RIKSSYNSER’N 2012

 

Signaturen DOJ i fri utfoldelse!

 

 

Til 2002-arkivet

Til 2003-arkivet

Til 2004-arkivet

Til 2005-arkivet

 

Til 2006-arkivet

 

Til 2007-arkivet

 

Til 2008-arkivet

 

 

Til 2009-arkivet

 

Til 2010-arkivet

 

Til 2011-arkivet

 

Til 2012-arkivet

 

 

 

 

 

 

DAGENS TEKST 12.12.2012

 

SADISTENS KLAGE

 

Barnemorderen ABB klager over fengselsforholdene. "Sadisme satt i system," hevder han. Selv viste han Norge og verden hva virkelig sadisme innebærer....

 

 

 

11.11.2012

 

EN UNDERLIG VELSIGNELSE

 

Øystein Aalstad avslutter mange av sine innlegg med ”Gud velsigne jødene og Israel”. Hvilken guddom er det han ønsker kontakt med på denne måten? Det er neppe den kristne Gud (jødene avviser jo som kjent Jesus og hans lære). Dermed må det være den jødiske guddom Jahve han ber om velsignelsen fra (Allah er jo utelukket…). Jahve avslører seg i Det gamle testamentet som en sann krigsgud og utrydder. Det er dette Bodvar Skutvik skriver interessant og avslørende om: Det gamle testamentet (jødenes Tora) burde vært fjernet fra Bibelen. Det er Det nye testamentet med Jesu lære som er avgjørende og viktig.

 

 

 

03.11.2012

 

DÅRLIG LØSNING

 

Saltenpostens overgang til betal-avis på nett er uforståelig. En liten lokalavis trenger lesere. Betal-løsningen vil jeg anta skremmer  folk fra Saltenposten. Negative reaksjoner har ikke uteblitt.

 

Dette er etter  mitt syn en dårlig løsning for en levende lokalavis.

 

 

 

27.09.2012

 

SKREKKREGIME I FAUSKE

 

Muggsoppen sprer seg i Fauske kommune. Ifølge uniformerte kilder er muligens også politisk og administrativ ledelse infisert (Mucor Pschycopatis?). Sanering må da til.

 

 

 

30.08.2012:

 

GODE RÅD….ER DYRE

 

BUFETAT på vegne av Røvika Ungdomssenter må sannelig ha god råd når etaten bruker 2,1 millioner kroner på gamlehjemsbygget i Røvika uten at det brukes…..

 

 

31.07.2012

 

GLOBAL OPPVARMING OG KLIMAENDRINGER

 

Årets regnfulle sommervær i store deler av Norden, er i følge forskerne en naturlig konsekvens av den globale oppvarmingen: mer nedbør om sommeren og mildere vintre. Det er i nordområdene de største temperaturutslagene kommer . Den vesle nord-kanadiske byen Kittigazuit ved Mackenzie-deltaet har opplevd et enestående sommervær med temperaturer opp mot 24 C. Denne landsbyen ligger altå oppe ved ishavet i Northwest territories. Det sørlige Grønland hadde også usedvanlige høye sommertemperaturer som førte til flom og raserte broer og veier. Allerede i 2000 var hundesledesesongen i Nome-området kortet ned med fire uker. Hva som er årsaken til dette, om det er menneskeskapt eller om det er naturlige sykluser, så skjer det i hvert fall dramatiske endringer i klimaet i nordområdene.

 

 

 

19.07.2012:

 

 

OGSÅ EN MARKERING….

 

Noen dager før markeringen av 22.juli, flyter kommentarfelt i landets aviser over av brungrums mot romfolket i ren ABB-stil.

 

 

 

 

20.06.2012:

 

STORSKOLE-DEBATT UTEN FØLELSER?

 

Ronny Borge (H) på Fauske hevder at det er mye følelser blant folk når det gjelder skolestruktursaken ( han sikter da til motstanden mot at Hauanskolen skal nedlegges). Selv er han selvfølgelig nøktern og saklig og objektiv. Med andre ord følelsesløs?

Det er faktisk meget viktig med følelser i alle forhold i livet – kanskje i særlig grad i politikken. Borges uttalelse er etter mitt syn et resultat av – nettopp: følelser, og det behøver han ikke skjemmes over.

 

 

 

 

14.06.2012:

 

HVEM ER OFRENE?

 

Etter å ha hørt Husby og Sørheims innledning under ABB-rettsaken 14.6.2012, skulle en tro at de var de som var ofrene her….

