RIKSSYNSER’N 2013

 

Signaturen DOJ i fri utfoldelse!

 

 

Til 2002-arkivet

Til 2003-arkivet

Til 2004-arkivet

Til 2005-arkivet

 

Til 2006-arkivet

 

Til 2007-arkivet

 

Til 2008-arkivet

 

 

Til 2009-arkivet

 

Til 2010-arkivet

 

Til 2011-arkivet

 

Til 2012-arkivet

 

 

 

 

Hallo folkens! Pga manglende tilgang til Telenor etter flytting fra Fauske til Rognan, har DOJ slitt med å få oppgradert Rikssynser’n og andre Fabula-sider. Men nå er DOJ på hugget igjen!!! Mine innlegg ble i denne perioden i stor grad sendt til Facebook-siden min eller til avisene….

 

 

DAGENS TEKST

 

03.01.2013:

 

NORDLANDSBANEN PÅ TV

 

Mine amerikanske venner gledet seg stort over turen med Nordlandsbanen via nrk.no. Personlig synes jeg også at det var mye å glede seg over, men noen svakheter var det likevel. 1. Jeg savnet et lite vindu med fakta omkring hvert sted langs banen (stasjonene burde i hvertfall ha hatt en faktarute). 2. Det burde ha vært mer om byggingen av banen under krigen og krigsfangenes innsats. Det ble mer pludring enn god informasjon her. 3. Sidekamera burde ha vært mer brukt slik at fjell og fjord, daler og vidder hadde kommet mer til sin rett. 4. Intervjuer virket ikke helt solid etter mitt syn. Hva skulle man med en opplæring i dans i restaurantvognen når flotte landskap raste forbi?

 

Men over 1 million seere viser at dette konseptet fascinerer. Mine amerikanske venner (som også fulgte Hurtigruta på NRK), understreket at Norge er et av de fremste reisemålene i tiden som kommer….

 

 

DAGENS TEKST 08.01.2013:

 

HALVBROREN HALVVEIS REALISTISK

 

Møringene har forsynt seg godt av ressurser fra Nordland. Nå har de sannelig tatt fra oss Røst også. Det som skal forestille Røst i TV-serien ”Halvbroren” er innspilt på Alnes på Godøya utenfor Ålesund! Her var det altfor mange fjell. Høyeste punkt på Røst er visstnok 11 m.o.h.. De har klart å gjenskape Oslo på 50-tallet, men å filme på Røst ble antagelig for tungvindt? Hørte regissørens kommentar i forbindelse med Røst-bløffen: ”Vi lager ikke Norge Rundt.”

 

Nei, men han laget en falleferdig og strømløs hytte på ”Røst” der Barnum sitter og skriver på en elektrisk IBM skrivemaskin (forstå det den som kan, men det kalles vel science fiction?)

 

DAGENS TEKST 15.03.2013:

 

SALTLAKEKAMERATENE

 

Var på besøk i Saltlakebyen Bodø fredag. Bilen var totalt nedsaltet av sørpe og skitt. Gatene var som gjørmehav. Skjerve i Vegvesenet er den høye beskytter av den nye religiøse bevegelsen som kalles Saltlakekameratene....

 

DAGENS TEKST  15.03.2013:

 

DET GÅR SÅ BRA, SÅ

 

På en liste over hvordan det står til med likestillingen i verden, havner nå Norge på 5.plass etter å ha ligget på 6.plass. På bunnen ligger Afghanistan. Oj, så merkelig da. Syntes så tydelig at de som har forsvart ISAF-invasjonen av landet har hevdet at det er blitt så mye bedre for kvinnene der....

 

 

DAGENS TEKST 10.06.2013:

 

IKKE SPIS OPPDRETTSLAKS

 

Norske leger, professorer og internasjonale helseeksperter mener kvinner, barn og ungdom bør holde seg unna oppdrettslaks på middagsfatet.

 

Fiskeforet inneholder miljøgifter.

 

Og fjordene forurenses av avføringen fra millioner av laks i norske fjorder. Fra merdene spres lakselusa til villaksen.

 

Men lakseoppdrette er en gullgruve. Det er de reneste Klondike-tilstander innenfor næringen. Store penger hentes ut. Og eierne lytter fint lite til forskere og eksperter som kommer med negativ kritikk.

