus hvis jeg fortsatte med mine innlegg.

 

Slik er det glade evangelium Garfors og Aalstad er talsmenn for. Den ene ”demokrat”, den andre er for ”fremskrittet”.

 

 

12.08.2011:

 

 

SKJÆRE ALLE OVER EN KAM…

 

Hadde terroraksjonen i Oslo og på Utøya vært utført av en muslim, hadde vi klandret alle muslimer for udåden.

Nå ble den utført av en kristen nordmann. Hvem skal vi nå klandre?

 

 

11.08.2011:

 

KAMPEN MOT TERROR

 

Forsvaret hevder at beredskapen i Norge er svekket på grunn av vår innsats i Afghanistan. Det må være litt av et tankekors for Storting og regjering at man bruker så mange ressurser utenlands at det går ut over kampen mot terror innenfor egne grenser.

 

Beredskapstroppen i Oslo bruker vanlige rutefly når alarmen går. I Afghanistan står de tre Bell 412-helikoptrene klare til å settes inn i løpet av 15 minutter. Forsvarets helikoptre i Norge har stående beredskap, ifølge Aftenposten. Først tre og en halv time etter at bomben gikk av i Regjeringskvartalet, og to timer etter politiets første uformelle forespørsel, tok det første av tre klargjorte helikoptre av fra Rygge.

 

 

07.08.2011:

 

SOM MAN SÅR, MÅ MAN HØSTE…

 

Signaturen Knut Wæhler oser av indignasjon i sitt innlegg av 6.august overfor noe han kaller en provokasjon fra undertegnede med mitt innlegg i AN 4.august med tittelen ”Som man sår, må man høste” der jeg henger bjellene på de bjellesauer som har ledet an i den massive motstanden mot ”de fremmede”, ”de andre”. I epost-boksen lå før helgen også en mail fra en fra venstresiden som mente jeg tok for hardt i vedrørende de som en gang ropte på ”væpna revolusjone” i Norge. Enhver fugl synger med sitt nebb…

 

Har ikke herr Wæhler oppdaget at debatten for lengst er i gang, og slettes ikke satt i gang av meg?

 

Herr Wæhler bør snarest ta pennen el.l. fatt og heller kommentere innlegget signert Demokratenes Amund Garfors i AN med tittelen ”Tanker etter 22.juli 2011” i samme utgave der han helt klart legger skylden på Arbeiderpartiet og ”andre partier” som har sluppet løs masseinnvandringen av muslimer til Norge og som dermed førte til at Breivik kom på banen. Amund Garfors er en flittig skribent i avisene – i tillegg til fast bidragsyter på nettsiden til FMI – Folkebevegelsen mot innvandring. Undertegnende kjenner godt til FMI via Arne Myrdal som i radiointervju ville få meg til å tie, hvis ikke skulle kneskålene mine bli ødelagt…

 

Herr Wæhler kan jo i første omgang analysere hvorfor svenske og danske aviser i dagevis siden 22.7.2011 har koblet Breiviks tanker og ideer opp mot navngitte høyrepopulistiske partier i Norden : Dansk Folkeparti, Sverigedemokratene og Fremskrittspartiet i tillegg til Finlands nye nasjonalistiske parti Sannfinnene. Breiviks 1500-siders lange og destruktive manifest havnet hos alle disse.

 

Men det er vel kanskje en tilfeldighet….

 

 

 

02.08.2011:

 

SOM MAN SÅR, MÅ MAN HØSTE…

 

Etter den forferdelige terroraksjonen i Oslo og på Utøya 22.juli 2011 må nok alle og enhver ransake sin sjel for å finne de mørke sidene ved menneskelivet. I timene etter bomben eksploderte i Regjeringskvartalet, ble mange mørkhudete jaget i gatene og utsatt for hets og fornærmelser i butikkene. Alle trodde nemlig at det var islamister som stod bak terroraksjonen. Og noen er raske med å reagere mot ”fienden”, uansett hvilket land de kommer fra, bare de er mørkere i huden enn oss etniske (ariske?) nordmenn. Skyt først og spør etterpå.

 

Dette sier mye om hva man er blitt foret opp med gjennom mediene, TV, radio, aviser og internett. Facebook er jo blitt et arnested for rasistiske og nasjonalistiske sider der folk utgyder de mest bestialske tanker rundt ”de fremmede” og ”de andre” som oversvømmer landet vårt. Det finnes nesten ikke en dag at ivrige skribenter fra høyresiden, i særlig grad Frp og Demokratene, ikke pøser ut anti-islamske og fremmedfiendtlige avisinnlegg i bøttevis både lokalt og nasjonalt. Dette har pågått lenge og det synes ikke å være grenser for hva de kan få seg til å skrive om medmennesker av annen folkegruppe eller av annen tro. I tillegg kommer ekstremistene på høyresiden representert av Vigrid-fløyen og andre femtekolonister i vårt åpne og sårbare samfunn. Alle har gitt bidrag til det jeg vil kalle Breivik-pesten, en åndelig forurensing som er ganske mye verre og får langt større konsekvenser enn det vi vanligvis er opptatt av i vår miljøplagede verden.