 

 

 

07.06.2012:

 

GIGANTOMANI PÅ FAUSKE

 

Rådmannens forslag om gigantskole  med 900 elever på Fauske er dårlig pedagogikk. Min erfaring som lærer gjennom 40 år er at nærhet og gode relasjoner til elevene er avgjørende for en positiv utvikling, både faglig og menneskelig. Det koker altså ned til at barn og unge ønsker å bli sett. Hvor blir enkeltindividet av i en storskole med 900 elever? Elevmedvirkning er en viktig del av norsk skolehverdag. I rådmanngruppens ”planleggingsarbeid” er nok ikke elevene blitt hørt – eller langt mindre spurt.

 

Nå må skolens pedagogiske personale, foreldre og elever sette foten ned for å stanse dette eksperimentet før det blir en realitet.

 

 

 

28.05.2012

 

KRIGENS PRIS

 

Selvmordstallene blant krigsveteraner er høye. 18 krigsveteraner tar livet sitt hver dag, viser tall fra the US Department of Veterans Affairs.

 

Hvis dette stemmer, da dør altså over 6500 krigsveteraner hvert år for egen hånd etter hjemkomsten til USA. Det er et uhyggelig antall, noe som amerikanske og andre lands myndigheter bør ta alvorlig når det gjelder å kaste ungdommer inn i et krigshelvete i den såkalte krigen mot terror. Skrivebords-krigerne i ledelsen slipper lett unna når de sender ut sine soldater som kanonføde til områder der krigen er tapt allerede før den er startet….

 

 

 

25.04.2012:

 

ÅPENT BREV TIL LARS H. VORLAND,

Adm.dir. Helse Nord

 

61 representanter fra hele verden er akkurat nå på et seminar i San Francisco om helsearbeid. Av disse er hele 16 fra Helse Nord, deriblant deg selv. I tillegg er tre deltakere fra andre steder i Norge påmeldt. Til sammenligning sender Storbritannia og Canada åtte deltakere hver. Finland sender fire, og India én. Delegatene skal lære hvordan helsevesenet i California fungerer. Meningen med reisen er blant annet å lære om pasientmedvirkning og ulike typer samarbeid. Seminaret varer fra 22. til 25. april.

Min svigermor sliter med grå stær og er nå nødt til å bruke forstørrelsesglass til avislesningen. TV-seing er blitt et stort problem. Beskjeden hun har fått fra Helse Nord er følgende: ett – 1 – års ventetid for operasjon. Hennes syn blir stadig verre. En uverdig behandling av min fantastiske svigermor som har vært enke siden 1977.

I mens bruker dere 500 000 NOK på et seminar i USA. Takk for all hjelp og støtte til de som virkelig trenger det.

Dag Ove Johansen

Fortørnet pårørende nok en gang (jfr. tidligere avisoppslag om min svigermor og manglende drosjetransport etter at Bodø Sightseing laget transportkrøll for alle og enhver…)

 

 

19.04.2012:

 

HITLER SOM VENSTRERADIKALER

 

Tenkte ikke jeg skulle bry meg med Øystein Aalstad innlegg i Saltenposten for 19.4.2012, men påstanden om at Hitler var venstreorientert (nærmest kommunistisk) er for drøy.

 

Hitler la i sin tid skylden på kommunistene for å ha tent på Riksdagen, dermed fikk han en flying start som nazistenes leder. Kommunistene havnet nesten alle som en i konsentrasjonsleire sammen med jøder, sigøynere, funksjonshemmede og andre, etter nazistenes syn, mindreverdige mennesker. Hitlers parti ble kalt nasjonalsosialistisk, men dette har jo ingenting med sosialisme å gjøre. Fascistisk er den rette benevnelsen….

 

 

 

12.04.2012:

 

ÅPENT BREV TIL HANNE N. HERLAND

 

Hørte ditt patetiske innlegg på Debatt på NRK-1 torsdag kveld. Du fikk svar så ”hatten” passet. Du avslører deg selv som en likesinnet med ABBreivik. ”Han burde vært skutt”, sier du. Joda, det er en tilbakemelding som setter deg i riktig lys. Dvs.: egentlig i mørket. Et norsk demokrati kan aldri tillate slike metoder som du forfekter i denne saken. Norge som rettstat vil havne i barbariet hvis man skulle følge dine ideer i forbindelse med ABB-saken.

 

Beklager, Hanne N.Herland: du bør spille av et opptak av det du sier i Debatt og lytte til både stemmeleie, måten å formulere deg på og ikke minst(men alvorligst): ditt budskap.

 

Jesu lære har du fortstått lite av, til tross for dine ”kristne” sympatier…..

 

 

 

 

31.03.2012:

 

DRAGE-EGG TIL PÅSKE

 

Det viser seg at det er de to store kraftleverandørene Dragefossen og SKS  som står bak aksjekuppet mot Saltenposten. De selger gladelig sine aksjer til A-pressen, den største av dragene, som sluker det meste og som er Saltenpostens argeste konkurrent på det lokale avismarkedet. Flere aktører fulgte med i dette drage-spillet for å tyne noen kroner ut av potten. Synd for det lokale initiativ og de lokale kreftene som fortsatt støtter avisen.