 

DAGENS TEKST 08.08.2013:

 

SYKKEL-BLØFFEN

 

Det  ble store ord og fett flesk når det kommer til stykket for Arctic Race og 1.etappe av Nord-Norge-rittet. Det er som å høre politikernes valgflesk før Stortingsvalgene.

100 land skulle få se nordnorsk natur og dette skulle bli en voldsom reklame for Nord-Norge. Fauske- og Saltdal-kommune hadde bl.a. betalt 60 000 hver for storskjerm for at man på folkefesten skulle kunne følge det direktesendte rittet.

Det man ble avspist med var et lite innslag fra Fauske sentrum med torader-gjengen i godt humør. Man får altså sending fra starten og startområdet i Bodø (med et innslag Hushovd, en Thon-kokk og Giske (som senere fikk kjeft av varaordføreren i Bodø) og så går man altså inn i løpet på direkten når det bare er vel 40 km igjen av løpet, som faktisk er på hele 195 km. Man får se Tuv og broen over Saltstraumen og Løding (kalt Lødingen på TV2) til målgang i Bodø. I etterkant er det gjensyn med Thon-kokken i tillegg til Erna Solberg i ”studio”.

Her var det store mengder nordnorsk natur i Salten som aldri fikk vist seg frem, for å si det på den måten. Bodø tok ganske enkelt hele potten (bortsett da fra det før omtalte toraderinnslag fra Fauske). Det er vel kanskje derfor redaktøren av Avisa Nordland gjerne ser at Salten skal skifte navn til Bodø-regionen?

 

Regner med at skuffelsen er stor hos arrangørene på Rognan (Saltdal) og på Fauske som ble lovet at HELE rittet skulle direktesendes.

 

Dette kunne ha blitt riktig spektakulært på TV for de 100 land, men det ble dessverre ”opp som en løve og ned som en skinnfell. ”.

At man bruker siste halvtimen av Arctic Race-sendingen til å sende Karl & Co, er jo et skikkelig mesterverk fra TV2s side….

Man kan jo derfor spørre seg, tatt i betrakting av det magre resultatet av sendingen på TV2,  om dette rittet virkelig var verdt at E6 ble stengt i 4 timer?

 

DAGENS TEKST 13.08.2013:

 

FLAU VIND

 

For første gang må jeg si meg enig i Leif Lindstrøms betraktninger i hans innlegg i Saltenposten 13.08.2013 ”Om å være flau”.

Fauskes ordførers utbrudd i forbindelse med Giske-Karlsen-saken sier jo mer om henne enn om Giske og Karlsen til sammen.

Som skolemann gjennom 40 år mener jeg at storskolesaken og nedleggelse av gode grendeskoler på Fauske er en skandale. Her har Fauske-ordføreren og den såkalte skolesjefen på Fauske og andre ”eksperter”  vist at de tenker mer på økonomi enn faglighet.

Men sånn går no dagan i AP-strekens verden…

 

DAGENS TEKST 04.09.2013:

 

OL-TULL

 

Demokrati i praksis? Oslobefolkningen skal altså bestemme hva resten av landets befolkning skal koste på seg av OL-sirkus? Arroganse og navlebeskuelse av verste sort!!

 

 

DAGENS TEKST 07.09.2013:

 

BRUK DIN STEMME, MEN IKKE DIN STEMMERETT!

 

Takk til Helge Jenssen, Bodø,  for hans eminente innlegg "Bruk din stemme!" i Avisa Nordland i dag, lørdag 7.september. Hans analyse av den politiske situasjonen i dagens Norge er avslørende. Valgkamp og politikk er blitt til brød og sirkus. Han bruker sin stemme gjennom et avisinnlegg for å advare mot dagens politikere, altså vil han ikke bruke sin stemmerett, fordi de politikerne som er på "markedet" ikke har troverdighet og derfor ikke verdt å stemme på.

 

 

DAGENS TEKST 08.09.2013:

 

 

APROPOS SKOLEPOLITIKK

Uansett regjeringsfarger, så synes skolebyråkratene å være totalt fargeblinde....

 

 

DAGENS TEKST 10.09.2013:

 

 

FARGEPIRATENE

Norsk politikks bruk av fargekoder er antagelig enestående i verdenssammenheng. Etter åtte år med rødgrønn regjering er det nå duket for en blåmørkeblå, blågul, blåbrun eller noe i den duren. Synes det er greit med systemskifte, men det blir uhyre interessant å se hvilke konstellasjoner det ender opp med i regjeringskvartalet. Tårevått ble det i hvert fall for enkelte i både det blå og røde hjørnet.