De som lenge og tålmodig har foret oss med all denne negative desinformasjonen gjennom årtier, har vært med på å gi rikelig med åndelig næring til mange ekstremister på høyresiden, også Anders Behring Breivik. Nå glemmer jeg ikke de venstreorienterte støttespillerne av f.eks. despoten Pol Pot og fyrtårnet Albania, det totalitære vanvidd. De prekte ”væpna revolusjon”, men det kom ikke lenger enn til praten, heldigvis. Faktum er at alle terroraksjoner som har funnet sted i Norge etter krigen, er alle utført av høyreekstremister. I tillegg hadde vi Mossads selvtekt i forbindelse med Lillehammer-drapet.

Nå har mange av disse skribentene lagt seg litt flatere i terrenget den siste tiden etter terroraksjonen der en etnisk hvit mann, arisk og blond i Hitlers bilde, skyter ned ungdom av sitt eget folk for å renske ut en hel generasjon av Arbeiderpartiet. Han er i krig mot sin egen nasjon, snakker om statskupp og krever at regjering, Storting og kongehus skal trekke seg tilbake.

Denne mannen er verken et monster (Anne Holt) eller er skrudd i hodet (PST-sjefen). Han er faktisk et menneske som du og jeg, men muligheten til godt og ondt i sin sjel.

 

Spørsmålet er hva man er blitt foret med av åndelig næring, søppel eller gullkorn, gjennom ungdomsårene og voksen alder. Den norske forfatteren og samfunnsrefseren Bertram D. Brochmann sa det slik: ”Din mentalitet blir din skjebne.” Gandhi uttrykte det på denne måten: ”Øye for øye gjør verden blind.”

 

Og som Neil Postman sa det i sin bok ”Vi underholder oss til døde”: Garbage in, garbage out (søppel inn, søppel ut).

Dette også som et apropos til Anders Behring Breiviks uttalelse om at han tok seg 9 måneder fri for å spille dataspillet ”World of Warcraftog  ”Call of Duty”(som også mange ungdomsskoleelever bruker sene nattetimer på å fore seg opp på…)

 

Alt har betydning.

 

 

04.07.2011:

 

GRENSELØS ARROGANSE

 

Ratko Mladic belærer Haag-domstolen og blir utvist. Akkurat lik sine ånds(fattige)frender Slobodan Milosevic og Radovan Karadsic. Ratko skal være glad for at det er rettferdige dommere i salen. Han opptrådte som dommer og bøddel i Srbrenica og ga ingen av de unge gutter og menn sjansen til å slippe unna. 8000 drepte ligger i hans fotspor. Hadde man fulgt øye-for-øye-metoden kunne man ha henrettet Mladic uten rettergang – slik han lot 8000 drepe uten rettergang…

 

Serbisk arroganse er uten grenser.

 

 

23.06.2011:

 

NORSK STOLTHET

 

Samtidig med at Hurtigruten gikk sin seiersgang nordover og norske flagg blafret friskt i vinden langs hele kysten i et slags orgastisk, nasjonalistisk OL-i-selvhøytidelighet , bombet jagerfly Tripoli i Libya. NATO meldte om feilbombing og 9 drepte sivile. Det norske forsvaret bekreftet etterpå at norske jagerfly bombet samme sted til samme tid som den innmeldte feilbombingen fra NATO-hovedkvarteret. Norske jagerfly har sluppet over 400 bomber i Libya og avisene melder at norske flyvere er stolt av jobben de gjør i Libya: - Det var et greit oppdrag. Utfordrende. Spennende, sier den ene av pilotene.

 

Greit oppdrag. Greit nok?

 

 

07.06.2011:

 

REMA-1000 MED FELLES ØLSTRATEGI

 

I et oppslag i Nettavisen forteller kjøpmann Gerd Jakobsen for Rema-1000 på Førde at det er forkastelig med ølmonopol. Førde skal visstnok være den siste kommunen med ølmonopol, men her tar Nettavisen feil: Fauske er også på denne listen. Folkeavstemming gikk inn for fortsatt ølmonopol på Fauske for noen år siden.

 

Gerd Jakobsens uttalelse minner til forveksling uttalelsen i Saltenposten til Rema-1000-kjøpmann på Fauske, Chris Garstad.

Han mente også at ølmonopol er forkastelig og ødeleggende for næringslivet på Fauske. Dessuten uttalte begge seg temmelig nøyaktig likt mht at de ikke ville opplyse utenbygds ølkjøpere om at det fantes et ølutsalg i kommunen, men sendte dem videre til nabokommunene for å kunne kjøpe øl – i butikk.

 

Denne taktikken er visstnok ikke ødeleggende for næringslivet i Førde og Fauske? Rema-1000’s ølstrategi synes å være sentraldirigert når man ser hvor like disse to utspillene i Førde og Fauske er. Det er ille.

