DAGBOK FRA IRAK-KRIGEN (som Bush hevdet var over 1.mai 2003...)

MISSION ACCOMPLISHED ER BLITT MISSION IMPOSSIBLE...

TORTUR AV FANGER I IRAK

Brudd på Geneve-konvensjonen

Blair og Bush skulle befri irakerne fra slik behandling!

Amerikanske og britiske soldater brukte samme metode som Saddam Hussein

"60 Minutes" avslørte amerikanske marinesoldaters tortur og ydmykelse

av irakiske fanger. Daily Mirror avslørte bilder om britisk tortur...

 

Fangen til høyre ble slått ihjel og dekket med isbiter og plastfolie.

 

17 amerikanske soldater som torturerte irakiske fanger og tok bilder av det, er suspendert. - Vi lærte aldri om Genève-konvensjonen, sier soldatene.  

Det var TV-selskapet CBS som onsdag viste bilder av amerikanske soldater som mishandlet irakiske krigsfanger. Fangene ble mishandlet i Abu Ghraib-fengslet, der Saddam Husseins regime torturerte og drepte sine motstandere.

Bildene som ble vist onsdag i programmet "60 minutes II" er en enorm PR-katastrofe for amerikanerne, som hevder de gikk til krig for å befri den irakiske befolkningen fra denne type behandling.

Daily Mirror viste lørdag 1.mai 2004 bilder av britiske soldater som bl.a. pisser på en fange:

  25.05.2004: Det viser seg at de britiske bildene er forfalsket

Denne mannen ble mishandlet i åtte timer av britiske soldater. Et befal kom ned for å hente mannen og så da hvordan soldatene hadde mishandlet om.

- Det ble litt oppstyr, men egentlig ikke så mye. Vi fikk beskjed om å kvitte oss med ham, om at vårt befal ikke hadde sett ham og at papirene på ham skulle ødelegges, sier soldaten.

Under forutsetning av å forbli anonyme forteller soldatene videre at ingen tiltale ble reist mot den irakiske fangen, og at han etter å ha blitt banket opp og urinert på ble dumpet fra et kjøretøy i fart. Det var da usikkert om fangen var død eller levende.

Soldatene sier de gjør bildene tilgjengelig for offentligheten for å vise hvorfor koalisjonen mellom USA og Storbritannia møter så stor motstand i Irak.

- Vi gjør ikke akkurat oss selv noen tjeneste der ute. Vi kommer aldri til å få dem over på vår side. Vi kjemper en tapt kamp, sier en av soldatene.

Les mer her.

 

02.05.2004: Britiske myndigheter tror ikke på anklagene og betrakter bildene som falske... 

 

- NÅ ER VI TORTURISTENE.

Navigatøren John Nichol i det britiske luftvåpenet RAF ble selv hold fanget i Abu Ghraib-fengselet under den forrige Gulfkrigen. I helgen (2.mai 2004) skrev han et innlegg i The Guardian.

"Dette er bilder jeg trodde jeg aldri ville få se igjen, kvalmende bilder av irakiske fanger, nakne, torturerte og nedverdiget. Var det ikke dette frigjøringen fra Saddam Husseins brutale, onde regime skulle få en slutt på? Likevel ser vi dem, fotografier av amerikanske soldater som mishandler fanger i Iraks beryktede Abu Ghraib-fengsel og av britiske soldater som mishandler fanger i Basra," skriver han.

Les mer av hans innlegg her:

- Nå er vi torturistene

04.05.2004:

SJOKKVIDEO FRA IRAK

Fransk fjernsyn viste tirsdag opptak av et amerikansk helikopterangrep der tre tilsynelatende ubevæpnede irakere blir drept, den ene av dem mens han såret forsøker å krabbe i sikkerhet.

Les mer og se videoen her 

 

05.05.2004:

DISNEY SIER NEI TIL BUSH-KRITISK FILM

Michael Moores Cannes-aktuelle film "Farenheit 911" nektes distribuert av Disney-konsernet som eier selskapet Miramax som laget Moores film. Amerikansk sensur omkring planene for Irak-krigen..

Les mer om dette her

 

05.05.2004:

UNNSKYLDNING FRA BUSH

Bush beklager hendelsene i Bagdad-fengslet på en amerikanskstøttet arabisk kanal, som får 435 kroner årlig i støtte fra Kongressen. Dessverre for Bush stoler araberne mer på Al-Jazeera og Al-Arabya...

Les mer her

 

06.05.2004:

Hayer Sabbar Abd (34) er en av de irakiske fangene som ble kledd nakne, ydmyket, slått og mishandlet av amerikanske soldater i Abu Ghraib-fengselet. Nå forteller han om torturen og skammen. Les mer om Torturofferet

 

Nå er Bush & Co ute etter syndebukker i denne saken. Det er alltid enkeltindivider som blir plukket ut for å sone straffen for et overgrep som USA som nasjon har utført overfor Irak. Når utgangspunktet er som galest...osv.

På engelsk kalles det "scapegoat". Det er lettere å ofre enkeltindivider enn hele nasjonen.

Men hvem tror på Bush's unnskyldninger på arabisk TV?

 

 

07.05.2004:

Tortur-saken i Irak vokser i omfang. Vitne står frem og bekrefter mishandling. Donald Rumsfeld må forklare seg for Kongressen.

 

08.05.2004:

 

09.05.2004:

TORTUR-SKANDALEN RULLER VIDERE....

10.05.2004:

En kvinnelig fange som blir voldtatt av en vokter er blant overgrepene som blir avslørt i Hærens egen rapport fra Abu Ghraib-fengslet. Her er hele rapporten:

 

Det er bemerkelsesverdig at Bush nå innkaller sin kone Laura for å drive brannslukking i denne skandalløse Irak-saken. I dag var hun på TV for å forsvare sin ektemann.

Bush uttalte i sin tid at han skulle spre demokrati og fred og rettferdighet i Irak.

Er det slike metoder som er vist i aviser og på TV som skal benyttes for å gjennomføre dette?

11.05.2004:

 

På grunn av en research-tur til Finnmark i forbindelse med min neste bok, er ikke denne siden oppdatert siden 11.05.2004. Beklager dette, men arbeidet kalte... 

23.05.2004:

 

24.05.2004:

 

24.05.2004: Det bekreftes at bildene fra Daily Mirror som viste britisk tortur av irakiske fanger, er forfalskninger.

 

Amerikanernes og britenes ydmykelse av det irakiske folket fortsetter. Krigsrett mot de utøvende amerikanske soldatene og en unnskyldning fra den militære ledelsen til araberverdenen, vil ikke hjelpe det minste. Etter avsløringene om tortur av irakiske fanger, blir situasjonen bare verre og verre for USA og britene. Kampen er tapt for dem.

 

 

Falne amerikanere i Irak

 

Tilbake til FABULA