Men noen skilte seg helt ut. En 40-åring er også med i kampen om regjeringsdeltagelse. Men denne jubilanten synes ennå ikke å ha kommet seg ut av puberteten eller gymnasalderen. Et eksempel på dette er partilederens ”Morna, Jens!” da blått flertall ble resultatet av Stortingsvalget.

Som en utløper av Anders Langes Parti (i sin tid støttespiller for Apartheidpolitikken i Sør-Afrika), har Frp kjempet seg fremover på en bølge av mørkeblått og brungrums og svart. Partiet har markert seg som det mest innvandrerfiendtlige partiet i landet. I samme åndedrag kan man også nevne deres kamp mot samer og samisk kultur, likeså kulturlivets kunstnere av forskjellig slag. Her skal nemlig skrives og filmes på en måte som selger i bøtter og spann. Ingen smal litteratur eller film skal ut i verden lenger. Og i Bibliotekene skal man betale for å låne bøker.

Jeg gremmes….

 

Noen av de mest ekstreme har måttet ta sin hatt og gå, bl.a. Kleppe og Simonsen. Likevel er det personer i partiet som viser ganske lite av det man kan kalle stor statsmannskunst. Her kan nevnes både Tybring Gjedde, Per Willy Amundsen, Per Sandberg m.fl. Alt er selvsagt ikke helsvart. Her finnes personer med både integritet og fornuft, slik som Kenneth Svendsen fra Nordlandsbenken. Det skal han ha.

Apropos ekstremisme: det er ikke til å stikke under en stol at kommentarfeltene i aviser og magasiner har flommet over av mye brungrums etter 22.juli. Mange av disse har dessverre vist seg å være Frp-sympatisører.

Men et innvandrerfiendtlig, samefiendtlig og kulturfiendtlig parti luskende rundt i regjeringskorridorene synes ikke særlig forlokkende, spør dere meg. Men det gjør man sannsynligvis ikke.

I navleloens hovedstad Oslo bryr man seg verken med meg eller resten av folket nord for Sinsenkrysset. Her bestemmer man om Norge skal ha OL eller ikke. Vi som bor i den grisgrendte utkanten der det verken skal bygges veier eller bo folk, må ta til takke med å bukke for hotellmagnaten Stordalens fargerike og patetiske visjoner om at vi må jo ha noe å leve av etter 2022 når oljeinntektene fordufter.

 

 

DAGENS TEKST 09.11.2013:

 

EKSPERTVELDETS FALLITTERKLÆRING

 

Gigantomanien rir landet. Nyskolen på Fauske skal huse nærmere 700 elever. Barn og unge har et sterkt ønske om å bli sett. Hvem ser alle disse i monsterskolen i et land som blir mer og mer sentralisert?

 

 

DAGENS TEKST 12.11.2013:

 

MENTALITET ANNO 2013

 

Noen har øyensynlig glemt at Norge er nødt til å forholde seg til internasjonale regler når det gjelder behandlingen av drapsdømte, uansett etnisk bakgrunn. Så når enkelte utbasunerer at alle disse (fortrinnsvis fargede/svarte) skal settes ned i et svart hull, avslører dette etter mitt syn en uvitenhet om hva et demokratisk rettssamfunn er for noe. Vi kan ikke ende i bestialitetens gjørmehav og bare reagere med en refleks fra den primitive hjernestammen - en rest fra vår primitive fortid....

 

DAGENS TEKST 11.12.2013:

 

UT AV SKAPET?

 

I et innlegg i SP tirsdag 10.12 er Øystein Aalstad skremt av Jenny Vangens homosyn. Ifølge Aalstad kjenner han flere kvinner og menn som har konvertert til heteroseksuelle. I samme åndedrag tar han et oppgjør med klimafantastene. Han er sikkert skremt av dem også, for enten blir Frp’erne skremt eller så raser de over et eller annet i livet.)

Aalstad har i mange ganger gått kraftig til verks mot homofili. Han har benyttet kraftig skyts med ord som bl.a. ”svineri” i denne sammenhengen.

 

Nå hevdes det faktisk at de som roper høyest og er mest aggressiv i homodebatten, som oftest selv har en homofil legning, men som undertrykker den på det kraftigste.

Kanskje på tide at disse kommer seg ut av skapet?

 

 

 

 

 

Send kommentarer til

Dag Ove Johansen

 

 

 

 

 

Tilbake til FABULA