Alle vet at ølutvalg i butikk er meget begrenset og kjennetegnes av paller med billigøl som minner mer om brakkvann enn øl….

 

 

14.05.2011:

 

SUTRING OM ØL

 

Ser av Saltenposten at Rema-1000 på Fauske sutrer fordi det er en så stor belastning å sende folk videre for å kjøpe øl.

Huffda. Det er visstnok et tap for næringslivet på Fauske at det ikke er butikk-øl, hevdes det. Ojda. Hører ikke ølutsalgene på Coop og Mack-hjørnet til Fauskes næringsliv lenger?

 

Og hvor finner vi det beste utvalget av ølsorter? I kolonialbutikkene eller de rene ølutsalgene?

 

Rema-1000 tjener mer enn nok på vanlige varer….

 

 

 

13.05.2011:

 

Ylvis presterte en pervers versjon av ”Pie Jesu” på Gullruten-showet fredag 13.mai.på Tv2. Disse gutta har solgt sin sjel til djevelen….som vanlig for en neve dollar…eller norske klebrige oljekroner…

 

Sykt, spør dere meg…..

 

 

10.05.2011:

 

UTROLIG

 

Det er sannelig ikke mye man har å ta seg til i Norge når man skal krangle om utdelingen av krigskorset.

Finnes det ikke viktigere saker i Norge – eller i verden?

 

 

 

15.04.2011:

 

HVA ER DET EGENTLIGE BUDSKAPET?

 

Signaturen Jon Helge Johansens innlegg ”Dette er jeg for” i Saltenposten den 7.april er jo både velformulert og interessant, men likevel er det mest interessante ikke selve innholdet, men måten det er skrevet på.

Han benytter seg av et velbrukt innspill i mange debatter (like gammelt som menneskeheten selv):

”Det er veldig enkelt å være motstander, særlig i vanskelige saker da en ikke trenger å komme med alternativer.”

 

Dette er jo egentlig en billig floskel, men har god effekt. I virkeligheten er det langt vanskeligere og krever større mot å være motstander av såkalte etablerte sannheter fra premissleverandører enn å være tilhenger og etterdilter (flertallets diktatur med eksklusiv eiendomsrett til sannheten).

 

Et annet grep han benytter seg av i innlegget, og som er i samme gate som påstanden ovenfor, er bruken av ordet notorisk slik som i setningen ...og ikke bare være notorisk motstander av det meste i verden”. Notorisk benyttes kun i kombinasjon med negativt ladete begreper, slik som f.eks. notorisk løgner, notorisk kriminell osv. Er det dette som er det egentlig budskapet?

 

(At han i tillegg et par ganger bruker fornavn for å understreke ”poenget”, er også en velkjent metode i samme gate. Det neste er vel at han gir et klapp på skulderen og kommer med et humoristisk ”gullkorn”. Den som lever får se….…)

 

Dag O. Johansen

 

 

 

 

11.04.2011:

 

ORAKEL OG ORAKEL, FRU BLOM…

 

Signaturen Wold hevder i et innlegg i AN mandag 11.april at DOJ er et orakel, noe DOJ synes er en noe forhastet og ufortjent hedersbevisning. Et orakel (i likhet med det i Delfi) svarte på spørsmål fra publikum, mens DOJ for det meste svarer uten å bli spurt (!) noe som utgjør en stor forskjell, etter hans syn.

 

Dessuten synes DOJ det blir helt feil når Wold i tillegg hevder at DOJ utdeler ”stikkpiller”. Alle vet jo hva en stikkpille kan føre til av uhumskheter fra ”stroka innafor,” så hvis Wolds innlegg er et resultat av en ”stikkpille”, er DOJ den første til å beklage dette. Men noen meningsytrende stikk mot dette og hint, det må nok DOJ innrømme at han har vært med på gjennom årene. Og mange har faktisk savnet DOJs mange stikk når han uteble fra avisspaltene. Slik er nå endog verden – veldig urettferdig...

 

Men kanskje er det også slik, at det egentlig er bedre med dobbeltmoral enn slett ingen moral. Det får tiden vise.

 

Som fritenker og uten noen politisk tilknytning, har DOJ den vidunderlige frihet til å kunne synes noe om det meste. Dette skaper hodebry for dem som vil plassere ham i en eller annen velkjent ”bås.” En del av det han skriver skaper reaksjoner, noe han setter umåtelig stor pris på for det betyr at folk også er opptatt av andre ting enn været og fotballsesongen. Særlig kommer reaksjonen når DOJ er så freidig at han tillater seg å kritisere vestlige demokratier som er med på undertrykking og overgrep selv om de, ifølge dem selv, er grunnlagt på kristne verdier. Flertallets diktatur er også vel verdt å sette en pekefinger på.

 

NRK-mannen Harry Westrheim kalte DOJ i sin tid for en rikssynser, og det tar han som en virkelig hedersbenevnelse fra en mann som visste hva han snakket om. Interesserte kan følge ”Rikssynser’n” på nett i DOJs egen spalte på http://home.online.no/~dagoj/riks.htm . Men her stikkes det både til høyre og venstre, må vite. Ja, til og med oppover og nedover. Herved er folk advart.