 

Saltenposten er en viktig og nyttig motvekt til Bodø-avisen AN. Det er derfor helt ubegripelig at Saltenpostens egen styreleder kaster inn sine aksjer i det samme dragegapet. Det må da få konsekvenser?

 

Apropos drager. Dragefossen og SKS er solide kraftleverandører med overskudd så det suser. Dragefossen utbetalte stort utbytte til sine aksjeeiere for ikke så mange årene siden. Så det kan ikke være økonomiske årsaker til dette salget. Hva annet vil man oppnå med å selge sine aksjer til A-pressen enn å få et dårlig rykte som en sviktende part i støtteapparatet rundt Saltenposten?

 

Er det flere skjulte drage-egg til påske der ute et sted, så er det triste nyheter for Indre Salten, for man vet ikke hva som kan dukke opp når skallene sprekker…

 

 

15.02.2012:

 

NORGE OG F 35

 

Canada vil kjøpe færre fly av typen F 35 pga de enorme prisøkningene på det amerikanske jagerflyet. Dette fordi også USA signaliserer reduksjon av sitt flykjøp. Canada ønsket opprinnelig å bestille 65 av de nye F 35-jagerne.

 

Norge står fortsatt fast på sin bestilling av 56  av disse F 35-flyene. Man kan begynne å spekulere på hva lille Norge skal med alle disse flyene til den nette sum av 72 milliarder kroner.

 

Er det for å kunne fortsette å bombe i utlandet?

 

 

 

10.02.2012:

 

SALT ØDELEGGER

 

Det saltes i nysnø, på tørr asfalt og i hytt og pine ellers. Salt i nysnø blir slushføre av verste sort. Er det mening i at man skal ha ”sommerføre” hele året i byene og tettstedene – et vinterland som Norge? Bilførere som bare er vant til ”barmarkkjøring” (til og med med firhulstrekkere!) takler ikke å komme ut på landsbygda der veiene har vinterføre. Hvordan skal de lære seg glattkjøring? På oljelagte øvingsbaner om sommeren?

 

Saltet er en forbannelse for biler og folk, dyr og natur. Saltlaken sprer seg i innsjøer, bekker og elver. Trær og planter visner. Det er ikke for ingenting at man kan grovsalte ugress og løvetann til døde i stedet for plantevernmidler.

 

Rusten er som  pesten for bilene. Regner med at bremsesystemet på egen bil ruster til faretruende nivå.

 

Nok er nok. Snart heller jeg saltlake rett inn i hjulene på veg-uvesenets strøbiler….

 

 

15.01.2012:

 

EGGIDIOTI AV FØRSTE KLASSE

 

Nortura/Prior legger ned sitt eggpakkeri på Silsand i Troms 27.januar selv om det går med solid overskudd. Egg fra Finnmarks eneste produsent i Lebesby kommune må da sendes til Heimdal utenfor Trondhjem for pakking (1635 km) for så å sendes tilbake til Finnmark (nye 1635 km). Glem kortreist mat.

 

– Det er for at vi skal få en konkurransekraftig næring i forhold til effektivitet på de enhetene vi har igjen, sier Bjørn Tore Hansen, fabrikksjef, Nortura Heimdal.

 

Den stor eggleder har talt….

 

Duste-Norge på sitt beste, må vel bli konklusjonen på denne lite eggende saken.

 

 

 

 

13-01-2012:

 

OLJEPRISER TIL BESVÆR

 

 

Det er interessant å følge med på skatte- og avgiftskarusellen i Norge. ”Staten” er som et umettelig troll. Ikke rart når man tenker på hvor mange som er ansatt i det statlige byråkratiet. Det skal noe til for å avlønne det hele….

Nok om det.

Jeg har nettopp vært på Gran Canaria og opplevde altså at denne spanske øya opererte med en bensin- og dieselpris som var helt hinsides sammenliknet med norske priser : 95 oktan lå på vel 1 Euro pr. liter, diesel godt under 1 Euro pr. liter.  Så vidt jeg kjenner til er ikke Spania nor oljeproduserende land? Med de elendige økonomiske forhold som hersker i Spania er det jo underlig at landets myndigheter ikke henter mer til den slunkne spanske statskassen via drivstoffprisene. Men de har kanskje ikke like stort behov som norske myndigheter (med Onkel Skrue-bingen i oljefondet)  for å pumpe egen befolkning for skatter- og avgifter på dette….

 

 

Send kommentarer til

Dag Ove Johansen

 

 

 

 

 

Tilbake til FABULA