 

DOJ,

med rett til å stikke,

men uten å stikke fra ansvaret…

 

 

 

03.04.2011:

 

DIKTATOR-PRAT

 

Helge Mosands lange historiske gjennomgang i Saltenposten lørdag 2.april er jo for så vidt interessant lesning. Jeg blir ikke vred av slikt. Jeg blir vred av den inkonsekvensen som finnes i vurderingen av og tiltak mot diktatorer i en rekke land. Historien viser tydelig at det er stor forskjell på diktatorer. Derfor er det stormakter som synes det er greitt med diktatorer bare de er deres diktatorer og støttespillere (Pinochet i Chile, det nåværende styret i Saudi-Arabia og Bahrain f.eks.)

 

Historien viser inkonsekvensen i verdenssamfunnets vurderingsevne. Hvorfor skjedde ingenting i Rwanda da to folkegrupper braste sammen, noe som endte med nærmere 1 million døde? Hvor var FN og NATO da? Hva med situasjonen i dag i Elfenbenskysten? Bahrain? Hva med Burmas årelange drap på tilhengere av en lovlig valgt leder? Nord-Koreas utsulting av eget folk? Darfur-konflikten? Det er en rekke land der folk i hopetall dør pga vanstyre fra korrupte og umenneskelige diktatorer. Er noen mennesker mer verdt enn andre? FN-resolusjoner har vært vedtatt utallige ganger mot bl.a. Israel – uten at det har ført til noe som helst. Dobbeltmoralen er skremmende, men ganske avslørende: Gjennom mer enn 40 år har Gaddafi vært en samarbeidspartner for mange land. Millioner av dollar er syltet ned i vestlige banker. Nå sperrer bankene kontoene hans. Man kan spørre seg: hvorfor takket de ja til Gaddafi-pengene i første omgang? Han har jo vært den samme diktatoren gjennom hele sin karriere.

Tyskland deltar ikke i aksjonen mot Libyas Gaddafi. Våpenembargoen, reiseforbudet og de økonomiske sanksjonene burde fått virke, argumenterer den tyske regjeringen. ”Hva om angrepene fra lufta ikke stanser borgerkrigen?” heter det fra tysk hold.

Den innledende uroen i NATO, selv etter at flyforbudet var vedtatt, viser at det var mange uklarheter i forbindelse med mandatet for aksjonen. ”Er opprørerne genuine pro-demokratiske krefter eller dette snakk om en stammekrig”, var tittelen på en debatt i nyhetskanalen France24. Nå viser det seg at Al Qaida også deltar på opprørernes side. Hvilke konsekvenser få det? Hva skjer hvis håndhevelsen av flyforbudet ikke fører frem til Gaddafis fall?

 

Dag O. Johansen

 

 

 

29.03.2011:

 

DETTE ER JEG FAKTISK FOR

 

Som et kontant svar på en klar og utvetydig utfordring fra en kollega på Rognan Ungdomsskole, herr Jon Helge Johansen, som i påhør av andre lærere hevdet jeg bare var ”mot” det meste i mine avisinnlegg, følger en liste over mange saker jeg er for, bl.a. disse:

-          Vestlig inngripen i Burmas militærdiktatur samt en klar og utvetydig støtte til opprørerne i Bahrain, Saudi-Arabia (et av de verste dikaturer i verden som er USAs nærmeste allierte), Jemen, Syria og andre land der opprør mot totalitære regimer pågår.

-          At vestlig dobbeltmoral opphører slik at man ikke lenger støtter diktatorer  bare fordi de tjener vestlige interesser (Pinochet, Sør-Afrika under apartheid, USAs støtte til Pol Pot  osv)

-          At vesten ikke bare sitter og ser på og toer sine hender i forbindelse med hendelsene i Elfenbenskysten og andre afrikanske land (som ikke har olje eller andre naturressurser av interesse for vestlige land)

-          Å sette makt bak de utallige FN-resolusjonene som vedrører Israels okkupasjon av Vestbredden og Gaza

-          At Norge – som Fredsprisland -  trekker seg ut av krigen Afghanistan og Libya og ikke lenger er nikkedukker for USA

-          At oppdrett av Kjemi-laks i norske fjorder må begrenses eller opphøre

-          At Norges oljefond styrer unna etisk uholdbare aksjespekulasjoner

-          At folk i Saltdal får avgjøre ved folkeavstemming avfallsanleggets skjebne

-          At elever skal bli behandlet som kreative og originale mennesker og ikke som kopimaskiner

 

Så hva er du for, herr Johansen?

 

 

 

28.03.2011:

 

GRATULASJON TIL NSB

 

NSB satser 4 milliarder kroner på nye togsett fra sveitsiske Stadler. Her er det moderne vogner med teleslynge og til og med stikk for hvert sete for bruke av PC eller annet. Nå var det en tvilsom fornøyelse å ta dagtog tur-retur Fauske-Trondhjem i vinterferien. Her var det seter og komfort a la 1950-årene. Muligens er dette noe for tog-nostalgikere som elsker gamle vogner, men det er slettes ikke noe for moderne reisende anno 2011.

Regner med at NSB snart har de nye vognsettene klare for Nordlandsbanen også – made in Switzerland

 

 

 

27.03.2011:

 

PRO-DEMOKRATER ELLER POTENSIELLE DIKTATORER?

 

En debatt på nyhetskanalen France24 viste at opprørerne i Libya er en salig blanding av forskjellige stammer (Libya er et stammesamfunn i likhet med Afghanistan), overløpere fra Gaddafi-regimet samt Al-Qaida-folk. Det blir jo svært interessant å se hvilket regime disse folkene starter etter at Gaddafi er historie?

 

Vesten har tjent fett på samarbeidet med Gaddafi gjennom over 40 år (nå stenger de bankkontiene til Gaddafi – men de tok velvillig i mot pengene hans før…). Det blir nok penger å hente for vesten i samarbeid med det nye regimet også, antar jeg. Men noe demokrati tviler jeg på at Libya blir med det første. Apropos demokrati: hvilket vestlig demokrati er noe å strekke seg etter for regimer a la Libya? En modell a la Israel? USA? Norge? England? Hellas? Tyskland? Forskjellige land viser til forskjellige regimer – på godt og vondt. Men noe reellt demokrati finnes egentlig ikke på vår klode ---ennå….

 

 

 

25.03.2011:

 

GADDAFIS MILLIARDER

 

Gjennom mer enn førti år har Gaddafi vært en av verdens verste diktatorer – uten at det har ført til noen etiske betenkeligheter hos vestlige styresmakter i deres omgang med denne karen. Selv Norge og Statoil har hatt det fint sammen med Gaddafi. Nå sperrer plutselig vestlige land kontoene hans i bankene sine.

 

Spørsmålet blir da: Hvorfor tok de i det hele tatt i mot disse diktator-pengene i første omgang?

 

 

 

25.03.2011:

 

JENS TIL BODØ FOR Å TAKKE

·          

·         Ja, takk og takk for at Norge, som er en Fredsprisnasjon, for tredje gang kaster seg ut i krigen. Jensemann er stolt som en hane. Bondevik velsignet i sin tid F16-jagerne da de forlot Bodø for å bombe Serbia. Nå er han leder for et Fredssenter i Oslo. Mer ironisk kan det ikke bli. Når det gjelder å pøse ut millioner på en krig, finnes det aldri økonomiske problemer. Hva det er Jens planlegger med sitt krigs-stunt, er ukjent, men en ledende rolle i en eller annen fremtidig fredsorganisasjon blir det vel?

·          

·         Norge skulle forlengst ha blitt fratatt Nobels Fredspris-oppdraget. Sverige, som nøytral nasjon og ikke-medlem av NATO, burde ha fått Fredsprisutdelingen. Nobel gjorde en stor tabbe ved å overlate dette til Norge, dessverre. Han roterer vel i sin grav etter tildelingen til Barack Obama, vår internasjonale krigsherre med rett til å velge sine egne diktatorer og totalitære regimer….

 

 

 

24.03.2011:

 

SKUTVIK-AALSTAD 3-0

 

Det har vært en fornøyelse å følge disse to herres debattinnlegg i AN om Israel den siste tiden. Aalstad sklir av gårde i samme spor som sedvanlig når det gjelder Midtøstens ”eneste demokrati”. Hadde det vært et sant demokrati, hadde man aldri tatt slike grep som israelske myndigheter gjør overfor palestinerne.

 

Til saken: Abraham hørte i sin tid underlige stemmer i hodet og gjorde dermed et skjebnesvangert valg på vegne av sitt folk: de skulle følge Abrahams indre stemme (kalt Jahve den gang, nå kalles det noe helt annet…) og få ”lovet” land i vest. Dette er vel det smarteste trekket som er gjort i forbindelse med erobringen av andre folkeslags landområder: Det er nemlig Jahve (Gud) som har sagt det – så kom ikke der!

 

Hadde Abraham beholdt fornuften og ikke lyttet så mye til sine indre ”demoner”, hadde verden sett ganske annerledes ut….

 

 

 

22.03.2011:

 

DOBBELT/TRIPPEL-MORAL

 

Libya: Opprør mot Gaddafi. FN-resolusjon og NATO-angrep for å beskytte sivile mot Gaddafis regime ( som vestlige land har støttet i over 40 år). Med i alliansen mot Gaddafi og hans folk er foruten vestlige land som USA, England, Frankrike, Danmark, Norge m.m. også araberstatene Qatar og Bahrain samt Emiratene.

 

Bahrain: Opprør mot myndighetene, som ber om hjelp fra Saudi-Arabia og Emiratene for å stanse opprørerne. Begge land sender politistyrker inn i Bahrain. Mange opprørere drept. Ingen reaksjon fra vestlige land.

 

Hva skjer hvis opprøret også sprer seg til Saudi-Arabia? (Saudi-Arabia og Bahrain er USA nærmeste allierte i Midtøsten)

Hva er egentlig målet med koalisjonens væpnede aksjon mot Gaddafi og hans regime?

 

 

 

21.03.2011:

 

ELSK DINE FIENDER

 

Øystein Aalstad utgyder sitt hellige evangelium mot muslimene. Han avslutter mange av sine innlegg med Gud velsigne jødene og Israel. Problemet er bare at Jesu lære – der det uttrykkes klart og tydelig om at man også skal elske sine fiender – ikke er av noen som helst interesse verken for jødene eller Aalstad. Her er det bare øye for øyne og tann for tenner som teller….

 

 

 

20.03.2011:

 

VESTLIG DOBBELTMORAL

 

Hva gjør den vestlige koalisjonen når arabiske styrker fra Saudi-Arabia og Emiratene skal delta i angrepet mot Libyas Gaddafi  samtidig som begge disse landenes styrker også er med på å knuse opposisjonen i Bahrain?

 

Er det forskjell på drapene som skjer i Bahrain og i Libya? Er menneskelivene som går tapt i Bahrain mindre verdt enn i Libya?

Man kan begynne å lure på hvilke motiver som er ute og går blant vestlige land som deltar i bombingen av Libya nå.

 

Dette kan jo bli en ny krigshengemyr for NATO-alliansen (ifølge Norge er jo ikke dette noen krig…)

 

 

06.03.2011:

 

SJOKK

 

Politikerne ble sjokkert over å se tilstanden ved Vestmyra skole. Vel, da skoleavdelingen ved Røvika ble nedlagt i 1992, fikk elever fra Røvika tildelt et lagerrom som tilholdssted ved Vestmyra ungdomsskole. Det var undertegnede og Jacob Djupvik som var lærere under slike kummerlige forhold. Intet nytt under solen, med andre ord.

 

Det interessante er om rektor Arve Rolandsen er like flink og flittig til å skaffe utstyr og materiell til Vestmyra som han var for Røvika ungdomssenter…

 

 

04.03.2011:

 

BOMBING AV BARN

 

Obama og Petreus har beklaget at et kamphelikopter drepte 9 barn i alderen 7-9 år i Afghanistan forleden.

Barna var på vedsanking i fjellene.

 

Merkelig at de ikke kan se forskjell på små barn og opprørere. Men dette var kanskje ikke en såkalt ”kirurgisk bombing”…

 

 

01.03.2011:

 

STIGENDE OLJEPRISER

 

Opprøret i Midtøsten og Nord-Afrika fører til rekordhøye oljepriser og dermed formidable ekstrainntekter for Norge som oljenasjon. Det er snakk om tresifret millionbeløp daglig for Jens & Co.

 

Da er det på tide at statsavgiften på 8 kr literen for drivstoff fjernes – eller i det minste: senkes drastisk. Med økende drivstoffpriser, vil også priser på varer og tjenester øke i tiden fremover. Dette er helt undøvendig ved et statlig inngrep overfor avgiftene.

 

Hvor mye skal Jens & Co ha i Onkel-Skrue-bingen sin før de er fornøyd?

 

 

25.02.2011:

 

HVA MED SAUDI-ARABIA?

 

Opprøret har spredt seg fra regimevelting i Tunisia og Egypt til sterke protestaksjoner i Algerie, Jordan, Bahrain, Kuwait, Jemen, Libya og Iran sam til mindre protestaksjoner i Marokko, Sudan, Syria og Irak. Når det gjelder sistnevnte land, må det jo være litt av et tankekors for de vestlige allierte, som styrtet Saddam og tredde sin amerikanskinspirerte versjon av et såkalt ”demokrati” ned over hodene på det irakiske folk,  at det nå også ulmer blant disse?

 

Men hva med Saudi Arabia? Det er vel heller tvilsomt at det kommer protester her – for Saudi  Arabia er jo det mest undertrykkende regimet i området – pent støttet av vestlige land med USA i spissen. Og det er hit mange despoter som er rykket ned fra sin pidestall og maktposisjon har havnet i eksil: Idi Amin etter hans fall i Uganda, og nå sist Mubarak som ble styrtet i Egypt.

 

Det passer jo godt at Saudi Arabias lederskap åpner sine armer for brutale undertrykkere – de er jo øyensynlig av samme ulla…

 

 

24.02.2011:

 

VESTLIG DOBBELTMORAL

 

Britiske aviser har vist bilde av Blair og Gadaffi i en hyggelig passiar etter at avtaler om våpenleveranser etc var inngått. Andre ivrige våpenselgende land har også bidratt sterkt til despotens våpenarsenal, som nå brukes mot egen hans egen befolkning. Men det er vel ingen av de vestlige våpenlangerne som setter maten i vrangstrupen av den grunn. Det er profitten som teller – ikke menneskeverdet.

 

Nå lanseres en vestlig våpenboikott av Libya. Litt i seneste laget, kanskje? Gadaffi har siden han tok makten vist sine mørke sider og man burde ha innsett for lenge siden at denne mannen ikke burde ha tilgang på moderne våpen. Men på våpenmessene bidrar hele verden (også Norge) med å yte sine dødelige bidrag til alle slags despoter – ikke bare Gadaffi.

 

Apropos våpenboikotten av Libya: Det er for sent å snyte seg når nesen er borte…

 

 

07.02.2011:

 

MERDE ER ”SHIT” PÅ FRANSK

 

Det slo meg når jeg så undervannsopptakene fra bunnforholdene under laksemerdene på TV-nyhetene at det franske ordet merde betyr ”shit” . Det passet jo utmerket på hva som skjer under de titusener av merder i norske fjorder.

 

Nå har det vært fokusert på lakselus og at det trengs 2-3 kg villfisk til å fore opp 1 kg laks. Men bunnforholdene i norske fjorder der merdene henger som åpne kloakkanlegg, likner veldig på det som finnes i Patagonia i Chile (jfr. oppslag i National Geographic Magazine): fjordene blir utnyttet til siste friske dråpe, så flyttes anleggene til en ny fjord. Villfisken er forsvunnet, merdene har ødelagt fjordene fullstendig. En av de mektige driverne i Patagonia er Marine Harvest, ved eier John Fredriksen (han som benytter skatteparadisene utenlands og mener  Norge er noe ”shit” (merde?).

 

Marine Harvest anlegger nye merde-anlegg i Salten: i Sørfold er det søkt konsesjon for et nytt oppdrettsanlegg.

 

Velbekomme, men pengene ramler jo inn for aksjeeierne i oppdritts- eh- oppdrettsanleggene og norsk sjømat selger som hakka møkk, bokstavelig talt.

 

 

05.02.2011:

 

APROPOS SPIONORGANISASJONEN E14

 

Det er VG som avslører at Norge har hatt en hemmelig spionring i ti år kalt E14. En av de hemmelige spionene var Trond Andre Bolle. Krigshelten har fått en av de høyeste utmerkelsene en norsk soldat kan få, og døde selv da bilen han satt i kjørte på en veibombe i Afghanistan i 2010.

 

Krigshelt?

 

Norge er jo ikke i krig!

 

 

 

03.02.2011:

 

SPLITT OG HERSK

 

Når Midtøstens eneste såkalte demokrati, Israel, og dets leder Netanyahu, offentlig går ut med støtte til en av verdens ledende diktatorer og undertrykkere, Egypts Mubarak, da kan en begynne å lure på hva som befinner seg mellom ørene på enkelte mennesker.

 

Så fremkommer det i tillegg at USA gjennom mange år har pøset inn millioner av dollar til opposisjonen i Egypt – samtidig som landet har vært en av Mubaraks største støttespillere.

 

Som indianerne sa det: den hvite mann snakker med dobbelt (splittet) tunge…

 

 

 

02.02.2011:

 

ALVDAL-SAKEN

 

I forbindelse med denne forferdelige overgrepssaken fremkommer det at hjelpeapparatet har sviktet fullstendig gjennom mange år. Dessverre er foreldelsesfristen for å anmelde dette offentlige sviket fra mennesker som skulle hjelpe disse barna, kun to – 2 – år. Derfor unngår barnevernet og andre instanser straffeforfølgelse.

 

Det er en stor skam.

 

 

 

01.02.2011:

 

TEGN I TIDEN…

 

Sakset fra internett:

Målinger viser at temperaturene i det østlige Sibir var mellom seks og ti grader over det normale i desember. Over det østlige Canada lå temperaturen minst seks grader over det normale, mens de sørlige delene av Baffin Island registrerte ti grader over det normale for årstiden.

I en normal vinter skal gjennomsnittstemperaturen i januar være minst en grad kaldere enn i desember. I år har temperaturen i januar økt med elleve grader på Røros, åtte grader på Værnes og sju grader i Trondheim. Mens desember hadde en gjennomsnittstemperatur på - 7,3 grader i Trondheim, var gjennomsnittstemperaturen i januar -0,3 grader, en økning på 7,0 grader. I Trondheim finnes det temperaturmålinger som går 223 år tilbake i tid, til 1788. Noe lignende har aldri skjedd, viser en gjennomgang VærAdressa har gjort.

– I en periode på 2000 år har temperaturen i Golfstrømmen utenfor Svalbard vært på omkring 3,5 grader. De siste 30 årene har temperaturen økt med omtrent to grader. Dette er uvanlig høyt i et 2000-års-perspektiv, sier artikkelforfatter og professor Morten Hald ved Universitetet i Tromsø.

Selv om solen har vært på et lavmål mht utstråling de siste årene (fravær av solflekkene skulle tilsi at vi skulle vært på god vei inn i en liten istid, jfr. 1700-tallet), stiger den globale temperaturen…

Men klimaskeptikerne tar likevel sjansen på at alt er ved det gamle….

 

 

 

27.01.2011:

 

SJEFSMOBBER?

 

– Det nye manifestet kan bidra til at vi alle skjerper oss. Både politikere, foreldre, lærere og ordførere kan kjempe enda hardere mot mobbing, sier statsminister for de rød-grønne, Jens Stoltenberg til NTB.

Ja, og det er mannen som synes det er greitt og rettferdig at man sender ut familier med småbarn som har vært opp til 9 år i dette landet uten å lee på et øyelokk en gang…

 

 

 

25.01.2011:

 

”Norge er grunnlagt på kristne sannheter”

Det sa Dr. Norvald Yri under folkemøtet som Komiteen mot avkristning av Norge nylig arrangerte i Sandnes. Norvald Yri, som er en av våre fremste bibelforskerne, har skrevet en doktoravhandling om Bibelens autoritet. Videre har han vært lærer og forsker på Fjellhaug Skoler (NLM) og prestelærer i Afrika. Yri understreket at det ikke finnes noen annen Gud enn Han som skapte og som utvalgte Israel, og som sendte sin Sønn for at også vi andre folkeslag skulle få del i frelsen.

– Når det ropes ut om guder i andre religioner, så er det ganske enkelt rop på «tomheter», sier Bibelen. Det finnes altså ikke andre store guder, det er bare Israels Gud som er stor, det vil si, alle andre guder er bare menneskets egne tanker og egen søking etter meningen med liv og død. Alle andre såkalte «guder» er avguder, skapt i menneskets eget bilde, sa Yri.

Sitatet over er hentet fra den kristne avisen IDAG.

Man kan spørre seg om hva Yri mener med de kristne sannheter? Er dette bl.a. at Jesus ble født av en jomfru? At han kunne gå på vannet? At han mettet noen tusen mennesker med noen få fisker og brød? At han stod opp fra de døde tre dager etter korsfestelsen?

Yri ser helt bort fra at Bibelen også er et produkt av menneskers (den gangen jødenes) egne tanker og egen søking etter meningen med liv og død. Det kan man tydelig se gjennom hele Det gamle testamentet. Det han gjør er å fremheve ett folk fremfor alle andre folkeslag på jorden – et folk som også har skapt sin Gud (Jahve) i sitt eget bilde. I praksis kan man se at Israels folk absolutt sliter med de kristne sannheter – de regner ikke Jesus som Messias i det hele tatt…

 

 

 

24.01.2011:

 

Amelie-saken og dens konsekvenser

 

På regjeringens nettside er det et tema om Barn på flukt og regjeringen ber om folks meninger ang. dette.

Marie Amelie kom til Norge som barn, har vært her i mange år og tatt utdannelse, til og med skrevet bok og kåret til Årets nordmann 2010. Jeg er helt enig med høyesterettsadvokat emeritus Christian Haneborg i Aftenposten i lørdag 22.1. der han stiller spørsmålene: Er vi blitt både gale og grusomme? Har vi mistet både forstanden og hjertet?

 

Sterke ord, men det er rett og slett rystende når Jens Stoltenberg på TV hevder at de står for en rettferdig asylpolitikk. Som lærer er jeg opptatt av menneskerettigheter generelt og barns rettigheter spesielt. Norge har ratifisert Barnekonvensjonen. Derfor er alt pjattet om rettferdig asylpolitikk en tåkelegging av hele saken. Ingenting er rettferdig, fordi man i det virkelige livet skal behandle ethvert menneske indivuelt. Slik er det i norsk skole: alle får en individuell behandling - derfor er det elever som påstår at de blir behandlet urettferdig (alle skulle altså behandles likt, som er en umulighet, fordi ethvert menneske er unikt og forskjellig fra alle andre).

 

Jens Stoltenberg viser nå at han er blitt et yrkesbyråkrat og politiker som ikke svarer på det man spør om. Brundtland ble spurt om det var moralsk riktig av henne å  beholde Stortings-pensjonen  når man tjente så godt som henne utenom. Hun ble aggressiv og sa at det ikke var ulovlig. Nei, det er heller ikke ulovlig det Jens Stoltenberg har gjort (”man følger reglene”),men det er ikke moralsk riktig. Jens Stoltenberg og hans likesinnede bør skamme seg.

 

 

 

12.01.2011:

 

KRISTENFUNDAMENTALISME

Vikarprest i Aurland kommune, Karin Larnefeldt (28), har fått ultimatum av det konservative bispedømmet i Bjørgvin: hvis hun ikke gifter seg må hun ut av presteboligen og får heller ikke fast ansettelse.

Det er Norge anno 2011.

Men vi fortsetter å kritisere andre land for diskriminerende behandling av kvinner….

 

 

 

04.01.2011

 

KLIMAENDRINGER

 

Klippet fra Storm.no ang . temperaturene for desember 2010:

 

På Svalbard og på Jan Mayen var det derimot rundt to grader mildere enn normalt. Jan Mayen hadde faktisk samme middeltemperatur som Sola ved Stavanger.

 

Interessant…

 

 

 

 

Send kommentarer til

Dag Ove Johansen

 

 

 

 

 

Tilbake til FABULA